Home » Aandelen » Petrobras kopen
Begin met handelen met eToro

Hoe Petrobras (PBR) aandelen te kopen in België 2023

Petrobras logo
Petrobras (PBR)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...

Petróleo Brasileiro SA of kortweg Petrobras is een door de staat gerund Braziliaans petroleumbedrijf dat zich bezighoudt met de exploratie, productie en raffinage van olie, levering van aardgas, opwekking van elektriciteit en transport, opslag en handel van POL (petroleumoliesmeermiddelen). Het Braziliaanse bedrijf exploiteert twee bassins, 15 raffinaderijen, 48 terminals en pijpleidingnetwerken, 20 thermische elektriciteitscentrales en meer dan 5.500 productiebronnen.

De American Depository Receipts (ADR's) van het bedrijf worden verhandeld op de New York Stock Exchange (NYSE) onder aandelensymbool PBR. Het aandeel is ook genoteerd op de beurzen van Brazilië (B3) en Spanje (BMAD). Dit artikel helpt je bij het kopen van Petrobras aandelen, legt uit waarom je deze zou moeten kopen en bespreekt alles wat je moet weten over het bedrijf.

Hoe Je PBR Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen

 1. 1
  Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
 2. 2
  Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
 3. 3
  Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
 4. 4
  Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
 5. 5
  Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.

Best beoordeelde brokers om Petrobras-aandelen te kopen

1. eToro

 eToro is een van de meest prominente sociale investeringsnetwerken, met de missie om de kennis en ervaring van investeerders met betrekking tot financiën te verbeteren. Sinds de oprichting in 2007 is eToro het belangrijkste investeringsplatform voor beginnende en ervaren handelaren geworden, met een gebruikersbestand van meer dan 17 miljoen. U kunt onze volledige eToro-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy

Bij het kiezen van een investeringsplatform is de beveiliging een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Aangezien eToro wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), kunt u er zeker van zijn dat uw geld en persoonlijke gegevens veilig zijn. Bovendien versleutelt eToro SSL alle inzendingen om te voorkomen dat hackers vertrouwelijke informatie proberen te onderscheppen. Ten slotte heeft het platform tweefactorauthenticatie (2FA) om ervoor te zorgen dat de accounts van de gebruikers veilig zijn.

Kosten & Functies

Zowel onervaren als ervaren beleggers kunnen profiteren van het uitgebreide aanbod van geavanceerde handelsmethoden van eToro. Beginners in traden kunnen bijvoorbeeld profiteren van CopyTrading die beschikbaar is op eToro, omdat ze hiermee de acties van meer ervaren traders kunnen nabootsen. Degenen met al wat handelservaring zullen blij zijn met de toegang die eToro biedt tot vele markten, zoals aandelen, valuta en cryptocurrencies. allemaal vanaf één platform. eToro is ook een commissievrije service. Het platform brengt echter een maandelijks bedrag van £ 10 in rekening voor inactiviteit om actieve transacties op het platform te promoten.

KostensoortKosten
Commissie0%
Opnamekosten£5
Inactiviteitskosten£10 (maandelijks)
Aanbetaling£0

Pros

 • Trade functies kopiëren
 • SSL-codering om gebruikersinformatie te beschermen
 • Handelen is commissievrij

Cons

 • Gelimiteerde klantenservice.

2. Capital.com

Capital.com, opgericht in 2016, is een uitstekende multi-asset broker. Met meer dan 5 miljoen gebruikers heeft het zichzelf gevestigd als een goedkoop platform met lage overnachtingskosten, krappe spreads en 0% commissie. U kunt onze volledige Capital.com-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Capital.com is een door FCA, CySEC, ASIC en NBRB gelicentieerd bedrijf dat zich toelegt op het bieden van de meest effectieve handelservaring ter wereld. Het laat zien dat de gegevens van gebruikers zijn beveiligd en verborgen op Capital.com, aangezien de site strikte criteria volgt om dit doel te bereiken. Capital.com neemt de beveiliging van klantgegevens serieus, en een manier om dit te doen is door te voldoen aan de PCI-gegevensbeveiligingsnormen.

Kosten & Functies

Capital.com biedt een breed scala aan gratis brokersdiensten. Haar financiële beleid is transparant. Eventuele kosten die u maakt, worden duidelijk gemaakt voordat u ze betaalt. De belangrijkste kosten van Capital.com zijn afkomstig van spreadkosten, die vaak laag zijn in vergelijking met concurrenten. De mobiele handelsapp van de broker beschikt over een AI-aangedreven tool die klanten gepersonaliseerde handelsinformatie geeft door gebruik te maken van een detectie-algoritme. Bovendien kunnen meertalige klanten van Capital.com contact opnemen met een vertegenwoordiger via e-mail, telefoon of live chat.

KostensoortKosten
Aanbetaling£0
Commissie0%
Inactiviteitskosten£0
Opnamekosten£0

Pros

 • Efficiënte e-mail- en chatondersteuning
 • MetaTrader-integratie
 • Commissievrij handelen

Cons

 • Grotendeels beperkt tot CFD's.

3. Skilling

Skilling is een multi-asset broker met een aanzienlijke groei. De broker biedt uitstekende handelsvoorwaarden met betrekking tot platformfuncties en producten die beschikbaar zijn voor ervaren handelaren. Skilling biedt nu zes jaar na de oprichting Forex-, CFD-, Aandelen- en cryptocurrency-handel aan individuele beleggers. U kunt onze volledige Skilling-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Wanneer u op zoek bent naar een broker zoals Skilling, is het essentieel om de wettelijke status van de broker te controleren. Skilling wordt beheerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Bovendien wordt het geld dat handelaren op hun Skilling-rekeningen storten, bewaard bij een volledig onafhankelijke financiële instelling. Voor maximale veiligheid maakt Skilling hiervoor alleen gebruik van financiële instellingen van het hoogste niveau. Tier 1-kapitaal is de industriële maatstaf voor het meten van de soliditeit van een bank.

Kosten & Functies

Skilling brengt geen commissies in rekening voor het handelen in aandelen, indices of cryptocurrencies. Het platform brengt spreads in rekening die variëren op basis van het aandeel, maar die doorgaans zeer redelijk zijn. Skilling biedt twee verschillende accountopties voor de handel in FX en metalen CFD's. Het Standard Skill-account heeft aanzienlijk grotere spreads, maar geen commissies. De Premium-account brengt commissies in rekening op spotmetaal- en FX CFD-transacties voor verminderde spreads. Daarnaast biedt Skilling een demo-account, mobiele applicaties en een handelsassistent.

KostensoortKosten
Commissie£0
OpnamekostenVarieert
Inactiviteitskosten£0
Aanbetaling£0

Pros

 • Zeer goede platformkeuze
 • Demo accounts

Cons

 • Hoge spreiding
 • Service is niet beschikbaar in veel landen, waaronder de VS en Canada.

Alles wat je moet weten over Petrobras

Je moet een bedrijf grondig begrijpen voordat je de aandelen koopt. Dat gaat dan over de geschiedenis, strategie, inkomstenbronnen, recente prestaties en vele andere details. De diepgaande kennis van het bedrijf stelt je in staat om met goede redenen aandelen te kopen in plaats van op basis van speculatie of een voorgevoel.

De geschiedenis van Petrobras

Petrobras werd op 3 oktober 1953 opgericht in Rio de Janeiro, Brazilië, als een staatsbedrijf, onder leiding van de Braziliaanse president Getúlio Vargas. In 1961 richtte het bedrijf zijn eerste raffinaderij (REDUC) op in Rio de Janeiro met een geïnstalleerde capaciteit van 239.000 bbl/d (vaten per dag) of 38.000 m3/d (kubieke meter per dag), met de mogelijkheid om 55 producten te raffineren.

In 1968 bouwde het bedrijf zijn eerste mobiele boorplatform dat offshore-oliereserves ontdekte op de continentale plaat van de Braziliaanse staat Sergipe. De petroleumgigant ontdekte het eerste veld, Garoupa, in het Campos Basin in 1974 voor de Braziliaanse kust.

In de volgende twee jaar werden ook Namorada en Enchova velden ontdekt in het bekken. Het deed zijn eerste pre-salt ontdekking voor de Braziliaanse kust in 2007, en de productie daarvan steeg van 300.000 vaten per dag in 2013 tot 1 miljoen vaten per dag in 2016.

Wat is de strategie van Petrobras?

Het management van Petrobras heeft in 2020 een strategisch vijfjarenplan voor 2021-2025 goedgekeurd dat gebaseerd is op vijf belangrijke pijlers: het rendement op het geïnvesteerde kapitaal maximaliseren, de kapitaalkosten verlagen, een hoge efficiëntie bereiken tegen lage kosten, de meritocratie verzekeren door economische compensatieprogramma met toegevoegde waarde of op EVA gebaseerd compensatieprogramma, en de cultuur van veiligheid, gezondheid en milieu versterken.

Als onderdeel van het strategische plan voor 2021-2025 wees het bedrijf $ 46 miljard toe aan het E&P segment en meer dan 70% of $ 32 miljard van de toegewezen middelen aan de pre-salt activa. De strategische toewijzingen zijn gericht op het maximaliseren van de investeringen in diep en ultradiep water met lagere hijskosten die resulteren in een hoger investeringsrendement.

Het bedrijf heeft $ 13 miljard toegewezen voor de renovatie van Campos Basin, dat zal worden gebruikt om 14 blokken die van het ANP zijn gekocht te verkennen en in 2021 nog vier exploratieputten te boren. Verder heeft het bedrijf $ 3,7 miljard aan middelen toegewezen voor het onderhoud van de 13 raffinaderijen.

In het gas- en stroomsegment is het bedrijf van plan te investeren in de aardgasverwerkingseenheid en Route 3 - de derde pre-salt gasroute van het bedrijf - om grote hoeveelheden aardgas uit de pre-salt productie te winnen. De route zal naar verwachting tegen het einde van het tweede kwartaal van 2022 in gebruik worden genomen. Het bedrijf is van plan tegen 2025 13 nieuwe productiesystemen toe te wijzen aan diepwater- of ultradiepwaterprojecten.

Hoe verdient Petrobras geld?

De bedrijfsgebieden van Petrobras omvatten raffinage, transport, exploratie, productie, distributie en marketing van ruwe olie en olieproducten. Het bedrijf haalt het grootste deel van zijn inkomsten uit de verkoop van ruwe olie, olieproducten en aardgas. Het bedrijf is ook internationaal actief, met reserves in Zuid-Amerika, raffinaderijen in Texas, de VS en vele exploratieblokken in de Golf van Mexico.

In Brazilië produceert Petrobras 99% van de totale wereldwijde olieproductie. De petroleummaatschappij heeft exploratierechten voor ongeveer 60.248 km2, waarvan 17% onshore-bassins en de overige 83% offshore-bassins.

Vanaf 2021 bedraagt het aandeel van het model Concession Agreements in de olie- en gasproductie van het bedrijf ongeveer 68%, terwijl het aandeel van Rights Agreements en Production Sharing Agreements respectievelijk 15% en 17% bedraagt.

Hoe heeft Petrobras de afgelopen jaren gepresteerd?

De aandelenkoers van Petrobras is de afgelopen vijf jaar ongeveer op hetzelfde niveau gebleven. Vanaf 23 september 2016 tot 21 september 2021 steeg het tijdens de periode slechts met 53 cent oftewel 5,77%. Het aandeel bereikte tussen 2016 en 2021 meerdere keren het hoogste punt van $ 16. Het daalde in maart 2020 ook naar het laagste punt in vijf jaar van $ 4,85, bij het begin van de pandemie.

Bron: Google Finance

Petrobras fundamentele analyse

De fundamentele analyse omvat het interpreteren van verschillende financiële statistieken van een aandeel om de werkelijke of intrinsieke waarde te kennen in verhouding tot de marktprijs. Waardebeleggers bestuderen zorgvuldig de financiële overzichten van een bedrijf en halen er nuttige informatie uit voordat ze in de aandelen beleggen. De fundamentele factoren die de meeste beleggers analyseren, zijn onder meer price to earnings, omzet, winst, winst per aandeel, dividendrendement en cashflow.

De inkomsten van Petrobras

De inkomsten zijn de geldwaarde van de goederen of diensten die een bedrijf gedurende een periode heeft verkocht. De inkomsten dienen als de primaire cashflow voor een bedrijf en het succes ervan hangt af van de groei van de verkoop. Bedrijven hebben meestal verschillende bedrijfs- en omzetsegmenten en het management streeft ernaar inkomsten uit meerdere bronnen te halen om de inkomsten van het bedrijf te stabiliseren en te diversifiëren.

Je vindt de omzetcijfers op de resultatenrekening die wordt uitgegeven als onderdeel van de jaarrekening van de onderneming. Petrobras rapporteerde in het tweede kwartaal van 2021 een omzet van $ 15,6 miljard (jan-mrt 2021), waarvan $ 9,4 miljard werd gegenereerd door de verkoop van olieproducten en $ 1,9 miljard door de verkoop van gas, elektriciteit en andere diensten. De omzet uit export bedroeg tijdens het kwartaal $ 4,3 miljard.

De winst per aandeel van Petrobras

De winst per aandeel of WPA toont de beschikbare inkomsten voor elk uitstaand aandeel. De maatstaf kan worden berekend door de nettowinst te delen door het gemiddeld aantal uitstaande aandelen gedurende een periode.

Als een bedrijf bijvoorbeeld een nettowinst van $ 100 miljoen genereerde en gedurende de periode gemiddeld 10 miljoen uitstaande aandelen had, zou de WPA $ 10 per aandeel zijn ($ 100 miljoen/10 miljoen). Als een bedrijf een nettoverlies voor een periode rapporteert, toont de statistiek verlies per aandeel of negatieve winst per aandeel. Petrobras rapporteerde voor het tweede kwartaal van 2021 een winst per aandeel van $ 0,01.

De price to earnings van Petrobras

De price to earnings (P/E) geeft de marktprijs van een aandeel weer ten opzichte van de winst per aandeel. De statistiek wordt berekend door de marktprijs van het aandeel te delen door de winst per aandeel. Als het aandeel van een bedrijf bijvoorbeeld wordt verhandeld tegen $ 20 per aandeel en een winst per aandeel van $ 2 heeft, is de P/E-ratio 10.

De P/E-ratio van 10 betekent dat de marktprijs van het aandeel tien keer de winst per aandeel is. Een aandeel met een hoge P/E-ratio kan betekenen dat het aandeel overgewaardeerd is, maar je moet die analyse bevestigen door de P/E te vergelijken met andere aandelen uit de sector. De P/E-ratio wordt berekend op basis van de laatste 12 maanden, waarbij rekening wordt gehouden met de winst per aandeel van de afgelopen 12 maanden en de huidige marktprijs van het aandeel. De P/E-ratio verandert dus als de marktpijs van het aandeel verandert.

Een uitbreiding van de P/E-ratio is de price to earnings growth of PEG-ratio, die wordt berekend door de P/E-ratio van het aandeel te delen door de jaarlijkse WPA-groei. Dit vertelt ons hoeveel een belegger betaalt per eenheid winstgroei. Een aandeel met een lage PEG-ratio betekent meestal dat het ondergewaardeerd is, en een aandeel met een hoge PEG-ratio duidt vaak op een overwaardering.

Op 22 september 2019 bedroeg de P/E-ratio van Petrobras 3,37.

Dividendrendement van Petrobras

Dividenden zijn contante uitbetalingen van een bedrijf aan zijn aandeelhouders uit zijn winst. De raad van bestuur van een bedrijf beslist of er dividenden uitgekeerd worden of dat het de winst binnenboord houdt om de activiteiten van het bedrijf vooruit te helpen.

Je moet de aandelen van het bedrijf vóór de ex-dividenddatum in handen hebben om in aanmerking te komen voor door het bedrijf gedeclareerde dividenden. Op de ex-dividenddatum wordt de prijs van een aandeel verlaagd omdat de nieuwe kopers de dividenden niet ontvangen en ze deze met korting willen kopen om de verloren dividenden te compenseren.

Het dividendrendement bepaalt het percentage van de beurskoers van de aandelen dat het bedrijf jaarlijks uitkeert als dividend per aandeel. Een aandeel met een dividendrendement van 5% betekent bijvoorbeeld dat het aandeel jaarlijks 5% van zijn marktprijs als dividend per aandeel uitkeert. Als de marktprijs van een aandeel $ 10 is en het aandeel vorig jaar $ 2 per aandeel als dividend heeft uitbetaald, zou het dividendrendement 20% ($ 10/$ 2) x 100 zijn. Beleggers geven de voorkeur aan aandelen met een hoog dividendrendement, omdat dergelijke aandelen beleggers een hoger rendement bieden als ze de aandelen tegen de huidige prijs kopen.

Petrobras verklaarde dat het op 6 mei 2021 $ 0,2929 en op 1 september 2021 $ 0,6215 per aandeel heeft uitbetaald. Het dividendrendement van het aandeel (per jaar) tegen de marktprijs van $ 10 per aandeel is 9%.

Cashflow van Petrobras

De vrije kasstroom meet het geld dat beschikbaar is voor een bedrijf nadat het zijn bedrijfskosten en kapitaaluitgaven heeft betaald. De vrije kasstroom kan door een bedrijf worden gebruikt om dividenden uit te keren of om andere activiteiten uit te voeren om het bedrijf te verbeteren.

Een hogere vrije kasstroom stelt een bedrijf in staat om zijn eigen middelen te gebruiken om zijn nieuwe projecten te financieren zonder afhankelijk te zijn van externe financiering. Je moet het kasstroomoverzicht van een bedrijf analyseren om te weten hoeveel contant geld beschikbaar is en hoeveel het heeft gebruikt en gegenereerd uit operationele, financierings- en investeringsactiviteiten.

Op 31 maart 2021 had Petrobras geldmiddelen en kasequivalenten van $ 11,96 miljard.

Waarom Petrobras aandelen kopen?

Petrobras is een van de grootste bedrijven in Brazilië als het gaat om omzet, activa en winst. Je kunt je koopbeslissing baseren op het analyseren van verschillende financiële statistieken van het aandeel, maar er zijn tal van redenen om het te kopen:

 • Het bedrijf heeft in het verleden gezonde dividenden uitgekeerd met een behoorlijk dividendrendement van bijna 10%, waardoor het een voorkeur heeft voor dividendbeleggers.
 • Investeren in Petrobras kan je blootstellen aan de Braziliaanse energiemarkt, wat je kan helpen je portefeuille te diversifiëren en je de kans kan geven een hoger rendement te genereren.
 • Het bedrijf heeft zich met succes hersteld van de pandemische schokken en heeft in het eerste kwartaal van 2021 een recurrente EBITDA-groei van 34% gegenereerd. De marge steeg ook met 55% in het eerste kwartaal van 2021. De vrije kasstroom bedroeg $ 5,6 miljard in het kwartaal - en de jaarlijkse schuldvermindering van $ 18,3 miljard en de driemaandelijkse vermindering van $ 4,6 miljard is ook interessant.

Tip van een expert voor het kopen van Petrobras aandelen

De aandelen van Petrobras werden tussen 2016 en 2021 voor het grootste deel verhandeld tussen de $ 10 en $ 15. Het aandeel verdubbelde echter sinds het in maart 2020 tijdens het begin van de pandemie het laagste punt in vijf jaar bereikte. Je kunt overwegen om de aandelen op dips te kopen als je deze voor de lange termijn wilt hebben om meerwaarden en dividenden te genereren. Het aandeel biedt ook kansen voor daghandelaren als je de olie-industrie op de voet volgt, want olieprijzen en ontwikkelingen in de sector kunnen leiden tot prijsbewegingen op korte termijn.
Koop vandaag nog Petrobras aandelen!

5 dingen die je moet overwegen voordat je Petrobras aandelen koopt

Als je van plan bent om Petrobras aandelen te kopen, moet je rekening houden met de volgende belangrijke tips voordat je het koopt.

1. Begrijp het bedrijf

Je moet onder andere het bedrijfsmodel, de inkomstenbronnen, de lopende grote en toekomstige projecten en de financiële statistieken van het bedrijf begrijpen. Ook moet je een grondige kennis hebben van de activiteiten van het bedrijf en de sector waarin het actief is, zodat je de risico's en kansen kunt overzien en tegelijkertijd nauwkeurige en tijdige koop- of verkoop beslissingen kunt nemen.

2. Begrijp de basisprincipes van beleggen

Je kunt het goed doen op de markt als je zelfs maar de basiskennis van beleggen hebt. Een van de basisprincipes van beleggen is het creëren van een goed gespreide portefeuille met aandelen uit verschillende sectoren met een hoog groeipotentieel. Als je een kortetermijnhandelaar of daytrader bent, moet je risicobeheertechnieken gebruiken om ervoor te zorgen dat je niet meer dan 1% of 2% van je account riskeert. Risicobeheer houdt ook in dat je de juiste handelsomvang neemt, zodat je risico beheersbaar blijft.

3. Kies zorgvuldig je broker

Het selecteren van de juiste effectenmakelaar kan een verschil maken in je handelsprestaties. Je broker zou je idealiter de volgende functies moeten bieden:

 • Geeft toegang tot een geavanceerd handelsplatform dat je mobiele handelsfunctionaliteit biedt en dat op alle besturingsplatforms kan worden gebruikt.
 • Brengt lage commissies en spreads in rekening, wat je handelskosten kan verlagen.
 • Moet een gereguleerde broker zijn, wat je risico op oplichting verminderd.
 • Biedt je populaire, gemakkelijke stortings- en opnamemethoden.
 • Biedt technische analysehulpmiddelen en stelt je in staat om verschillende soorten bestellingen te plaatsen en risicobeheertechnieken te implementeren.

4. Bepaal hoeveel je wilt investeren

Het is niet handig om al je geld in één aandeel of activaklasse te investeren, aangezien je beleggingsrendement dan zou afhangen van de prestaties van één enkel aandeel, wat je kan blootstellen aan een hoge mate van risico. De juiste methode die de meeste fondsbeheerders gebruiken, is om niet-gecorreleerde aandelen te selecteren die het algehele risico van je portefeuille over verschillende aandelen zouden spreiden.

5. Bepaal een doel voor je investering

Je beleggingsstrategie is afhankelijk van je beleggingsdoel. Als je bijvoorbeeld binnen een jaar 100% rendement op je investering wilt behalen, moet je een risicovolle strategie volgen en moet je mogelijk een hefboomwerking gebruiken om je rendement te vergroten. Als je je echter een redelijk doel stelt om het marktrendement te behalen, kun je dit doen door een strategie met een gematigd risico aan te nemen. Er zal een risico-rendementsafweging zijn, wat betekent dat als je een hoger rendement wilt behalen, je een hoger risico moet nemen en vice versa.

De bottom line bij het kopen van Petrobras aandelen

Petrobras is een van de grootste bedrijven in Brazilië en is opgenomen in de Fortune Global 500, die wereldwijde bedrijven rangschikt op basis van de hoeveelheid inkomsten. Het bedrijf heeft een strategisch plan opgesteld met key performance indicators dat tot doel heeft een hogere operationele efficiëntie te bereiken tegen lagere kosten.

Het bedrijf rapporteerde in 2021 bemoedigende halfjaarresultaten. Het enorme aantal exploratieblokken, raffinaderijen, bassins en andere activa heeft zijn balans doen toenemen en het bedrijf heeft in het eerste kwartaal van 2021 meer dan $ 5,6 miljard aan vrije kasstromen en een dividendrendement van bijna 10%, wat alleen al op dividend een aantrekkelijk rendement op je investering biedt.

Als je in Petrobras aandelen wilt beleggen, kun je je rekening openen bij een effectenmakelaar. Bij de meeste brokers kun je je account online openen door een formulier in te vullen en de gescande afbeeldingen van je identificatiedocumenten te uploaden, zoals een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs en een adresbewijs. Je documenten worden binnen drie werkdagen aangemaakt als je documenten correct zijn, waarna je geld op je account kunt storten en je favoriete aandelen kunt kopen.

Als je andere interessante aandelen zoals Petrobras wilt ontdekken, kun je al onze handleidingen lezen met gedetailleerde informatie over een reeks bedrijven. De handleidingen zullen je helpen bij het vinden van de juiste aandelen voor investeringen.

Alternatieve aandelen

Telenor logo
Telenor
TELNF
...
...
JSW logo
JSW
JSWSTEEL
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...

Veel gestelde vragen

 1. Petrobras aandelen worden verhandeld op de B3-beurs en de Bolsa de Madrid-beurs, terwijl de American Depositary Receipts (ADR's) worden verhandeld op de New York Stock Exchange. Je kunt dus aandelen kopen door een rekening te openen bij een effectenmakelaar die is aangesloten bij een van de drie beurzen.

 2. Petrobras aandelen geven je blootstelling aan de Braziliaanse oliemarkt, bieden je een behoorlijk dividendrendement en diversifiëren je beleggingsportefeuille.

 3. Je kunt Petrobras aandelen voor de lange termijn aanhouden om meerwaarden te realiseren en om de dividenden van het bedrijf te ontvangen.

 4. Je dient factoren te noteren die de Petrobras aandelen in het bijzonder en andere E&P aandelen in het algemeen beïnvloeden. Ook moet je de internationale olieprijzen, die de aandelenkoers van Petrobras kunnen beïnvloeden, nauwlettend in de gaten houden. Elke belangrijke ontwikkeling in de industrie kan ook als een katalysator werken en de aandelen die de industrie vormen, beïnvloeden.

 5. De activiteiten van het bedrijf zijn voornamelijk geconcentreerd in Brazilië en de overheid heeft het controlerende belang in het bedrijf, wat betekent dat het bedrijf wordt beïnvloed door de marktomstandigheden, de politieke omgeving en het overheidsbeleid. Het bedrijf is ook internationaal blootgesteld aan volatiliteit in de prijzen van olie, gas en POL-producten, wat een impact kan hebben op de inkomsten.

 6. De belangrijkste bronnen van Petrobras zijn inkomsten uit de verkoop van ruwe olie, olieproducten en aardgas.