Home » Aandelen » Poste Italiane kopen
Begin met handelen met eToro

Hoe Poste Italiane (PITAF) aandelen te kopen in België 2023

Post Italiane logo
Post Italiane (PITAF)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...
Auteur: Mircea Vasiu Bijgewerkt: 22 March 2023

Poste Italiane is een Italiaans bedrijf dat logistieke diensten en postdiensten levert, en daarnaast ook actief is in financiële en verzekeringsdiensten. Het bedrijf exploiteert meer dan 12.500 postkantoren in Italië en is een van de oudste bedrijven in Europa.

Dit artikel is een handleiding voor het kopen van aandelen van Poste Italiane en biedt een diepgaand inzicht in de activiteiten van het bedrijf en de recente financiële prestaties. Daarnaast kijken we naar de fundamenten achter de activiteiten van Poste Italiane en interpreteren we de financiële sterke en zwakke punten, zodat je over alle informatie beschikt die nodig is om met vertrouwen in aandelen van Poste Italiane te handelen.

Hoe Je PITAF Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen

 1. 1
  Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
 2. 2
  Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
 3. 3
  Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
 4. 4
  Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
 5. 5
  Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.

Best beoordeelde brokers om Poste Italiane-aandelen te kopen

1. eToro

 eToro is een van de meest prominente sociale investeringsnetwerken, met de missie om de kennis en ervaring van investeerders met betrekking tot financiën te verbeteren. Sinds de oprichting in 2007 is eToro het belangrijkste investeringsplatform voor beginnende en ervaren handelaren geworden, met een gebruikersbestand van meer dan 17 miljoen. U kunt onze volledige eToro-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy

Bij het kiezen van een investeringsplatform is de beveiliging een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Aangezien eToro wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), kunt u er zeker van zijn dat uw geld en persoonlijke gegevens veilig zijn. Bovendien versleutelt eToro SSL alle inzendingen om te voorkomen dat hackers vertrouwelijke informatie proberen te onderscheppen. Ten slotte heeft het platform tweefactorauthenticatie (2FA) om ervoor te zorgen dat de accounts van de gebruikers veilig zijn.

Kosten & Functies

Zowel onervaren als ervaren beleggers kunnen profiteren van het uitgebreide aanbod van geavanceerde handelsmethoden van eToro. Beginners in traden kunnen bijvoorbeeld profiteren van CopyTrading die beschikbaar is op eToro, omdat ze hiermee de acties van meer ervaren traders kunnen nabootsen. Degenen met al wat handelservaring zullen blij zijn met de toegang die eToro biedt tot vele markten, zoals aandelen, valuta en cryptocurrencies. allemaal vanaf één platform. eToro is ook een commissievrije service. Het platform brengt echter een maandelijks bedrag van £ 10 in rekening voor inactiviteit om actieve transacties op het platform te promoten.

KostensoortKosten
Commissie0%
Opnamekosten£5
Inactiviteitskosten£10 (maandelijks)
Aanbetaling£0

Pros

 • Trade functies kopiëren
 • SSL-codering om gebruikersinformatie te beschermen
 • Handelen is commissievrij

Cons

 • Gelimiteerde klantenservice.

2. Capital.com

Capital.com, opgericht in 2016, is een uitstekende multi-asset broker. Met meer dan 5 miljoen gebruikers heeft het zichzelf gevestigd als een goedkoop platform met lage overnachtingskosten, krappe spreads en 0% commissie. U kunt onze volledige Capital.com-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Capital.com is een door FCA, CySEC, ASIC en NBRB gelicentieerd bedrijf dat zich toelegt op het bieden van de meest effectieve handelservaring ter wereld. Het laat zien dat de gegevens van gebruikers zijn beveiligd en verborgen op Capital.com, aangezien de site strikte criteria volgt om dit doel te bereiken. Capital.com neemt de beveiliging van klantgegevens serieus, en een manier om dit te doen is door te voldoen aan de PCI-gegevensbeveiligingsnormen.

Kosten & Functies

Capital.com biedt een breed scala aan gratis brokersdiensten. Haar financiële beleid is transparant. Eventuele kosten die u maakt, worden duidelijk gemaakt voordat u ze betaalt. De belangrijkste kosten van Capital.com zijn afkomstig van spreadkosten, die vaak laag zijn in vergelijking met concurrenten. De mobiele handelsapp van de broker beschikt over een AI-aangedreven tool die klanten gepersonaliseerde handelsinformatie geeft door gebruik te maken van een detectie-algoritme. Bovendien kunnen meertalige klanten van Capital.com contact opnemen met een vertegenwoordiger via e-mail, telefoon of live chat.

KostensoortKosten
Aanbetaling£0
Commissie0%
Inactiviteitskosten£0
Opnamekosten£0

Pros

 • Efficiënte e-mail- en chatondersteuning
 • MetaTrader-integratie
 • Commissievrij handelen

Cons

 • Grotendeels beperkt tot CFD's.

3. Skilling

Skilling is een multi-asset broker met een aanzienlijke groei. De broker biedt uitstekende handelsvoorwaarden met betrekking tot platformfuncties en producten die beschikbaar zijn voor ervaren handelaren. Skilling biedt nu zes jaar na de oprichting Forex-, CFD-, Aandelen- en cryptocurrency-handel aan individuele beleggers. U kunt onze volledige Skilling-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Wanneer u op zoek bent naar een broker zoals Skilling, is het essentieel om de wettelijke status van de broker te controleren. Skilling wordt beheerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Bovendien wordt het geld dat handelaren op hun Skilling-rekeningen storten, bewaard bij een volledig onafhankelijke financiële instelling. Voor maximale veiligheid maakt Skilling hiervoor alleen gebruik van financiële instellingen van het hoogste niveau. Tier 1-kapitaal is de industriële maatstaf voor het meten van de soliditeit van een bank.

Kosten & Functies

Skilling brengt geen commissies in rekening voor het handelen in aandelen, indices of cryptocurrencies. Het platform brengt spreads in rekening die variëren op basis van het aandeel, maar die doorgaans zeer redelijk zijn. Skilling biedt twee verschillende accountopties voor de handel in FX en metalen CFD's. Het Standard Skill-account heeft aanzienlijk grotere spreads, maar geen commissies. De Premium-account brengt commissies in rekening op spotmetaal- en FX CFD-transacties voor verminderde spreads. Daarnaast biedt Skilling een demo-account, mobiele applicaties en een handelsassistent.

KostensoortKosten
Commissie£0
OpnamekostenVarieert
Inactiviteitskosten£0
Aanbetaling£0

Pros

 • Zeer goede platformkeuze
 • Demo accounts

Cons

 • Hoge spreiding
 • Service is niet beschikbaar in veel landen, waaronder de VS en Canada.

Alles wat je moet weten over Poste Italiane

Laten we beginnen met een blik te werpen op de geschiedenis en de bedrijfsstrategie van Poste Italiane.

De geschiedenis van Poste Italiane

Poste Italiane, met het hoofdkantoor in Rome, is meer dan alleen een Italiaanse postdienstverlener. Het bedrijf, dat in 1862 werd opgericht, heeft inmiddels meer dan 120.000 mensen in dienst en heeft 12.765 kantoren in het land. Het voerde alleen in 2020 al bijna 600 miljoen postkantoortransacties uit.

Het bedrijf is het resultaat van de zogenaamde "posthervorming" in Italië en bestrijkt tegenwoordig het volledige Italiaanse grondgebied. Het is een van de grootste spelers in de Italiaanse levens- en zorgverzekeringssector en levert ook financiële diensten.

Wat is de strategie van Poste Italiane?

Begonnen als een eenvoudige aanbieder van postdiensten, breidde Poste Italiane zich uit naar gebieden zoals pinbetalingen, mobiele telecommunicatiediensten en andere digitale diensten voor de publieke sector. Het biedt zelfs beleggingsdiensten aan via zijn afdeling financiële dienstverlening.

Hoe verdient Poste Italiane geld?

De activiteiten van Poste Italiane zijn opgesplitst in vier segmenten: postdiensten (post, pakketten en distributie), digitale diensten, verzekeringsdiensten en financiële diensten.

De naam van het bedrijf geeft het belangrijkste bedrijfssegment aan: postdiensten. Op dit gebied biedt Poste Italiane diensten aan zoals koeriersdiensten, logistiek of filatelie. Het segment financiële dienstverlening zamelt spaardeposito's in en promoot onder meer leningen van banken.

De diensten van Poste Italiane zijn gebaseerd op het netwerk van postkantoren, geflankeerd door een commercieel netwerk voor zakelijke klanten. Het participeert ook in netwerken van derden en biedt diensten aan via meer dan 37.000 verkooppunten en andere commerciële partnerschapsovereenkomsten.

Hoe heeft Poste Italiane de afgelopen jaren gepresteerd?

De aandelenkoers van Poste Italiane is de afgelopen vijf jaar met meer dan 85% gestegen. De aandelenkoers van het bedrijf reageerde op de Covid-19-pandemie en halveerde in prijs tijdens de grote verkoop die de internationale aandelenmarkten trof. Het herstelde echter snel van de dieptepunten en steeg zelfs tot boven de vorige recordhoogtes uit. Vooral het jaar 2021 zag de aandelenkoers van Poste Italiane sterk stijgen en een nieuw hoogtepunt bereiken in vergelijking met de periode voor Covid.

Poste Italiane fundamentele analyse

De fundamentele analyse is essentieel om te overwegen voordat je aandelen in een bedrijf koopt. Het biedt een glimp van de financiële prestaties uit het verleden en geeft een goed onderbouwde schatting van wat er in de toekomst zou kunnen gebeuren met betrekking tot de bedrijfsprestaties. Omdat de financiële resultaten van invloed zijn op de aandelenkoers, is het interpreteren ervan met behulp van fundamentele analyse een cruciale stap in het besluitvormingsproces. In dit gedeelte van het artikel kijken we naar de omzet, de winst per aandeel (WPA), het dividendrendement, de koers-winstverhouding (K/W) en de cashflow van Poste Italiane.

De inkomsten van Poste Italiane

Opbrengsten zijn de bovenste regel van de winst- en verliesrekening, een van de belangrijkste financiële overzichten om te interpreteren, en geven een idee over de winstgevendheid van een bedrijf. Het begint allemaal met inkomsten, of hoeveel het bedrijf binnen een bepaalde periode uit de verkoop haalt. In dit geval is de jaarlijkse omzetraming voor 2021 € 11,33 miljard, en de verwachting is dat de inkomsten de komende jaren zullen toenemen tot € 12,64 miljard in 2024.

De winst per aandeel van Poste Italiane

De winst per aandeel is een van de belangrijkste maatstaven om de winstgevendheid van een bedrijf te meten. De WPA-ratio wordt ook wel de onderste regel genoemd omdat het de laatste regel op de resultatenrekening is.

Zoals de naam al doet vermoeden, laat de statistiek zien hoeveel het bedrijf per aandeel verdiende. Natuurlijk, hoe groter het getal, hoe beter de aandelenkoers, omdat dit een verbeterde winstgevendheid suggereert.

De schattingen zijn dat Poste Italiane in 2021 € 1,14 per aandeel zal verdienen. Tegen 2022 zal de WPA naar verwachting dalen tot € 1,10. In de jaren die volgen, verbetert de winstgevendheid echter, want de WPA zal in 2024 naar verwachting € 1,44 bedragen.

K/W-ratio van Poste Italiane

Een van de belangrijkste ratio's om een bedrijf te waarderen is de koers-winstverhouding of de K/W-ratio. De ratio wordt berekend door de prijs van één aandeel te delen door de winst per aandeel. Het laat zien hoeveel euro investeerders bereid zijn te betalen voor elke euro die het bedrijf jaarlijks aan winst maakt. Poste Italiane handelt in 2021 tegen een koers-winstverhouding van 10,04, die naar verwachting in de komende drie jaar geleidelijk zal dalen en in 2024 op 7,96 zal uitkomen.

Dividendrendement van Poste Italiane

Poste Italiane is een dividendbetalend bedrijf met een dividendrendement van 4,35% over een periode van 12 maanden en een dividenduitkeringsratio van 44,38%. Het dividendrendement wordt ook wel dividend/koersverhouding genoemd en wordt berekend door het dividend te delen door de huidige beurskoers. Sommige beleggers geven de voorkeur aan bedrijven die dividend uitkeren omdat ze de inkomsten kunnen herinvesteren en dus de winst kunnen samenstellen.

Cashflow van Poste Italiane

Nadat het bedrijf al zijn kosten om in bedrijf te blijven heeft gedekt, staat het resterende geld bekend als vrije kasstroom. Een sterke cashflowpositie suggereert dat het bedrijf over de middelen beschikt om het bedrijf op andere gebieden uit te breiden, nieuwe markten te betreden of nieuwe producten en diensten te lanceren. Omgekeerd suggereert een slechte kasstroompositie dat het schuldniveau in de toekomst zou kunnen toenemen als gevolg van de behoefte van het bedrijf aan extra contanten. De vrije kasstroom van Poste Italiane wordt geschat op € 357 miljoen in 2021, € 448 miljoen in 2022 en € 504 miljoen in 2023.

Waarom Poste Italiane aandelen kopen?

Een van de dingen die je moet weten over Poste Italiane is dat het management probeerde te diversifiëren van de postdiensten naar andere activiteiten, zoals betalingen en de mobiele divisie. Op dit moment zijn financiële diensten, betalingen en mobiele diensten, en verzekeringsbedrijven verantwoordelijk voor een stijgend aandeel van de inkomsten. Bovendien leidden investeringen in de digitale infrastructuur tot een verbeterde klantervaring en tonen ze continue innovatie.

Hier zijn een paar redenen om Poste Italiane aandelen te kopen:

 • Verbeterde diversiteit van inkomsten;
 • Sterke stijging in het segment betalen en mobiel;
 • Constante focus op innovatie en verbeterde klantervaring.

Tip van een expert voor het kopen van Poste Italiane aandelen

Als je graag dividendaandelen met een hoog dividendrendement bezit, dan is dit een aandeel om te overwegen. De lange levensduur van het bedrijf is het bewijs dat Poste Italiane de ups en downs van de economie kan doorstaan en winst kan maken.
- Mircea Vasiu
Koop vandaag nog Poste Italiane aandelen!

Dingen om te overwegen voordat je Poste Italiane aandelen koopt

Er zijn veel dingen waarmee je rekening moet houden voordat je Poste Italiane aandelen koopt, en de belangrijkste worden hieronder vermeld.

1. Begrijp het bedrijf

Het uitgangspunt is dat je het bedrijf begrijpt. Je kunt beginnen met te kijken naar het bedrijf, hoe het geld verdient en wat de huidige marktwaardering is. Fundamentele en technische analyse helpen bij het vormen van een weloverwogen gok over waar de prijs vervolgens naartoe zou kunnen gaan, en je moet je concentreren op wat jij denkt dat de intrinsieke waarde van het aandeel is.

2. Begrijp de basisprincipes van beleggen

Beleggen is niet zo eenvoudig als kopen en wachten, aangezien de volatiliteit van de markten vaak het geduld van de beleggers op de proef stelt. Daarom is het absoluut noodzakelijk om een goede basis te hebben en bekend te zijn met risicobeheer, geldbeheer, hoe de broker de transacties uitvoert, hoe een beleggingsportefeuille te diversifiëren en andere zaken. Diversificatie helpt ook om het risico te spreiden. Het is een belangrijk concept voor geldbeheer en beleggers willen een gediversifieerde portefeuille hebben met niet-gecorreleerde beleggingen.

3. Kies zorgvuldig je broker

De broker is je partner in het handelstraject. Het doel is om succesvol te zijn en een goede broker moet ernaar streven om zijn klanten de beste handelsvoorwaarden te bieden.

Zaken als reputatie, klantenservice, kosten en lasten, gemak van storten en opnemen zijn belangrijk voor de handelaar. Maar bovenal spelen ook de opdrachten en de uitvoering van orders een essentiële rol. Daarom is het handig om goed onderzoek te doen en zorgvuldig de beste broker voor jouw behoeften te kiezen. 

4. Bepaal hoeveel je wilt investeren

Beleggen brengt risico's met zich mee, dus het is nooit verstandig om geld te beleggen dat je niet kunt missen. Hoeveel je zou moeten beleggen, hangt af van de risicobereidheid en het risicoprofiel van ieder persoon. Geld lenen om in aandelen te beleggen is nooit een goede beslissing, tenzij je ervaren bent en weet hoe je hefboomwerking of een margerekening moet gebruiken. Het is ook niet handig om alles in één aandeel te stoppen. In plaats daarvan kunnen beleggers beter een percentage van het kapitaal op een bepaalde transactie riskeren (1% of 2% zijn de normen) en zo diversifiëren.

5. Bepaal een doel voor je investering

Mensen beleggen om verschillende redenen, zoals het opbouwen van een pensioenfonds, speculeren of gewoonweg onderdeel van het spelletje willen zijn en je de mogelijkheid op geld verdienen niet willen ontzeggen. Wat de reden ook is, het definiëren van een doel is een integraal onderdeel van geldbeheer. Zorg ervoor dat je vastlegt wat er moet gebeuren om je investering op te geven. Om precies te zijn, wat is het risicotolerantieniveau, of het invaliditeitsniveau, waardoor zou je een aandeel moeten verkopen? Hiervoor werken zowel technische als fundamentele analyses.

De bottom line bij het kopen van Poste Italiane aandelen

Poste Italiane is een dividenduitkerende onderneming die haar activiteiten heeft gediversifieerd om de afhankelijkheid van postdiensten te verminderen. Als gevolg hiervan wordt verwacht dat de cashflowpositie van het bedrijf in de volgende jaren zal verbeteren en dat de aandelenkoers de door de Covid-19-pandemie veroorzaakte daling volledig heeft hersteld.

Voor degene die zich klaar en zelfverzekerd genoeg voelt om in Poste Italiane aandelen te beleggen, is de eerste stap het kiezen van een broker die Poste Italiane aandelen aanbiedt. Zoek vervolgens het aandeel en zet deze op de shortlist voordat je een bestelling plaatst. De handel kan plaatsvinden tegen de huidige marktprijs of op een vooraf bepaald niveau. In het laatste geval biedt de broker lopende orders aan en zal het de order alleen uitvoeren als de prijs het opgegeven niveau bereikt.

Voor degene die nu nog niet klaar is om aandelen te gaan verhandelen, kan het misschien helpen om andere handleidingen te lezen. Beleggen zit vol nieuwe termen voor de onervaren handelaar en leren is een proces dat nooit stopt. 

Alternatieve aandelen

Mediaset logo
Mediaset
GETVF
...
...
JSW logo
JSW
JSWSTEEL
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...

Veel gestelde vragen

 1. Poste Italiane is een winstgevend bedrijf. De schattingen voor 2021 zijn dat het een nettowinst zal boeken van € 1.517 miljard. Tegen het einde van 2024 zal de nettowinst naar verwachting € 1,75 miljard bedragen.

 2. Nee. Niets is gegarandeerd in de investeringswereld, maar Poste Italiane zal op basis van zijn geschiedenis vrijwel zeker dividenden blijven uitkeren aan zijn aandeelhouders. Het dividendrendement van het bedrijf is lager in vergelijking met 2020, maar in vergelijking met 2019 juist hoger.

 3. Bijna 65% van de aandelen is in handen van de staat, terwijl institutionele beleggers 8,47% van de Poste Italiane aandelen bezitten. De marktkapitalisatie van de aandelen van institutionele beleggers bedraagt circa € 1,5 miljard. De overige 26,84% aandelen zijn in handen van het grote publiek, beleggers die hun portefeuilles willen diversifiëren door een dividendbetalend bedrijf met een hoog dividendrendement toe te voegen.

 4. Poste Italiane is een bedrijf dat een halfjaarlijks dividend uitkeert – eind juni en eind december van elk jaar. In tegenstelling tot Amerikaanse bedrijven keren Europese bedrijven geen driemaandelijks dividend uit, de meeste keren slechts eenmaal per jaar dividend uit.

 5. Ja. Afhankelijk van het te verhandelen aandeel, verschilt short-selling. Als je besluit de aandelen van Poste Italiane short te verkopen, moet je eerst de aandelen van de broker lenen en de broker opdracht geven ze op de markt te verkopen. Het nadeel van short-selling van aandelen is dat het verlies onbeperkt is, tenzij de broker je bescherming biedt bij een negatief saldo of je een stop loss order gebruikt.

  Aan de andere kant is short-selling gemakkelijker en goedkoper bij het gebruik van een CFD dan daadwerkelijke aandelen. Onthoud dat een CFD de prijsbewegingen van de onderliggende waarde volgt - in dit geval volgt deze het aandeel Poste Italiane. Als de prijs van een aandeel daalt, weerspiegelt de CFD de beweging en kan de handelaar winst boeken. Het is handig als de broker beide opties aanbiedt en je kunt de aandelen kopen als je denkt dat de aandelenkoers in de toekomst zal stijgen. Als je denkt dat de prijs gaat dalen, kun je short gaan via een CFD.

 6. De broker biedt meestal alle tools die nodig zijn om risico's te beheersen. Denk om te beginnen aan het invaliditeitsniveau van een bepaalde marktopstelling. Zowel technische (voor kortetermijntransacties) als fundamentele factoren (voor langetermijnbeleggingen) kunnen op deze beslissing wegen. Het bedrijf kan bijvoorbeeld besluiten om in de toekomst geen dividend meer uit te keren. Of de afbeelding van de technische analyse laat zien dat het aandeel overgewaardeerd is. Zorg er om wat voor reden dan ook voor dat je een rampenplan hebt om met elke gebeurtenis om te gaan. Zoek vervolgens naar een broker die bescherming biedt tegen een negatief saldo. Op deze manier wordt het potentiële verlies beperkt tot het kapitaal dat je op je rekening hebt staan. Zorg er ten slotte voor dat je lopende orders gebruikt om een transactie te plannen en uit te voeren.