HomeAandelenRolls Royce kopen
Begin met handelen met eToro

Hoe Rolls Royce (RR) aandelen te kopen in België 2022

Rolls-Royce logo
Rolls-Royce (RR)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...
Auteur: Tony Loton Bijgewerkt: May 13, 2022

De gemiddelde consument ziet Rolls-Royce waarschijnlijk als een Britse autofabrikant; Rolls-Royce Holdings plc is echter een multinationaal lucht- en ruimtevaart- en defensiebedrijf met het hoofdkantoor in Groot-Brittannië. Het motorbedrijf werd in 1973 verzelfstandigd en het motormerk werd later door BMW gekocht.

De groep is eigenaar van dochterondernemingen die energiesystemen ontwerpen, produceren en distribueren voor de luchtvaart en andere industrieën. Als het om vliegtuigmotoren gaat, is Rolls-Royce de op één na grootste fabrikant na General Electric, en de groep heeft ook bedrijven in de sectoren scheepsaandrijving en energie.

Tegenwoordig bezit het bedrijf meer dan 100 dochterondernemingen en joint ventures en heeft het wereldwijd meer dan 50.000 werknemers. De aandelen van het bedrijf zijn genoteerd aan de London Stock Exchange en maken deel uit van de FTSE 100-index. Deze handleiding vertelt je hoe je zonder problemen Rolls-Royce aandelen kunt kopen en waarom je dat misschien wel zou moeten doen, zonder de verschillende fundamentele factoren uit het oog te verliezen.

Hoe je in 5 eenvoudige stappen RR aandelen koopt

 1. 1
  Bezoek eToro via de onderstaande link en meld je aan door jouw gegevens in de vereiste velden in te voeren.
 2. 2
  Geef al jouw persoonlijke gegevens op en vul voor informatieve doeleinden een basisvragenlijst in.
 3. 3
  Klik op ‘Storten’, kies je favoriete betaalmethode en volg de instructies om geld op je account te storten.
 4. 4
  Zoek naar jouw favoriete aandeel en bekijk de belangrijkste statistieken. Zodra je klaar bent om te investeren, klik je op ‘Verhandelen’.
 5. 5
  Voer het bedrag in dat je wilt investeren en stel jouw transactie in om de aandelen te kopen.

Alles wat je moet weten over Rolls-Royce

Voor het analyseren van de fundamentele waarde van Rolls-Royce voor het kopen van aandelen, is het van cruciaal belang om te begrijpen wat het bedrijf doet en hoe het inkomsten genereert. Daarnaast is het belangrijk om te begrijpen hoe het bedrijf zich onderscheidt van zijn concurrenten en/of deze differentiatie intrinsieke waarde heeft ten opzichte van potentiële concurrentie. Hieronder nemen we een diepe duik in de geschiedenis van het bedrijf en hoe Rolls-Royce geld verdient.

Geschiedenis van Rolls Royce

Het bedrijf Rolls-Royce is ontstaan uit een engineeringbedrijf dat in 1884 door Henry Royce werd opgericht en een bedrijf dat vanaf 1904 auto's ontwierp door Charles Rolls. De nieuw gevormde Rolls-Royce Limited werd in 1906 opgericht toen de twee mannen overeenkwamen om een reeks van auto's te produceren. In 1971 ging Rolls-Royce Limited in liquidatie omdat het bedrijf niet aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen. De Britse regering kocht het bedrijf en zijn activa. Rolls-Royce Limited werd vervolgens heropgericht onder een nieuwe naam, Rolls-Royce plc.

Rolls-Royce plc was de handelsmaatschappij en de entiteit die tot 2003 genoteerd stond aan de London Stock Exchange. In 2003 kwamen de aandeelhouders van het bedrijf overeen om een nieuwe holding op te richten: Rolls-Royce Group plc. Later in 2011 werd Rolls-Royce Group een dochteronderneming van het nieuwe moederbedrijf van de Group Rolls-Royce Holdings plc. De holding is het aandeel dat nu wordt verhandeld op de LSE.

Wat is de strategie van Rolls-Royce?

Rolls-Royce richt zich op vier hoofdsectoren: civiel, militair, maritiem en energie. Het bedrijf heeft een groot percentage van zijn kapitaaluitgaven besteed aan onderzoek en ontwikkeling van productlijnen. Dit is om nieuwe producten en nieuwe technologieën te bieden, die later de omzet van het bedrijf kunnen doen groeien. Rolls-Royce streeft ernaar zijn kernactiviteiten te behouden en te verdedigen. Aanvullend hierop wil het bedrijf zich op opkomende bedrijven richten die het later kan verwerven. Terwijl het deze twee doelen uitvoert, beheert het bedrijf de overgang van technologieën, capaciteiten, middelen en waarde in alle bedrijfsonderdelen.

Hoe verdient Rolls-Royce geld?

Rolls-Royce verdient geld met vier primaire zaken:

 • Civil Aerospace levert de belangrijkste bijdrage aan de omzet van het bedrijf. Deze tak is verantwoordelijk voor de productie van vliegtuigmotoren voor grote commerciële vliegtuigen, regionale jets en de zakelijke luchtvaartmarkten. Het belangrijkste onderdeel dat door het civiele lucht- en ruimtevaartsegment wordt vervaardigd, zijn grote motoren, die gemiddeld 70% van de omzet van dit operationele segment uitmaken.

 • Power Systems verwijst naar de arm van Rolls-Royce die voorziet in zuigermotoren met hoge en middelhoge snelheid en complete voortstuwings- en energieopwekkingssystemen. Dit segment verkoopt producten aan maritieme, defensie-, energieopwekkings- en industriële markten. Het segment energiesystemen levert de op een na grootste bijdrage, goed voor 22% van de omzet.

 • Het segment Defensie is marktleider in vliegtuigmotoren voor militair transport en patrouillevliegtuigen met degelijke gevechts- en helikoptertoepassingen. Dit segment is de op twee na grootste inkomstenbijdrage voor Rolls-Royce, goed voor gemiddeld 20% van de omzet. Het is echter de belangrijkste tak voor de nettowinst van het bedrijf.

 • Het ITO Aero segment verwijst naar de Industria de Turbo Propulsores en is de Spaanse fabrikant van vliegtuigmotoren en gasturbines. Het segment valt onder de luchtvaartindustrie en produceert vliegtuigmotoren. Daarnaast levert dit segment ook onderhouds-, reparatie- en revisiediensten (MRO diensten) voor de zakenluchtvaart, regionale luchtvaartmaatschappijen en industriële en defensietoepassingen. Aangezien dit segment zich voornamelijk richt op het leveren van diensten, heeft het een van de hoogste winstmarges in het bedrijf, maar het levert maar een klein deel van de inkomsten, omdat het een kleine sector is voor het bedrijf.

Hoe heeft Rolls-Royce de afgelopen jaren gepresteerd?

In de afgelopen vijf jaar heeft het aandeel Rolls-Royce een negatief rendement van meer dan 50% gegenereerd. Hoewel de laatste dividenduitbetaling van het aandeel in april 2020 plaatsvond, compenseerde de prijsactie op het aandeel de winst van de uitbetaling. Tussen januari 2020 en april 2020 zakte de voorraad met meer dan 50% toen de wereldwijde markten instortten met het begin van Covid-19 en de wereldwijde verspreiding ervan. Sindsdien vertoont de aandelenkoers lichte tekenen van verbetering. Analisten verwachten dat de Rolls-Royce aandelen een stijging van het prijsrendement zullen zien als de luchtvaartindustrie weer aantrekt.

Fundamentele analyse van Rolls-Royce

De meeste beleggers passen een of andere vorm van fundamentele analyse toe voordat ze in een bedrijf beleggen. De fundamentele analyse wordt gebruikt om de intrinsieke waarde van een bedrijf te meten door de relevante economische en financiële factoren die van invloed zijn op het bedrijf te onderzoeken. Wij zullen de factoren over Rolls-Royce aandelen onderzoeken, zoals P/E, omzet, winst, winst per aandeel, dividendrendement en cashflow.

De inkomsten van Rolls-Royce

De omzet van een bedrijf verwijst naar het geld dat wordt gegenereerd door de activiteiten van het bedrijf. In het geval van Rolls-Royce komen de inkomsten uit de verkoop van apparatuur en machines, samen met onderhoudsdiensten. Je kunt de inkomsten van Rolls-Royce in de jaarrekening van het bedrijf vinden, en die wordt driemaandelijks en jaarlijks gepubliceerd. De omzet van het bedrijf is meestal de eerste post op de winst- en verliesrekening van het bedrijf. Meestal is een bedrijf met stijgende inkomsten een goed teken, en de aandelen hebben de neiging om deze bedrijven te waarderen.

Winst per aandeel van Rolls-Royce

Hoewel een bedrijf met stijgende inkomsten goed is, betekent het niet per se iets slechts als het bedrijf jaar na jaar verlies maakt. De winst per aandeel is een maatstaf voor de winstgevendheid van een bedrijf. Het wordt berekend door de gerapporteerde winst te delen door het aantal uitstaande gewone aandelen. Beleggers kunnen deze statistiek beschouwen als het bedrag aan winst dat ze hebben verdiend per aandeel. Beleggers ontvangen deze inkomsten echter niet als dividend omdat sommige bedrijven hun winst herinvesteren om hun inkomsten verder te laten groeien.

K/W-verhouding van Rolls-Royce

De P/E-ratio meet de winst van een bedrijf ten opzichte van de prijs die een belegger betaalt voor een aandeel van het bedrijf. Het wordt berekend door de winst per aandeel (hierboven berekend) te delen door de marktprijs voor een aandeel. Deze maatstaf wordt ook wel de prijs- of winstmultiple genoemd. De P/E-ratio van Rolls-Royce kun je vergelijken met de P/E-ratio van een vergelijkbaar bedrijf of een industrie-index. Als de P/E-ratio van Rolls-Royce bijvoorbeeld hoger is dan die van de meeste concurrenten, kan dit erop wijzen dat de aandelenkoers te hoog is. Aan de andere kant, wanneer een bedrijf een verlies rapporteert, zal de noemer van deze ratio negatief zijn. Het is niet gebruikelijk om een negatieve K/W-ratio in financiën te rapporteren, dus analisten laten de verhouding meestal op nul staan.

Dividendrendement van Rolls-Royce

Wanneer een bedrijf winst rapporteert, kan het management van het bedrijf besluiten om alle winst te herinvesteren om de inkomsten in het volgende jaar te vergroten, of ze kunnen besluiten een deel van de winst met investeerders te delen in de vorm van een dividend. Dividendrendement is een maatstaf voor de prijs die een belegger betaalt om dit deel van de winst te ontvangen en wordt meestal uitgedrukt als een percentage. Het dividendrendement van Rolls-Royce wordt bijvoorbeeld berekend door het dividend per aandeel te delen door de marktprijs. Het meest recente dividend dat Rolls-Royce uitgekeerd heeft, was in april 2020.

De cashflow van Rolls-Royce

De cashflow van een bedrijf verwijst naar de beweging van contant geld binnen een bedrijf gedurende een bepaalde periode. Kasinstromen komen uit de verkoop van een product, winsten uit investeringen of rente uit uitgeleend geld. De uitgaande kasstromen gaan daarentegen naar het betalen van voorraad en het dekken van kosten die tijdens de periode zijn gemaakt. Een bedrijf met een stabiele kasstroom die resulteert in een netto-instroom van geld, wordt als een goed bedrijf beschouwd. Dit geeft aan dat de contante uitgaven van het bedrijf kunnen worden gedekt door de contanten die worden gegenereerd uit verkopen en investeringen.

Waarom Rolls-Royce aandelen kopen?

In de afgelopen jaren waren de fundamenten van Rolls-Royce misschien niet aantrekkelijk, maar in de afgelopen vijf jaar is de omzet van het bedrijf gegroeid, behalve dus in 2020. Ondertussen heeft het bedrijf wel vier van de afgelopen vijf jaar een verlies opgetekend door hogere kosten. Bij het onderzoeken van de financiële gegevens van het bedrijf heeft Rolls-Royce echter een aanzienlijke activabasis die kan worden verkocht om projecten te financieren die de waarde van het bedrijf kunnen verhogen. De kasstroom van het bedrijf is ook gezond, met netto positieve bewegingen in contanten door de jaren heen.

Hier zijn enkele redenen waarom je aandelen van Rolls-Royce zou kunnen overwegen:

 • Je krijgt voor één prijs toegang tot de sector vliegtuigfabrikanten en de automobielsector.
 • Het bedrijf bestaat al meer dan 100 jaar en is een wereldwijd gevestigd merk. Dat heeft niet de risico's van jongere bedrijven of start-ups.
 • De aandelenkoers van het bedrijf daalde in 2013, waardoor de huidige prijs een koopje is voor bullish investeerders.

Tip van een expert voor het kopen van Rolls-Royce aandelen

Wanneer je in Rolls-Royce of andere aandelen handelt, is het noodzakelijk om je eigen onderzoek te doen. Hoewel deze handleiding je een diepgaande analyse geeft over de activiteiten van het bedrijf, moet je zeker je eigen onderzoek doen. Neem de tijd om de financiële rapporten van het bedrijf, bedrijfsnieuws, concurrenten en hoe analisten verwachten dat het bedrijf zal presteren, door te nemen. Als gevolg hiervan zul je een veel betere handelaar zijn, en je vermindert de risico's door de kans op slechte investeringen sterk te verminderen.
- Tony Loton
Koop vandaag nog Rolls-Royce aandelen!

5 dingen die je moet overwegen voordat je Rolls-Royce aandelen koopt

Het is van cruciaal belang om de volgende vijf adviezen op te volgen voordat je Rolls-Royce aandelen koopt.

1. Begrijp het bedrijf

Benjamin Franklin, een van de grondleggers van de Verenigde Staten, zei ooit dat een investering in kennis de beste rente oplevert. Als je de tijd neemt om jezelf het handelen aan te leren en de specifieke kenmerken van beleggen leert begrijpen, kun je op de lange termijn geld besparen. Voordat je in een bedrijf investeert dat een product verkoopt dat je elke dag gebruikt of een bedrijf waarvan de aandelenkoers het afgelopen jaar is verdubbeld, is het essentieel om onder de motorkap te kijken om het bedrijfsmodel van het bedrijf te begrijpen. Bedrijven moeten schulden gebruiken om inkomsten te genereren en hun activa zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Aandeelhouders moeten het rendement van hun beleggingen zien door middel van kapitaalgroei of dividenduitkering

2. Begrijp de basisprincipes van beleggen

De gemakkelijkste manier om geld te verliezen tijdens het beleggen, is door niet de tijd te nemen om te begrijpen hoe je moet beleggen. De financiële markten voeren dagelijks transacties van biljoenen dollars uit; het is begrijpelijk dat een beginnende handelaar wordt geïntimideerd door de hoeveelheid informatie. Het gebruik van tools voor risicobeheer, zoals het stoppen van verliezen en limietorders tijdens het handelen, verkleint het risico op grote verliezen. Weten of je in de aandelen zelf moet beleggen in plaats van in een contract for difference (CFD) of een spread bet moet investeren, komt allemaal met het leren van de markten.

3. Kies zorgvuldig je broker

Het kiezen van de juiste broker kan het verschil zijn tussen winst of verlies maken op je transacties. Als de kosten voor de broker te hoog zijn of de broker heeft verborgen kosten voor de handel, dan kun je winstgevende posities afsluiten, maar kun je alsnog al dit geld verliezen bij het dekken van de kosten. Je moet je ook bewust zijn van de hefboomwerking die de broker biedt. Hefboomwerking is geld dat je van de broker leent als je een transactie plaatst. Hefboomwerking kan zowel je winsten als verliezen vergroten. Sommige brokers bieden een hefboomwerking op instrumenten zoals CFD's of opties, maar meestal bieden ze een hefboomwerking op de handel in aandelen en forex.

4. Bepaal hoeveel je wilt investeren

Als je beslist hoeveel je wilt beleggen, is de vuistregel dat je alleen besteedbaar inkomen moet beleggen. Het besteedbaar inkomen verwijst naar het deel van je inkomen dat overblijft na het dekken van vaste uitgaven en belastingen. Je kunt dat dan besteden of sparen zoals je zelf wilt. Beleg dus alleen met geld dat je niet meteen nodig heeft, en beleg zeker niet al je spaarcenten.

5. Bepaal een doel voor uw investering

Beleggers wenden zich om verschillende redenen tot de markt; sommigen willen misschien op vakantie, anderen willen misschien hun droomhuis kopen, terwijl anderen gewoon een pensioen op willen bouwen. Een ding is zeker: investeerders wenden zich tot de markt met hetzelfde doel: geld verdienen. Daarom moet de eerste stap in uw carrière als handelaar altijd zijn om een duidelijk doel te stellen. Als je eenmaal weet hoeveel geld je moet verdienen en de tijdlijn die je hebt, kan een beetje wiskunde bepalen hoeveel je elke maand moet investeren om je doel te bereiken.

De bottom line bij het kopen van Rolls-Royce aandelen

In deze handleiding zijn we in de geschiedenis van Rolls-Royce Holdings plc gedoken, hebben we gekeken naar hoe het bedrijf geld verdient en naar de groeistrategie van het bedrijf. We zijn ook diep in de fundamenten van het bedrijf gedoken en hebben de K/W, WPA en dividendrendement van het bedrijf onderzocht. Vervolgens hebben we besproken waar je Rolls-Royce aandelen kunt kopen en hebben we deskundige handelstips gegeven, samen met vijf dingen waarmee je rekening moet houden bij het kopen van de aandelen.

Voordat je begint met handelen, is het goed om de tijd te nemen om goed onderzoek te doen naar je potentiële investering. Onderzoek de aandelen waarin je geïnteresseerd bent, kies de beste broker die bij je handelsstijl past en zorg ervoor dat je risicobeheertools gebruikt. Het lezen van deze handleiding was een uitstekend begin voor het starten van je handelsreis.

Voor sommigen kan handelen eng zijn, en dat is begrijpelijk. Neem de tijd om aanvullend materiaal over beleggingen te lezen en vertrouwd te raken met wereldwijde gebeurtenissen die van invloed kunnen zijn op transacties. Je kunt ook meer tijd besteden aan het gebruik van je papieren handelsaccount totdat je vertrouwd bent met handelen met echt geld.

Alternatieve aandelen

Netflix logo
Netflix
NFLX
...
...
ThyssenKrupp logo
ThyssenKrupp
TYEKF
...
...
Vestas logo
Vestas
VWSYF
...
...
Abn Amro logo
Abn Amro
ABN
...
...

Veel gestelde vragen

 1. Bedrijven zijn niet wettelijk verplicht om dividend uit te keren aan aandeelhouders. De raad van bestuur van Rolls-Royce heeft besloten de betaling van het slotdividend in 2019 en de uitbetaling van het interimdividend in 2020 op te schorten vanwege de onzekerheid in de macro-economische vooruitzichten gezien de vertraging als gevolg van de wereldwijde pandemie.

 2. Rolls-Royce Holdings plc (aandelentickersymbool: RR) wordt verhandeld op de London Stock Exchange. Handelaren buiten het VK kunnen handelen op de LSE als hun broker toegang tot deze markt geeft. Handelaren moeten ook hun basisvaluta, zoals USD, omzetten in GBP voordat ze op de LSE kunnen handelen.

 3. Een index is een portefeuille van hypothetische beleggingen die de beweging van een marktsegment of de markt in het algemeen laten zien. Voorbeelden van indices zijn de FTSE 100 Index, de S&P 500 Index of de Euro STOXX 50 prijsindex.

 4. Hefboomwerking is kapitaal dat je van je broker leent, waar je rente over betaald en waar je mee investeert op zoek naar grotere winsten. Hefboomwerking is een krachtig handelsinstrument dat je rendement op kapitaal kan vergroten, maar als het niet goed gebruikt wordt, kan het je verliezen vergroten.

 5. Populaire tools voor risicobeheer die beschikbaar zijn voor handelaren zijn limietorders en stop-loss. Een limietorder is een type order dat kan worden gebruikt om een aandeel te kopen of verkopen tegen de gewenste prijs in plaats van tegen de marktprijs. Een stop-loss is vergelijkbaar met een limietorder, omdat het een verkooporder uitvoert wanneer het effect je richtprijs bereikt. Deze tools voor risicobeheer worden gebruikt om het risico op kapitaalverlies te verkleinen.

 6. De fundamentele analyse wordt gebruikt om de intrinsieke waarde van een aandeel te bepalen door het onderzoeken van factoren zoals de financiële gegevens en managementstrategie van het bedrijf. De technische analyse omvat het onderzoeken van de trend van de onderliggende beveiliging door rekening te houden met factoren zoals de prijs en handelsvolumes. Sommige beleggers proberen te beweren dat het ene type analyse beter is dan het andere, terwijl ze in feite goed samengaan. Fundamentele analyse vertelt je waarin je moet investeren, en technische analyse vertelt je wanneer je moet investeren.