Home » Aandelen » Santander kopen
Begin met handelen met eToro

Hoe Santander (SAN) aandelen te kopen in België 2023

Santander logo
Santander (BNC)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...

Deze handleiding is bedoeld om je kennis te laten maken met hoe je Santander aandelen kunt kopen en met welke factoren je rekening moet houden bij het beleggen van je zuurverdiende centjes in aandelen Santander. Voordat we verder gaan, delen we eerst enkele snelle feiten over het bedrijf.

Santander Group is een grote bank met een gevarieerde productportfolio in retail en commercial banking. Met 14.760 vestigingen en meer dan 193.000 medewerkers bedient het wereldwijd meer dan 102 miljoen klanten. Het succes van het bedrijf komt van de goede klantenservice en een gerichte strategie voor retail en commercial banking. Santander's verstandige benadering van kredietverlening stelt de bank in staat een laag risicoprofiel te hebben, waardoor het geschikt is voor investeringen.

Hoe Je BNC Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen

 1. 1
  Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
 2. 2
  Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
 3. 3
  Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
 4. 4
  Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
 5. 5
  Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.

Best beoordeelde brokers om Santander-aandelen te kopen

1. eToro

 eToro is een van de meest prominente sociale investeringsnetwerken, met de missie om de kennis en ervaring van investeerders met betrekking tot financiën te verbeteren. Sinds de oprichting in 2007 is eToro het belangrijkste investeringsplatform voor beginnende en ervaren handelaren geworden, met een gebruikersbestand van meer dan 17 miljoen. U kunt onze volledige eToro-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy

Bij het kiezen van een investeringsplatform is de beveiliging een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Aangezien eToro wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), kunt u er zeker van zijn dat uw geld en persoonlijke gegevens veilig zijn. Bovendien versleutelt eToro SSL alle inzendingen om te voorkomen dat hackers vertrouwelijke informatie proberen te onderscheppen. Ten slotte heeft het platform tweefactorauthenticatie (2FA) om ervoor te zorgen dat de accounts van de gebruikers veilig zijn.

Kosten & Functies

Zowel onervaren als ervaren beleggers kunnen profiteren van het uitgebreide aanbod van geavanceerde handelsmethoden van eToro. Beginners in traden kunnen bijvoorbeeld profiteren van CopyTrading die beschikbaar is op eToro, omdat ze hiermee de acties van meer ervaren traders kunnen nabootsen. Degenen met al wat handelservaring zullen blij zijn met de toegang die eToro biedt tot vele markten, zoals aandelen, valuta en cryptocurrencies. allemaal vanaf één platform. eToro is ook een commissievrije service. Het platform brengt echter een maandelijks bedrag van £ 10 in rekening voor inactiviteit om actieve transacties op het platform te promoten.

KostensoortKosten
Commissie0%
Opnamekosten£5
Inactiviteitskosten£10 (maandelijks)
Aanbetaling£0

Pros

 • Trade functies kopiëren
 • SSL-codering om gebruikersinformatie te beschermen
 • Handelen is commissievrij

Cons

 • Gelimiteerde klantenservice.

2. Capital.com

Capital.com, opgericht in 2016, is een uitstekende multi-asset broker. Met meer dan 5 miljoen gebruikers heeft het zichzelf gevestigd als een goedkoop platform met lage overnachtingskosten, krappe spreads en 0% commissie. U kunt onze volledige Capital.com-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Capital.com is een door FCA, CySEC, ASIC en NBRB gelicentieerd bedrijf dat zich toelegt op het bieden van de meest effectieve handelservaring ter wereld. Het laat zien dat de gegevens van gebruikers zijn beveiligd en verborgen op Capital.com, aangezien de site strikte criteria volgt om dit doel te bereiken. Capital.com neemt de beveiliging van klantgegevens serieus, en een manier om dit te doen is door te voldoen aan de PCI-gegevensbeveiligingsnormen.

Kosten & Functies

Capital.com biedt een breed scala aan gratis brokersdiensten. Haar financiële beleid is transparant. Eventuele kosten die u maakt, worden duidelijk gemaakt voordat u ze betaalt. De belangrijkste kosten van Capital.com zijn afkomstig van spreadkosten, die vaak laag zijn in vergelijking met concurrenten. De mobiele handelsapp van de broker beschikt over een AI-aangedreven tool die klanten gepersonaliseerde handelsinformatie geeft door gebruik te maken van een detectie-algoritme. Bovendien kunnen meertalige klanten van Capital.com contact opnemen met een vertegenwoordiger via e-mail, telefoon of live chat.

KostensoortKosten
Aanbetaling£0
Commissie0%
Inactiviteitskosten£0
Opnamekosten£0

Pros

 • Efficiënte e-mail- en chatondersteuning
 • MetaTrader-integratie
 • Commissievrij handelen

Cons

 • Grotendeels beperkt tot CFD's.

3. Skilling

Skilling is een multi-asset broker met een aanzienlijke groei. De broker biedt uitstekende handelsvoorwaarden met betrekking tot platformfuncties en producten die beschikbaar zijn voor ervaren handelaren. Skilling biedt nu zes jaar na de oprichting Forex-, CFD-, Aandelen- en cryptocurrency-handel aan individuele beleggers. U kunt onze volledige Skilling-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Wanneer u op zoek bent naar een broker zoals Skilling, is het essentieel om de wettelijke status van de broker te controleren. Skilling wordt beheerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Bovendien wordt het geld dat handelaren op hun Skilling-rekeningen storten, bewaard bij een volledig onafhankelijke financiële instelling. Voor maximale veiligheid maakt Skilling hiervoor alleen gebruik van financiële instellingen van het hoogste niveau. Tier 1-kapitaal is de industriële maatstaf voor het meten van de soliditeit van een bank.

Kosten & Functies

Skilling brengt geen commissies in rekening voor het handelen in aandelen, indices of cryptocurrencies. Het platform brengt spreads in rekening die variëren op basis van het aandeel, maar die doorgaans zeer redelijk zijn. Skilling biedt twee verschillende accountopties voor de handel in FX en metalen CFD's. Het Standard Skill-account heeft aanzienlijk grotere spreads, maar geen commissies. De Premium-account brengt commissies in rekening op spotmetaal- en FX CFD-transacties voor verminderde spreads. Daarnaast biedt Skilling een demo-account, mobiele applicaties en een handelsassistent.

KostensoortKosten
Commissie£0
OpnamekostenVarieert
Inactiviteitskosten£0
Aanbetaling£0

Pros

 • Zeer goede platformkeuze
 • Demo accounts

Cons

 • Hoge spreiding
 • Service is niet beschikbaar in veel landen, waaronder de VS en Canada.

Alles wat je moet weten over Santander

Laten we eens wat gedetailleerder naar Santander kijken door zijn geschiedenis, strategie en de manier waarop het geld verdient te verkennen.

Geschiedenis van Santander

In 1857 tekende de Spaanse koningin Isabella II een koninklijk besluit dat de oprichting van de soevereine bank, die nu bekend staat als Santander, goedkeurde. Aanvankelijk faciliteerde de bank de handel tussen de havens van Santander in Noord-Spanje en Latijns-Amerika. In de loop der jaren breidde het zijn activiteiten uit over de hele wereld en aan het begin van de 19e eeuw maakte het een enorme groei door.

Zo verdubbelde het bedrijf zijn activa tussen 1900 en 1920 tot 10 miljoen peseta's. Alleen al in 1917 wist de bank een omzet van een half miljoen peseta's te boeken. Na meerdere fusies en overnames tussen 1920 en 2020 werd de bank een van 's werelds grootste financiële instellingen met een marktkapitalisatie van $ 56,02 miljard.

Wat is de strategie van Santander?

De klantgerichte benadering van Santander onderscheidt het van veel andere grote banken. Het bedrijf volgt de beste sociale, milieu- en bestuurspraktijken om mensen te stimuleren. Het bedrijfsmodel van de bank kent drie kernprincipes: klantgerichtheid, schaalbaarheid en diversificatie.

Hoewel het bedrijf bijna 6,1 miljoen klanten bedient via de app voor mobiel bankieren, haalt het 44% van zijn inkomsten uit de online verkoop. Met een evenwichtige geografische diversificatie tussen opkomende en volwassen markten, streeft het bedrijf ernaar efficiënt te werken en de beste producten en diensten aan de grote massa aan te bieden.

Hoe verdient Santander geld?

Santander verdient geld door naadloze financiële diensten te verlenen via het kantorennetwerk, telefoon en digitale kanalen. De belangrijkste gebieden van het bedrijf zijn onder meer retailbankieren, investeringsmarkten, vermogensbeheer en commercieel en zakelijk bankieren. Het grootste deel van de omzet van de groep komt uit het vaste land van Europa, het VK, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten. De bank beheert ruim 660 miljard euro aan krediet en 600 miljard euro aan deposito's.

Hoe heeft Santander de afgelopen jaren gepresteerd?

De COVID-19 pandemie was voor de bank aanleiding om voor de eerste keer verlies aan te kondigen. De Britse dochteronderneming droeg zwaar bij aan het verlies. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het al worstelde vanwege een prijzenoorlog op hypotheken die de marges wegvaagde. Eind 2020 werden de aandelen van Santander (LON: BNC) verhandeld tegen £ 138 op de London Stock Exchange.

Vóór de pandemie presteerde Santander beter dan zijn concurrenten. Terwijl Britse banken hard werden getroffen door het Brexit-referendum van 2016, kreeg Santander slechts een kleine klap voordat het weer terugkaatste naar £ 500.

Sinds 2013 staat de waarde van BNC stabiel op £ 400 - 500, maar was het niet in staat om die barrière te doorbreken. Hoewel de fundamenten complexer zijn, kunnen dergelijke veranderingen kansen bieden voor beleggers die technische analyse gebruiken.

Fundamentele analyse van Santander

De fundamentele analyse stelt klanten in staat om de intrinsieke waarde van het aandeel te beoordelen en te beoordelen of het ondergewaardeerd of overgewaardeerd is. Fundamentele analisten onderzoeken alles, van macro-economische factoren zoals industrie en economische omstandigheden tot micro-economische componenten zoals de efficiëntie en effectiviteit van het management van het bedrijf.

Doorgaans hebben beleggers de neiging om de waarden voor variabelen te vinden, zoals koers-winstverhouding (P/E), omzet, dividendrendement, winst per aandeel (EPS), kasstromen, enz., voordat ze een belang in een bedrijf kopen. Daarom leggen we in dit artikel uit wat deze termen betekenen en hoe ze waardevolle informatie bevatten.

De inkomsten van Santander

De inkomsten zijn het bedrag van de verkoopopbrengst over een specifieke periode, zoals een maand, kwartaal, half jaar of jaar. Het is een niet-aangepast inkomen dat alle gemaakte kosten omvat voor de verkoop van producten en diensten. Van het omzetcijfer trekken we alle directe en indirecte kosten af om de nettowinst van het bedrijf te berekenen. Hieronder vind je een tabel die de inkomsten van Santander over de afgelopen jaren weergeeft.

Bron: Yahoo! Finance

Winst per aandeel van Santander (EPS)

De winst per aandeel (WPA of EPS) weerspiegelt de nettowinst die wordt toegewezen aan elk uitstaand aandeel van de onderneming. Daarom helpt EPS je te bepalen hoeveel rendement je kunt behalen op elk aandeel in het bedrijf.

WPA wordt berekend door de nettowinst die beschikbaar is voor gewone aandeelhouders te delen door het gemiddelde aantal uitstaande aandelen. Daarnaast is het de meest populaire maatstaf voor het schatten van de bedrijfswaarde. Beleggers betalen meestal meer voor aandelen met een hogere EPS. Santander heeft een winst per aandeel van € 0,11 gerapporteerd voor het tweede kwartaal van 2021.

P/E-ratio van Santander

De P/E-ratio (koers-winstverhouding) stelt beleggers in staat om de marktwaarde van een aandeel te vergelijken met de winst. In eenvoudige bewoordingen helpt het je te leren of de prijs het verdienpotentieel van het bedrijf eerlijk weerspiegelt. De K/W-verhouding analyse is een eenvoudige manier om te beoordelen of het aandeel over- of ondergewaardeerd is.

Beleggers kunnen de marktprijs van een aandeel delen door de EPS om zo de P/E-ratio te berekenen. Omdat de aandelenkoers van Santander $ 3,91 was en de winst per aandeel 0,35 bedroeg, bedroeg de K/W-verhouding in juni 2021 ongeveer 11,05. Dat betekent dat het bijna 11 jaar zal duren voordat Santander je investering terugverdient. Over het algemeen worden aandelen met een K/W-ratio van minder dan 15 als goedkoop beschouwd.

Bron: MacroTrends

Dividendrendement van Santander

Een dividendrendement is een percentage van een huidige aandelenkoers van een bedrijf dat het jaarlijks als dividend uitkeert. In wezen zijn bedrijven die gezonde winsten genereren niet aantrekkelijk voor beleggers, tenzij ze de winst delen met beleggers door dividenden uit te keren. Organisaties kunnen verschillende beleidslijnen hebben met betrekking tot de uitkering van dividend. Sommigen keren jaarlijks dividend uit, terwijl anderen twee keer per jaar betalen.

Groeiende bedrijven betalen doorgaans lagere dividenden uit in vergelijking met volwassen bedrijven. Een hoog dividendrendement wijst echter niet noodzakelijkerwijs op een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid. Het kan zijn dat een bedrijf ervoor heeft gekozen om hogere dividenden uit te keren te midden van de dalende aandelenkoers om de interesse van belanghebbenden te behouden.

Als een bedrijf jaarlijks dividend uitkeert van 1 cent per aandeel en de aandelenkoers $ 1 is, dan zou het dividendrendement 1% zijn. Wat het dividendrendement van Santander betreft, keerde het een interimdividend uit van 2,75 euro per aandeel, ondanks een nettoverlies van 8,77 miljard euro voor het jaar 2020. Het bedrijf keert twee keer per jaar dividend uit.

Een dividendrendement en andere financiële ratio's van een respectievelijke onderneming vind je op de website van je broker. Als alternatief kunnen de financiële gegevens van een bedrijf toegankelijk zijn op het officiële webportaal.

De cashflow van Santander

Kasstroom is het nettobedrag van geldmiddelen en kasequivalenten die een bedrijf binnenkomen of verlaten. Het kasstroomoverzicht weerspiegelt het vermogen van een bedrijf om liquide te blijven voor het afbetalen van schuldverplichtingen en het ondersteunen van bedrijfskosten. Het is een van de fundamentele factoren die het overwegen waard zijn voordat je een definitieve beslissing neemt.

Nadat het bedrijf aan alle huidige verplichtingen heeft voldaan, komen vrije kasstromen beschikbaar. Bedrijven gebruiken vrije kasstromen om hun activiteiten uit te breiden of dividenden uit te betalen.

Je kunt de kasstromen van een bedrijf vinden onder de sectie financiën op de officiële website. Het is waarschijnlijk ook beschikbaar op de website van je broker.

De vrije kasstroom van Santander steeg van $ 31,2 miljard in 2019 tot $ 57,6 miljard in 2020.

Waarom aandelen van Santander kopen?

Na vorig jaar een nettoverlies te hebben geboekt, is de bank klaar om haar winstgevendheidsdoelstelling te overtreffen. Een van de redenen om te investeren in een professioneel beheerd fonds is het competitieve beheer van Santander. Hun managers hebben de vaardigheden en middelen om je activa op koers te houden, ongeacht geopolitieke gebeurtenissen.

De bank stopte bijvoorbeeld niet met dividendbetalingen vanwege de pandemische onrust. De bank is ook in de toekomst niet van plan om dividenduitkeringen stop te zetten. Ups en downs op de korte termijn zouden de winstgevendheid van de bank kunnen blijven raken, aangezien de bank mogelijk enige tijd nodig heeft om weer op de goede weg te komen.

Als belegger moet je een goed gespreide beleggingsportefeuille hebben die past bij je specifieke doelen, omstandigheden en risicotolerantie. Hoewel beleggen geen zekerheden biedt, kan het beheersen van de grondbeginselen je helpen de juiste beslissing te nemen.

Tip van een expert voor het kopen van aandelen van Santander

Op het moment van schrijven is Santander ongeveer $ 3,65 sterker. Het technische vooruitzicht blijft positief, want het laatste dieptepunt van de aandelenkoers was hoger in de recente neerwaartse beweging op maandelijkse en jaarlijkse grafieken. Het kan een geweldige aanvulling op je portefeuille zijn als het aansluit bij je beleggingsdoelstellingen en risicobereidheid.
Koop vandaag nog Santander aandelen!

5 dingen die je moet overwegen voordat je Santander aandelen koopt

Er zijn ten minste vijf dingen die je moet overwegen voordat je Santander aandelen koopt of je belang in een ander bedrijf zet.

1. Begrijp het bedrijf

Het is van cruciaal belang om voldoende tijd te reserveren om een bedrijf te onderzoeken voordat je de aandelen koopt. Zorg ervoor dat je het bedrijf begrijpt. Idealiter investeer je in een bedrijf dat je ook zelf gebruikt. Op basis van je voorkeuren kan een bedrijf echter niet het meest geschikt zijn voor investeringsdoeleinden. Je moet verschillende fundamentele factoren zorgvuldig onderzoeken, zoals het bedrijfsmodel, de inkomstenbronnen, omzetratio, groeipotentieel en prestaties uit het verleden, enz.

2. Begrijp de basisprincipes van beleggen

Leer de basisprincipes van beleggen voordat je de aandelenmarkt betreedt. Het hebben van duidelijk gedefinieerd doelen en een werkbare strategie is van cruciaal belang voor het bereiken van je gewenste doelen. Zorg ervoor dat je effectieve strategieën voor geldbeheer en portefeuillediversificatie toepast. Begin met een kleine investering en spreid deze over verschillende portefeuilles om het risico te spreiden. In principe zou je niet meer dan 5% van je totale kapitaal in één aandeel moeten investeren.

3. Kies zorgvuldig je broker

Het selecteren van brokers kan een uitdagende taak zijn, vooral wanneer je nieuw bent in de aandelenhandel. Weinig begeleiding kan het proces echter flink eenvoudiger maken. Hieronder vind je enkele factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een broker kiest.

Begin met het controleren van de reguleringsstatus van een broker, aangezien dit een van de belangrijkste elementen is om te controleren voordat je begint. Check of de broker is geregistreerd bij de regelgevende instantie in jouw land. Regulering van een broker zorgt voor de veiligheid van je geld. Brokers in het VK bieden hun klanten bijvoorbeeld een schadeloosstellingsverzekering aan vanwege het Financial Services Compensation Scheme (FSCS). Dat betekent dat zelfs als een broker failliet gaat of jouw geld kwijtraakt je je geld terug kan krijgen.

Je wilt ook de kosten controleren om aandelen te kopen en verkopen via een potentiële broker. Het moet concurrerend zijn in vergelijking met de gemiddelde industriestandaarden.

Een betrouwbare broker biedt efficiënte klantenondersteuning. Probeer te communiceren met je potentiële broker om te bevestigen of je zorgen tijdig worden opgelost.

Naast het aanbieden van meerdere handelsplatforms via verschillende kanalen, waaronder internet, pc en mobiel, moet je potentiële broker een breed scala aan aandelen beschikbaar hebben. Je wilt uiteraard in ieder geval dat het de aandelen van je voorkeursbedrijf vermeldt.

Controleer ten slotte de technische aspecten van handelen en beleggen bij je broker. Kijk bijvoorbeeld of ze gratis toegang geven tot grafieken en indicatoren. Mogelijk wil je ook de ondersteunde ordertypes bevestigen, zoals stop, limiet, trailing stops, enz.

4. Bepaal hoeveel je wilt investeren

Het is niet handig om je hele portefeuille met één aandeel te vullen. Succesvolle beleggers wedden namelijk niet op één paard. In plaats van bijvoorbeeld voor $ 25.000 aan aandelen in slechts één bedrijf te kopen, kun je je risico diversifiëren en een gelijk bedrag investeren om vijf verschillende aandelen te kopen.

Je kunt ook beginnen met slechts één aandeel kopen om een idee te krijgen van hoe het is om individuele aandelen te bezitten en of je het houden van aandelen emotioneel gezien wel aankan. Je kunt je aandeel in het bedrijf dan vergroten als de prijs per aandeel daalt.

5. Bepaal een doel voor je investering

Analyseer zorgvuldig de redenen voor investeringen en kies de belangrijkste daarvan om de tijdlijn en je risicotolerantieniveau vast te stellen. Als je bijvoorbeeld van plan bent voor je pensioen te sparen, wil je misschien voor een langetermijninvestering gaan.

Het jarenlang houden van je belang in een bedrijf zou geen probleem moeten zijn. Naast het ontvangen van dividenden, kun je je vermogen in de loop der jaren maximaliseren met de waardestijging van je bezit. Het kopen van aandelen met het geld dat je nodig hebt voor dagelijkse behoeften is ook niet handig. Het kan je op elk moment weer nodig hebben en je dus verplichten ze te verkopen als de markt nu goed of slecht is en dan kan je verlies lijden. 

Denk eraan, investeer geen geld dat je je niet kunt veroorloven te verliezen. Denk er ook nooit aan om aandelen te kopen met geleend geld, tenzij je echt goed snapt hoe hefboomwerking werkt.

De bottom line bij het kopen van aandelen Santander

Santander is de grootste bank van Spanje. Het biedt persoonlijk en zakelijk bankieren, inclusief leasing, factoring en beleggingsfondsen. Hoewel bekend is dat banken een solide keuze zijn voor investeringen, kunnen crises zoals de pandemie hen nog steeds nadelig beïnvloeden.

De bank rapporteerde haar allereerste jaarlijkse verlies als gevolg van voorzieningen voor dubieuze debiteuren en waardeverminderingen van activa tijdens de pandemie in 2020. In vergelijking met de financiële crisis van 2008 is Santander nu echter meer gekapitaliseerd en kan de wereldwijde uitbreiding ervan helpen om beschermd te blijven tegen gelokaliseerde economische schokken. De bank kan mogelijk enige tijd stoppen met het uitkeren van dividenden, maar het zal in de nabije toekomst waarschijnlijk een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid blijven.

Als je op basis hiervan denkt dat je aandelen van Santander wilt kopen, is het proces eenvoudig. Volg de bovenstaande richtlijnen om een geschikte broker te vinden en meld je daarbij aan. Doorzoek het productportfolio van de broker om de aandelen van Santander te vinden en schaf ze dan aan.

Als je nog wat tijd nodig hebt voordat je verder gaat, dan is er geen haast. Neem de tijd om onze deskundige meningen over de aandelen van Santander te lezen en kijk ook naar andere bronnen. Je kunt ook een demo-account gebruiken om wat handelsvaardigheden te oefenen als je dat wilt.

Alternatieve aandelen

Mediaset logo
Mediaset
GETVF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...
Aker Solutions logo
Aker Solutions
AKRTF
...
...

Veel gestelde vragen

 1. Santander heeft een notering op de beurzen van Spanje, Mexico, Warschau, New York en Londen. Het bedrijf staat onder verschillende symbolen vermeld: Spanje: SAN, Warschau: SAN, Londen: BNC, New York: SAN, Buenos Aires: STD.

 2. Dit is afhankelijk van de winst per aandeel (nettowinst gedeeld door het aantal aandelen) en het dividendbeleid van de bank, die bepalend zijn voor toekomstige uitkeringen op de ingekochte aandelen.

 3. Aandeelhouders van Santander die hun aandelen hebben gedeponeerd bij een bank van de Santander Group zijn vrijgesteld van dividendlasten (behalve Openbank). Om nog maar te zwijgen over het feit dat sommige bewaarinstellingen een vergoeding vragen voor het ontvangen van dividenden.

 4. Santander heeft in zijn geschiedenis verschillende aandelensplitsingen gehad. Het had geen invloed op de waarde van de bestaande aandelen in het bedrijf, maar het aantal aandelen van beleggers werd gewijzigd. De nieuwe verlaagde aandelenkoers kan echter de status van de markt voor Santander aandelen hebben beschadigd, wat de aandelenkoers heeft beïnvloed.

 5. Hoewel fundamentele analyse cruciale informatie verschaft, mag het belang van technische analyse ook niet over het hoofd worden gezien. Het kiezen van de ene analyse boven de ander hangt af van je investeringsperiode, aangezien technische analyse vaak wordt geassocieerd met kortere perioden, terwijl fundamentele analyse vaak wordt geassocieerd met langetermijninvesteringen.

 6. Je kunt een stop-loss functie gebruiken tijdens het plaatsen van je bestelling. Als de aandelenkoers onder jouw risicotolerantieniveau daalt, wordt de stop-loss order uitgevoerd en wordt je positie automatisch gesloten, zodat je geen verliezen boven een bepaald niveau lijdt.