Home » Aandelen » Telefonica kopen
Begin met handelen met eToro

Hoe Telefonica (TEF) aandelen te kopen in België 2024

Telefonica logo
Telefonica (TEF)
...
24u prijsverandering
...
exchange
...

Telefonica is een Spaans bedrijf dat in Madrid gevestigd is, en actief is in de sector communicatiediensten. Het is een geïntegreerd telecommunicatiebedrijf met activiteiten in Europa en Latijns-Amerika.

Telefonica biedt producten en diensten aan zoals mobiele data, draadloos op vaste locaties, ISDN-toegangen en openbare telefoondiensten. Het biedt ook internet- en breedbandmultimediadiensten, evenals groothandelsdiensten voor telecommunicatie-exploitanten.

In dit artikel kijken we naar de geschiedenis van Telefonica en de prestaties van de aandelenkoersen, evenals de zakelijke en financiële prestaties. Het doel is om je te begeleiden bij het vertrouwd kopen van Telefonica aandelen en je kennis te laten maken met de belangrijkste fundamentele aspecten van het bedrijf, die van belang kunnen zijn voordat je Telefonica aandelen koopt.

Hoe Je TEF Aandelen Koopt in 5 Eenvoudige Stappen

  1. 1
    Bezoek de website van eToro met onderstaande link en meld je aan door je gegevens in te vullen in de verplichte velden.
  2. 2
    Vul je persoonlijke gegevens in en vul een korte vragenlijst in voor informatieve doeleinden.
  3. 3
    Klik 'storten', kies je favoriete betaalmethode en volg de aanwijzingen om geld op je rekening te zetten.
  4. 4
    Zoek je favoriete aandeel en vind de belangrijkste statistieken. Als je eenmaal klaar bent om te investeren, klik je op 'handel'.
  5. 5
    Vul het bedrag in wat je wilt investeren en pas je belegging aan om het aandeel te kopen.

Best beoordeelde brokers om Telefonica-aandelen te kopen

1. eToro

 eToro is een van de meest prominente sociale investeringsnetwerken, met de missie om de kennis en ervaring van investeerders met betrekking tot financiën te verbeteren. Sinds de oprichting in 2007 is eToro het belangrijkste investeringsplatform voor beginnende en ervaren handelaren geworden, met een gebruikersbestand van meer dan 17 miljoen. U kunt onze volledige eToro-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy

Bij het kiezen van een investeringsplatform is de beveiliging een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Aangezien eToro wordt gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC), kunt u er zeker van zijn dat uw geld en persoonlijke gegevens veilig zijn. Bovendien versleutelt eToro SSL alle inzendingen om te voorkomen dat hackers vertrouwelijke informatie proberen te onderscheppen. Ten slotte heeft het platform tweefactorauthenticatie (2FA) om ervoor te zorgen dat de accounts van de gebruikers veilig zijn.

Kosten & Functies

Zowel onervaren als ervaren beleggers kunnen profiteren van het uitgebreide aanbod van geavanceerde handelsmethoden van eToro. Beginners in traden kunnen bijvoorbeeld profiteren van CopyTrading die beschikbaar is op eToro, omdat ze hiermee de acties van meer ervaren traders kunnen nabootsen. Degenen met al wat handelservaring zullen blij zijn met de toegang die eToro biedt tot vele markten, zoals aandelen, valuta en cryptocurrencies. allemaal vanaf één platform. eToro is ook een commissievrije service. Het platform brengt echter een maandelijks bedrag van £ 10 in rekening voor inactiviteit om actieve transacties op het platform te promoten.

KostensoortKosten
Commissie0%
Opnamekosten£5
Inactiviteitskosten£10 (maandelijks)
Aanbetaling£0

Pros

  • Trade functies kopiëren
  • SSL-codering om gebruikersinformatie te beschermen
  • Handelen is commissievrij

Cons

  • Gelimiteerde klantenservice.

2. Capital.com

Capital.com, opgericht in 2016, is een uitstekende multi-asset broker. Met meer dan 5 miljoen gebruikers heeft het zichzelf gevestigd als een goedkoop platform met lage overnachtingskosten, krappe spreads en 0% commissie. U kunt onze volledige Capital.com-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Capital.com is een door FCA, CySEC, ASIC en NBRB gelicentieerd bedrijf dat zich toelegt op het bieden van de meest effectieve handelservaring ter wereld. Het laat zien dat de gegevens van gebruikers zijn beveiligd en verborgen op Capital.com, aangezien de site strikte criteria volgt om dit doel te bereiken. Capital.com neemt de beveiliging van klantgegevens serieus, en een manier om dit te doen is door te voldoen aan de PCI-gegevensbeveiligingsnormen.

Kosten & Functies

Capital.com biedt een breed scala aan gratis brokersdiensten. Haar financiële beleid is transparant. Eventuele kosten die u maakt, worden duidelijk gemaakt voordat u ze betaalt. De belangrijkste kosten van Capital.com zijn afkomstig van spreadkosten, die vaak laag zijn in vergelijking met concurrenten. De mobiele handelsapp van de broker beschikt over een AI-aangedreven tool die klanten gepersonaliseerde handelsinformatie geeft door gebruik te maken van een detectie-algoritme. Bovendien kunnen meertalige klanten van Capital.com contact opnemen met een vertegenwoordiger via e-mail, telefoon of live chat.

KostensoortKosten
Aanbetaling£0
Commissie0%
Inactiviteitskosten£0
Opnamekosten£0

Pros

  • Efficiënte e-mail- en chatondersteuning
  • MetaTrader-integratie
  • Commissievrij handelen

Cons

  • Grotendeels beperkt tot CFD's.

3. Skilling

Skilling is een multi-asset broker met een aanzienlijke groei. De broker biedt uitstekende handelsvoorwaarden met betrekking tot platformfuncties en producten die beschikbaar zijn voor ervaren handelaren. Skilling biedt nu zes jaar na de oprichting Forex-, CFD-, Aandelen- en cryptocurrency-handel aan individuele beleggers. U kunt onze volledige Skilling-recensie hier lezen.

Beveiliging en Privacy 

Wanneer u op zoek bent naar een broker zoals Skilling, is het essentieel om de wettelijke status van de broker te controleren. Skilling wordt beheerd door de Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Bovendien wordt het geld dat handelaren op hun Skilling-rekeningen storten, bewaard bij een volledig onafhankelijke financiële instelling. Voor maximale veiligheid maakt Skilling hiervoor alleen gebruik van financiële instellingen van het hoogste niveau. Tier 1-kapitaal is de industriële maatstaf voor het meten van de soliditeit van een bank.

Kosten & Functies

Skilling brengt geen commissies in rekening voor het handelen in aandelen, indices of cryptocurrencies. Het platform brengt spreads in rekening die variëren op basis van het aandeel, maar die doorgaans zeer redelijk zijn. Skilling biedt twee verschillende accountopties voor de handel in FX en metalen CFD's. Het Standard Skill-account heeft aanzienlijk grotere spreads, maar geen commissies. De Premium-account brengt commissies in rekening op spotmetaal- en FX CFD-transacties voor verminderde spreads. Daarnaast biedt Skilling een demo-account, mobiele applicaties en een handelsassistent.

KostensoortKosten
Commissie£0
OpnamekostenVarieert
Inactiviteitskosten£0
Aanbetaling£0

Pros

  • Zeer goede platformkeuze
  • Demo accounts

Cons

  • Hoge spreiding
  • Service is niet beschikbaar in veel landen, waaronder de VS en Canada.

Alles wat je moet weten over Telefonica

Het volgende deel van het artikel geeft inzicht in de geschiedenis van het bedrijf, de strategie, hoe het geld verdient en hoe de aandelenkoers van Telefonica de afgelopen jaren heeft gepresteerd.

Geschiedenis van Telefonica

Telefonica werd in 1924 in Madrid in Spanje opgericht. Inmiddels is het een van de grootste telecommunicatieserviceproviders ter wereld, met meer dan 345 miljoen klanten in Europa en Latijns-Amerika. Het is actief in 14 landen en biedt werk aan meer dan 112.000 mensen.

In 1987 werd Telefonica genoteerd aan de New York Stock Exchange en zo kreeg het toegang tot Amerikaans kapitaal. Het kwam in 1994 Peru binnen en heeft sindsdien zijn diensten in Latijns-Amerika flink uitgebreid.

Het jaar 2006 markeerde de overname van O2, een bedrijf dat het toegang gaf tot markten zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Ierland. Als gevolg hiervan groeiden de activiteiten zowel in Europa als in Latijns-Amerika. Momenteel is het in beide regio's de nummer één aanbieder van glasvezelnetwerken, met 1,6 miljoen km glasvezel. Het biedt ook 5G-technologie in het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Duitsland en Spanje.

Het bedrijf ging in 2020 een joint venture aan met Allianz om glasvezel in Duitsland op de markt te brengen. In 2021 ondertekenden Telefonica en Liberty Media een overeenkomst om hun Britse bedrijven samen te voegen en zo voordelen uit synergieën te halen.

Wat is de strategie van Telefonica?

In zijn bijna honderdjarige geschiedenis heeft Telefonica ernaar gestreefd mensen met elkaar te verbinden. Het is een beursgenoteerd bedrijf en de aandelen kunnen worden verhandeld op de Spaanse aandelenmarkt, de New York Stock Exchange en de Lima Stock Exchange in Peru.

Naast de eigen activiteiten op de Europese en Latijns-Amerikaanse markt, biedt Telefonica haar diensten aan in meer dan 170 landen via strategische partnerovereenkomsten. Telefonica is niet alleen de grootste glasvezelnetwerkoperator in Europa en Latijns-Amerika, maar ook leider op het gebied van netwerkvirtualisatie. De 4G-diensten hebben een dekking van 99% in Europa en het bedrijf werkt nu het aan het uitbreiden van zijn 5G-dekking.

Telefonica heeft een duurzaam bedrijfsmodel opgebouwd en investeert in het helpen van de samenleving. Het bouwt ook aan een groenere toekomst door zijn CO2-uitstoot te verminderen en te investeren om zijn klimaatneutrale doelstelling in 2025 te bereiken.

Hoe verdient Telefonica geld?

Telefonica levert telecommunicatiediensten. De activiteiten breidden zich uit naarmate de telecommunicatie-industrie zich in de loop van de tijd ontwikkelde. Telefonica is niet alleen een mobiele dataprovider, maar biedt ook video- en tv-services, IoT-producten, cloud computing-services, advertenties, big data-services en andere dingen. Simpel gezegd, het is een bedrijf dat communicatie-, informatie- en entertainmentoplossingen aanbiedt, onder merken als Movistar, Vivo of O2.

Hoe heeft Telefonica de afgelopen jaren gepresteerd?

Telefonica zag zijn aandelenkoers de afgelopen jaren dalen. De prijs stuitte op stevige weerstand in het gebied van de $ 30 en kwam daar niet voorbij. Het handelt nu in de buurt van $ 5 en probeert te herstellen van de marktdaling door COVID-19.

De financiële crisis van 2008-2009 markeert het begin van de daling van de aandelenkoers van Telefonica. Langetermijnbeleggers zijn zich er echter van bewust dat het bedrijf heeft geïnvesteerd in een nieuwe visie en maatregelen heeft genomen die de inkomsten op korte termijn schaden, maar goed zijn voor de lange termijn. Daarom kan de daling van de aandelenkoers een kans zijn om Telefonica aandelen met een hoge korting te kopen.

Telefonica fundamentele analyse

Hier zijn enkele fundamentele aspecten waarmee je rekening moet houden voordat je Telefonica aandelen koopt, zoals de omzet van het bedrijf, de winst per aandeel (EPS), de K/W-ratio, de cashflow en het dividendrendement.

De inkomsten van Telefonica

De resultatenrekening van een bedrijf begint bij de inkomsten. Opbrengsten laten zien hoeveel het bedrijf verdient met de verkoop van zijn producten en diensten.

De omzet van Telefonica in 2021 wordt geschat op € 38 miljard en die zal naar verwachting in 2023 licht dalen. Telefonica is van plan om haar blootstelling aan Latijns-Amerika geleidelijk te verminderen en dat plan verklaart de verwachte daling van de omzet. Ondanks dalende inkomsten steeg de nettowinst van het bedrijf in 2020 met 38,5% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De winst per aandeel van Telefonica

De winst per aandeel laat zien hoeveel het bedrijf per aandeel verdient nadat de kosten van het zakendoen van de omzet zijn afgetrokken. De WPA staat onderaan de winst-en-verliesrekening en om deze reden wordt de statistiek ook wel de "onderste regel" genoemd. De winst per aandeel van Telefonica zal naar verwachting in 2021 € 0,62 bedragen, wat in de komende jaren zal afnemen.

K/W-verhouding van Telefonica

De P/E-ratio of de koers-winstverhouding toont de huidige marktprijs van één Telefonica aandeel gedeeld door de winst per aandeel. Hoe hoger de K/W-verhouding, hoe onaantrekkelijker de huidige aandelenkoers is, omdat dit betekent dat de aandelen van het bedrijf tegen een veel hogere prijs worden verhandeld in vergelijking met hoeveel geld het vandaag verdient.

De K/W-ratio van Telefonica voor 2021, die wordt geschat op 6,63, zal naar verwachting in 2023 licht stijgen tot 10,22 en dan beginnen te dalen tot 9,94 in 2024 en 8,36 in 2025.

Dividendrendement van Telefonica

Een van de voordelen van het aanhouden van Telefonica aandelen is dat Telefonica een bedrijf is dat dividend uitkeert. Het dividendrendement wordt in 2021 geschat op 7,16% en het toont het percentage van de aandelenkoers dat het elk jaar als dividend uitkeert.

Telefonica heeft een lange geschiedenis in het uitkeren van dividenden en het groeipercentage over vijf jaar ligt iets boven de 10%. Het dividend wordt halfjaarlijks uitgekeerd.

Cashflow van Telefonica

Telefonica heeft een sterke vrije kasstroomgenererende onderneming. De vrije kasstroom vertegenwoordigt het bedrag dat overblijft nadat het bedrijf al zijn kosten heeft gedekt. Een sterke vrije kasstroompositie is wenselijk omdat het helpt bij het financieren van groei, het investeren in nieuwe producten en diensten, het verwerven van rivalen of het verminderen van schulden.

De vermindering van de nettoschuld van Telefonica in de afgelopen vijf jaar was eigenlijk het gevolg van een sterke generatie van vrije kasstroom. Sinds 2016 is de nettoschuld met ongeveer € 17 miljard afgenomen, waarvan het grootste deel afkomstig is uit de gegenereerde vrije kasstroom. Het organisch verminderen van de nettoschuld is daarom een manier om de vrije kasstroom te benutten.

Waarom Telefonica aandelen kopen?

Als we kijken naar een paar fundamentele statistieken, ziet Telefonica er misschien niet uit als een bedrijf om in te investeren. Zelfs de aandelenkoers is de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald.

Toch zijn hier vier redenen om te overwegen om toch Telefonica aandelen te kopen:

  • Duurzaam en aantrekkelijk dividend;
  • Unieke diversificatie binnen de branche;
  • Sterke vrije kasstroompositie;
  • Duurzaam businessmodel.

Tip van een expert voor het kopen van Telefonica aandelen

Beleggers waarderen telecommunicatiebedrijven vanwege hun dividenduitkeringsbeleid. Wanneer een bedrijf binnen de branche gediversifieerd is, zoals Telefonica dat is, wordt het bedrijf nog aantrekkelijker. De aandelenkoers is goedkoop, te oordelen naar een aantal fundamentele maatstaven, zoals de lage K/W-verhouding, en het bedrijf genereert sterke vrije kasstromen. Bovendien weet het management van Telefonica verschillende markten en technologieën te benaderen en zich voortdurend aan te passen op basis van de evolutie in het verleden. In 2021 tekende het bedrijf bijvoorbeeld een samenwerking met Oracle om de markt van cloudservices te betreden.
- maxcoupland
Koop vandaag nog Telefonica aandelen!

Dingen om te overwegen voordat je Telefonica aandelen koopt

Hier zijn enkele dingen die je moet overwegen voordat je Telefonica aandelen koopt.

1. Begrijp het bedrijf

Zorg ervoor dat je het bedrijf goed kent voordat je besluit te investeren. Doe je due diligence en ontdek de branche, de trends in de sector, de concurrentie en beoordeel de levensvatbaarheid van het bedrijf. Zoek uit of het bedrijf afhankelijk is van een bepaalde markt of een bepaald product en of het gevaar bestaat dat het in de toekomst marktaandeel verliest aan concurrenten.

2. Begrijp de basisprincipes van beleggen

Het helpt om op zijn minst de basisprincipes van beleggen te kennen voordat je besluit om in een bedrijf te investeren. Diversificatie is de sleutel tot portefeuille bescherming op de lange termijn, omdat het helpt tijdens neerwaartse markten. Te veel diversificatie zorgt er echter voor dat je portefeuille niet groeit, dus de belegger moet een evenwicht vinden. Het is ook het beste om te begrijpen hoe orders worden uitgevoerd en welke opties er zijn voor het uitvoeren van een order - op de marktprijs of op vooraf gedefinieerde niveaus met behulp van lopende orders.

3. Kies zorgvuldig je broker

Een van de belangrijkste stappen in het investeringsproces is het vinden van de juiste broker. De broker is jouw partner in het investeringstraject. Je wilt dat het wordt gereguleerd door een financiële autoriteit, om bescherming tegen faillissementen te bieden, om het geld van de klanten te scheiden van het geld dat nodig is om de dagelijkse gang van zaken te doen, om een solide reputatie en een fatsoenlijke klantenservice te hebben. Dat zijn een paar dingen die een broker goed maken.

4. Bepaal hoeveel je wilt investeren

Het bedrag dat in een aandeel moet worden geïnvesteerd, hangt af van de risicobereidheid en het geldbeheer. In plaats van je hele portefeuille op één bedrijf in te zetten, kan de belegger het bedrag beter over verschillende aandelen spreiden.

In plaats van bijvoorbeeld $ 10.000 in één aandeel te investeren, kun je beter $ 1.000 in tien verschillende aandelen beleggen. Diversificatie is de sleutel tot langetermijnbeleggingen en diversificatievoordelen kunnen worden verkregen door niet gecorreleerde activa van verschillende sectoren aan je portefeuille toe te voegen. Men kan bijvoorbeeld diversifiëren binnen de sector of het risico eenvoudig spreiden door ook te beleggen in bedrijven uit andere industrieën en sectoren.

5. Bepaal een doel voor je investering

Een ander ding om te overwegen voordat je gaat beleggen, is het doel dat je wilt bereiken. Sommige beleggers doen het om hun ideeën over de algemene economie of een specifieke marktsector te bewijzen. Een sterk voorstander van klimaatverandering kan bijvoorbeeld in de verleiding komen om te investeren in de aandelen van een producent van elektrische voertuigen of een bedrijf dat componenten voor het elektriciteitsnet produceert.

Andere investeerders houden van het product en zijn dus grote fans van het bedrijf. Veel iPhone-gebruikers die tevreden zijn met hun gebruikerservaring, kunnen bijvoorbeeld besluiten om in de aandelen van het bedrijf te investeren, simpelweg omdat ze bekend zijn met de producten en denken dat er een sterk groeipotentieel is.

Ten slotte willen enkele andere beleggers een portefeuille opbouwen voor hun pensioen, in de hoop hun uitgaven grotendeels of volledig te dekken met dividendbetalingen. Wat de reden ook is om te investeren, zorg ervoor dat je van tevoren weet waarom je het doet en waardoor je je misschien van gedachten laat veranderen.

De bottom line bij het kopen van Telefonica aandelen

Telefonica is een telecommunicatiebedrijf dat regelmatig dividend uitkeert. Het is een bedrijf dat rechtstreeks klanten bedient in Europa en Latijns-Amerika, en het is aanwezig in 170 landen via een sterk netwerk van strategische partnerovereenkomsten. Het grootste deel van zijn inkomsten komt uit Spanje en het is een leider in de ESG ontwikkelingen in de sector. Het streeft ernaar om tegen 2025 een klimaatneutrale status te bereiken. De aandelenkoers is relatief goedkoop vanuit een fundamenteel analyseperspectief, en het stabiele dividend maakt het aantrekkelijk voor investeringen.

Degenen die klaar zijn om in Telefonica aandelen te beleggen, kunnen eerst de broker kiezen om mee samen te werken. Nadat je het Telefonica aandelensymbool in het aanbod van de broker hebt gevonden, kun je deze op de shortlist zetten en naar je favorieten te verplaatsen. Bepaal ten slotte hoe en wanneer je wilt beleggen. Je kunt onmiddellijk beleggen en de broker opdracht geven om Telefonica aandelen tegen de marktprijs te kopen, of juist lopende orders gebruiken. Lopende orders worden alleen gebruikt door beleggers die Telefonica aandelen willen kopen als de prijs een bepaald niveau bereikt. Als de aandelenkoers zich bijvoorbeeld gedurende vele maanden in een krappe bandbreedte bevindt, kan het verstandig zijn om te wachten tot de prijs buiten de bandbreedte komt voordat je gaat beleggen. Hiervoor plaats je een limietorder om de aandelen te kopen tegen een lagere prijs dan de huidige prijs.

Als je nog niet klaar bent om te investeren, neem dan gerust contact op voor ons andere educatieve materiaal. Beleggen lijkt moeilijk als je niet bekend bent met de fundamentele analyse en het doel ervan en het berekenen van de intrinsieke waarde van de aandelenkoers van een bedrijf. Daarom helpt permanente scholing om voldoende kennis en vertrouwen op te bouwen om binnenkort te beginnen met investeren.

Alternatieve aandelen

Mediaset logo
Mediaset
GETVF
...
...
Lufthansa logo
Lufthansa
LHA
...
...
Eletrobras logo
Eletrobras
EBR
...
...
Storebrand logo
Storebrand
SREDF
...
...
indofood logo
indofood
INDF
...
...
Aker Solutions logo
Aker Solutions
AKRTF
...
...

Veel gestelde vragen

  1. Drie grote bedrijven geven kredietbeoordelingen af in de financiële sector: Moody's, Standard & Poors en Fitch. Telefonica heeft voor alle drie de rating als investeringsaandeel, met stabiele vooruitzichten en een rating van BBB- bij Standard and Poors, BBB bij Fitch en BAA3 bij Moody's. Investeringsaandeel betekent dat er sprake is van een hoge kredietkwaliteit en een laag kredietrisico.

  2. Nee. Telefonica is actief in vijf hoofdregio's: Spanje, Duitsland, Brazilië, Latijns-Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Tot 29% van zijn inkomsten komt uit Spanje, waar het leidende merk, Movistar, een dominante speler in de industrie is. Duitsland is verantwoordelijk voor het genereren van 17% van de inkomsten van Telefonica, terwijl Brazilië nog eens 17% binnenhaalt.

  3. Dividend veiligheid verwijst naar het vermogen van het bedrijf om het huidige dividendbedrag te blijven betalen. Telefonica biedt een aantrekkelijk en duurzaam dividend, dat al tientallen jaren, jaarlijks of halfjaarlijks, uitbetaald wordt. Het heeft een (vijfjaars) dividendgroei met dubbele cijfers van 10,41% en een uitbetalingsratio van 49,23%.

  4. Telefonica is toegewijd aan het op verantwoorde wijze leveren van waarde voor belanghebbenden op de lange termijn. Het bouwt aan een groenere toekomst door het leiden van duurzame inspanningen in de sector. Het bedrijf gaf de allereerste groene obligatie in de sector uit en een paar jaar geleden had het ook de allereerste hybride groene obligatie. Ongeveer 90% van de gebruikte energie is groen en het heeft als doel om rond 2025 klimaatneutraal te zijn.

  5. Telefonica begon met het uitvoeren van haar nieuwe visie over waar het bedrijf de komende jaren naartoe gaat. Een van de punten van het plan is om de blootstelling aan Latijns-Amerika geleidelijk te verminderen en meer te focussen op vier belangrijke markten: Spanje, Brazilië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Het investeert ook zwaar in nieuwe technologieën door de lancering van Telefonica Tech, en deze investeringen zullen waarschijnlijk pas later hun vruchten afwerpen.

  6. Telefonica behoort tot de top 50 van bedrijven, gerangschikt naar de omvang van hun investeringen in onderzoek en ontwikkeling. Alleen al in 2020 investeerde het bedrijf bijna € 1 miljard in R&D-projecten en bezat het 477 activa met technologische eigendomsrechten. Het waagde zich ook aan investeringen van derden, met meer dan € 2 miljard geïnvesteerd in honderden start-ups in de industrie.