Home » News » 3 aandelen om in de gaten te houden nu bedrijven prestaties rapporteren

3 aandelen om in de gaten te houden nu bedrijven prestaties rapporteren

Het resultatenseizoen gaat verder met drie grote namen die deze week hun financiële prestaties rapporteren: Lennar, Volkswagen en FedEx.

De komende week staat vol met belangrijke economische gebeurtenissen met het potentieel om de aandelenmarkt in beweging te brengen. Handelaren en investeerders zullen bijvoorbeeld de vergadering en persconferentie van de Federal Reserve van de Verenigde Staten op woensdag nauwlettend volgen, terwijl de centrale bank aan een verkrappingscyclus begint.

Naast het besluit van de Fed gaat ook de aandacht naar het resultatenseizoen. Deze week rapporteren drie grote namen hun financiële prestaties uit Europa: Lennar, Volkswagen en FedEx.

Lennar

Lennar is een Amerikaanse huizenbouwer, opgericht in 1954. Het ontwikkelt land en bouwt vrijstaande en vrijstaande eengezinswoningen. De EBIT-marge over de afgelopen twaalf maanden is 20,95%, 120,22% hoger dan de sectormediaan.

Beleggers verwachten voor het kwartaal een winst per aandeel van $2,58 en de geschatte jaarlijkse omzet voor de fiscale periode die eindigt in november 2022 is $32,86 miljard. Lennar heeft sinds februari 2019 elk kwartaal beter dan verwacht of in lijn EPS geleverd, en de aandelenkoers is de afgelopen vijf jaar met 64% gestegen.

Naast de koersstijging van het aandeel ontvingen beleggers ook dividenden. Lennar keert driemaandelijks dividend uit en het termijndividendrendement voor de komende twaalf maanden is 1,73%.

Volkswagen

Volkswagen behoeft geen introductie, want zijn merk geniet wereldwijde erkenning. De Duitse autofabrikant rapporteert morgen 15 maart zijn financiële prestaties.

De winst per aandeel wordt geschat op 31,38 EUR en de aandelen worden verhandeld tegen een aantrekkelijke K/W-ratio van 6,53 voor 2022. Volkswagen keert een fors dividend uit, zoals blijkt uit het dividendrendement van 4,23% voor 2022, dat naar verwachting 4,66% zal bereiken in 2025.

FedEx

FedEx rapporteert zijn kwartaalresultaten op donderdag 17 maart tijdens post-market uren. Beleggers verwachten een winst per aandeel van $4,65 voor het kwartaal, en de geschatte jaarlijkse omzet voor de fiscale periode die eindigt in mei 2022 is $92,92 miljard.

Het bedrijf werkt met een brutowinstmarge van 27,46% en de aandelenkoers is YTD met 17,52% gedaald. Op het huidige prijsniveau wordt FedEx gewaardeerd op 56,49 miljard dollar en de ondernemingswaarde op 86,48 miljard dollar.