Home » News » 3 beste aandelen om te kopen in een krappe financiële markt

3 beste aandelen om te kopen in een krappe financiële markt

Centrale banken in de ontwikkelde wereld beginnen aan een verkrappingscyclus. Als hogere tarieven van invloed kunnen zijn op groeiaandelen, hoe zit het dan met waardeaandelen? Hier zijn drie waardeaandelen om in te beleggen: Procter & Gamble, McCormick en HP.

Centrale banken over de hele wereld zijn begonnen of zijn van plan om de financiële voorwaarden aan te scherpen. Nu de COVID-19-beperkingen worden opgeheven, komen de economieën weer op het goede spoor en hebben centrale banken te maken met stijgende inflatie.

Daarom liggen renteverhogingen in de ontwikkelde wereld in het verschiet. Sommige centrale banken, zoals de Bank of England, hebben de rente al twee keer verhoogd! Enkele anderen, zoals de Fed, zijn van plan in maart een nieuwe verkrappingscyclus te starten.

Dit is de weg die alle centrale banken zullen inslaan, dus er komen strakke financiële voorwaarden in de ontwikkelde wereld. Als zodanig kunnen groeiaandelen worden beïnvloed, maar hoe zit het met waardeaandelen?

Waardeaandelen staan bekend om hun gestage groei en stabiele inkomsten en winsten. Bovendien keren de meeste waardeaandelen dividend uit en vertegenwoordigen ze volwassen bedrijven. Hier zijn drie waardeaandelen die u kunt kopen te midden van krappere financiële omstandigheden in de ontwikkelde wereld: Procter & Gamble, McCormick en HP.

Procter & Gamble

The Procter & Gamble Company (NYSE:PG) is een van de oudste bedrijven ter wereld. Het werd opgericht in 1837 en verkoopt huishoudelijke producten, zoals producten voor schoonheid, verzorging, baby's, enzovoort.

Procter & Gamble is een bedrijf dat dividend uitkeert. Het heeft zijn jaarlijkse dividend de afgelopen 65 jaar op rij verhoogd, dus de kans is groot dat het dit in de toekomst zal blijven doen. Het dividendrendement zal tegen 2025 naar verwachting 2,65% bedragen en de uitbetalingsratio van het dividend is 60,07%.

McCormick

McCormick & Company (NYSE: MKC) is een Amerikaans bedrijf dat de voedingsindustrie bedient. Het verkoopt dingen als specerijen en specerijen, en de aandelenkoers blijft stijgen naar nieuwe hoogtepunten.

Bovendien heeft McCormick zijn dividend de afgelopen 35 jaar verhoogd, en het dividendgroeipercentage over vijf jaar is 9,57%.

HP

HP (NYSE:HPQ) is een Amerikaans bedrijf uit Palo Alto, Californië, actief in de branche voor technologische hardware, opslag en randapparatuur. Het biedt onder meer personal computing,- en printproducten, en de P/E Non-GAAP in de afgelopen twaalf maanden is met meer dan 50% lager dan de sectormediaan.

Bovendien is dit een bedrijf dat een fors dividend uitkeert. Het dividendrendement op termijn is 2,64% en de dividenduitkeringsratio is 20,45%.