Home » News » 3 nikkelmijnaandelen om in de gaten te houden in augustus 2022

3 nikkelmijnaandelen om in de gaten te houden in augustus 2022

Heb je deze top nikkelmijnaandelen op je volglijst voor deze week?

Bekijk deze 3 beste nikkelmijnaandelen vandaag op de aandelenmarkt

Nikkelmijnaandelen zijn de afgelopen jaren op de aandelenmarkt gestegen. Met name is nikkel een steeds populairder metaal geworden. Nikkel wordt gebruikt in verschillende industrieën, waaronder de productie van roestvrij staal, batterijen en munten. Als gevolg hiervan zijn de beste nikkelmijnaandelen voor sommige beleggers een aantrekkelijke belegging geworden. Naarmate de wereldeconomie blijft groeien, zal de vraag naar roestvrij staal naar verwachting toenemen. Dit heeft geleid tot een stijging van de nikkelprijzen en als gevolg daarvan zijn nikkelmijnaandelen steeds populairder geworden.

Beleggers neigen naar nikkelmijnaandelen omdat ze blootstelling bieden aan een grondstof die essentieel is voor industriële groei. Met name nikkelbedrijven zoals Materion Corporation (NYSE: MTRN) hebben hun aandelen de afgelopen zes maanden met meer dan 7% zien herstellen. Bovendien zijn nikkelmijnaandelen relatief volatiel, wat betekent dat ze beleggers de mogelijkheid kunnen bieden om potentieel hoge rendementen te genereren. Nikkelmijnaandelen hebben echter ook risico’s in verband met de industrie. Als u graag wilt investeren in de nikkelmijnindustrie, zijn hier vijf namen om deze week in de gaten te houden.

Nikkelmijnaandelen om deze week te bekijken

  • Vale SA (NYSE: VALE)
  • BHP Group Limited (NYSE: BHP)
  • Glencore plc (OTCMKTS: GLNCY)

Vale SA

We beginnen vandaag met Vale SA (VALE). Om te beginnen is Vale de grootste nikkelproducent ter wereld. In detail heeft het bedrijf nikkelactiviteiten in plaatsen zoals Brazilië, Canada en Indonesië om er maar een paar te noemen. Vale heeft ook raffinaderijen in volle eigendom en in joint ventures in China, Zuid-Korea, Japan, het Verenigd Koninkrijk en Taiwan. Aandelen van VALE-aandelen zullen de handelssessie van maandag openen voor $ 13,20 per aandeel.

Ander nieuws: het mijnbouwbedrijf maakte onlangs in juli zijn winst over het tweede kwartaal bekend. In het rapport boekte Vale een winst van $ 0,88 per aandeel op een omzet van $ 11,2 miljard. De consensusverwachting van Wall Street was $ 0,81 per aandeel op een omzet van $ 13,7 miljard. Bovendien was de nikkelverkoop relatief in lijn met k/w, en overtrof de productie met 13%, als gevolg van de voorraadstrategieën die het bedrijf in het eerste kwartaal implementeerde.

Met de substantiële hervorming van ons bedrijf, zoals de verkoop van het Midwestern System, is het bedrijf veel beter voorbereid om zijn agenda voor productieherstel waar te maken. We blijven ons inzetten voor een gedisciplineerde kapitaalallocatie en voor het genereren en teruggeven van waarde aan onze aandeelhouders, zoals verder blijkt uit de aankondiging om US$ 3 miljard aan dividenden uit te keren ”, aldus Eduardo Bartolomeo, Chief Executive Officer. Al met al, voegt u nu VALE-aandelen toe aan uw volglijst?

BHP Group Limited

Laten we daarna eens kijken naar BHP Group. Het bedrijf is een van de grootste gediversifieerde bedrijven op het gebied van natuurlijke hulpbronnen ter wereld. BHP bezit een gevarieerde portefeuille van wereldwijde en goedkope activiteiten van wereldklasse. Hoewel het is blootgesteld aan een breed scala aan grondstoffen, is nikkel op dit moment een belangrijke. Vorige maand kondigde het bedrijf aan dat het een Memorandum of Understanding (MOU) had gesloten voor de levering van nikkel met Ford Motor Company (NYSE: F).

In detail zal BHP de mogelijkheid onderzoeken om Ford te voorzien van nikkel uit zijn Nickel West-activa in West-Australië. In feite is zijn Nickel West-activum een producent van een van de meest duurzame nikkelsoorten met de laagste koolstofintensiteit ter wereld. De deal omvat de levering van nikkel voor meerdere jaren. De overeenkomst kan al in 2025 ingaan.

BHP Chief Commercial Officer, Vandita Pant, verklaarde: “We zijn verheugd deze overeenkomst met Ford Motor Company aan te kondigen, en nog belangrijker, om met hen samen te werken aan manieren om de batterijtoeleveringsketen duurzamer te maken door onze gedeelde focus op end-to- samenwerking te beëindigen, evenals technologische en commerciële innovatie.” Aandelen van BHP-aandelen zijn in de laatste handelsmaand met meer dan 2% gestegen. Ze zullen de handelssessie van maandag openen voor $ 54,40 per aandeel. Kijkt u daarmee deze week naar de BHP-aandelen?

Glencore

Last but not least, laten we een duik nemen in Glencore. Glencore is een van ‘s werelds grootste wereldwijde bedrijven op het gebied van gediversifieerde natuurlijke hulpbronnen. In feite zijn ze een grote producent en verkoper van meer dan 60 verantwoord geproduceerde grondstoffen die het dagelijks leven bevorderen. Voor een gevoel van schaal hebben Glencore-bedrijven bijna 135.000 mensen in dienst, inclusief aannemers, met een aanwezigheid in meer dan 35 landen.

Aandelen van GLNCY-aandelen worden momenteel verhandeld tegen $ 11,29 per aandeel. Bovendien is het aandeel GLNCY in de laatste handelsmaand met meer dan 9% gestegen. Dit komt nadat het bedrijf onlangs zijn halfjaarlijkse productierapport voor 2022 rapporteerde. Toen ze erin duiken, meldde het bedrijf dat hun eigen nikkelproductie 57.800 ton bedroeg. Dat is 10.100 ton meer dan in dezelfde periode in 2021. Dat is een stijging van 21%.

Glencore CEO, Gary Nagle merkte op: “ De totale productie was wisselend over de periode (5 grondstoffen omhoog en 5 omlaag in de onderstaande tabel), als gevolg van de verkoop van de Ernest Henry (koper/goud) en Bolivia (zink) portefeuille, en de geotechnische en verwerkingsuitdagingen in Katanga, gecompenseerd door verbeterde kobalt-, nikkel- en ferrochroomproductieniveaus en de extra bijdrage van Cerrejon, die zijn volledige eigendom vanaf begin januari weerspiegelt. Is GLNCY, gezien dit alles, op dit moment een koopje?