Home » News » 3 technische redenen om de NASDAQ 100-index te kopen

3 technische redenen om de NASDAQ 100-index te kopen

De technologiesector zakte van zijn hoogste punt ooit boven 16.500 punten zonder noemenswaardige opleving. Is het tijd om te kopen omdat het sterke steun krijgt?

Technologieaandelen daalden sterk in 2022, ondanks het feit dat veel van de meest representatieve bedrijven beter dan verwachte resultaten boekten. De NASDAQ 100-index was op weg naar beneden van de hoogste niveaus ooit in de laatste dagen van 2021, maar maakte geen noemenswaardige sprong.

Het technische plaatje wijst echter op ten minste drie bullish tekens om in overweging te nemen: ondersteuning gegeven door de top van een samentrekkende driehoek, een bullish RSI-divergentie en een dalend wigpatroon.

Sterke horizontale ondersteuning wordt gegeven door de top van een vorige samentrekkende driehoek

Het eerste bullish signaal is horizontale ondersteuning door de top van een samentrekkende driehoek. De apex is waar de twee trendlijnen die bij een driehoek horen elkaar snijden.

Het is een plek die horizontale ondersteuning biedt, en dat deed het voor de NASDAQ 100-index.

Bullish RSI divergentie

Een ander bullish teken is een divergentie tussen de prijs en de Relative Strength Index (RSI). De RSI is een oscillator die overbought en oversold niveaus laat zien.

Wanneer de werkelijke prijs afwijkt van wat de oscillator doet, vormt deze een afwijking. In dit geval bleef de NASDAQ 100-index nieuwe lagere dieptepunten maken, maar de RSI niet.

Daarom vormde de oscillator een bullish divergentie nadat hij zich in het oversoldgebied bewoog, wat voorzichtigheid oproept.

Vallend wigpatroon

Ten slotte kan men een patroon van vallende wiggen waarnemen. Een vallende wig is een bullish omkeringspatroon en technische handelaren wachten doorgaans tot de prijs breekt en sluit boven de bovenste trendlijn.

In het geval van de NASDAQ 100-index zou een dagelijkse afsluiting van meer dan 14.000 punten het patroon bevestigen. Op voorwaarde dat de markt geen nieuw lager dieptepunt maakt, zou er een nieuwe all-time high in het verschiet kunnen liggen.

Wanneer de aandelenmarkt verder evolueert, zijn de meeste beleggers van plan om de dip te kopen. Maar als er uiteindelijk een dip komt, beginnen beleggers te twijfelen aan hun eigen stelling. Als zodanig is het kopen van een dip meer wishful thinking dan wat mensen daadwerkelijk doen. Om deze reden is het de moeite waard om op bevestiging te wachten voordat je geld aan een investering besteedt. Voor technische handelaren zijn bepaalde bewegingen boven of onder een bepaald niveau voldoende om ze de moed te geven om te handelen.

Zullen we zo'n beweging zien in de NASDAQ 100-index?