Home » News » 4 aandelen om te kopen bij prijsverdubbeling in het afgelopen jaar

4 aandelen om te kopen bij prijsverdubbeling in het afgelopen jaar

De aandelenmarkt staat in 2022 onder druk, maar sommige aandelen ontliepen de uitverkoop en verdubbelden het afgelopen jaar zelfs in prijs.

Tijdens de eerste vier maanden van 2022 geeft de Amerikaanse aandelenmarkt een deel van de winst van vorig jaar in. De belangrijkste Amerikaanse indices daalden, sommige agressiever dan andere, zoals blijkt uit de bedrijven in de technologiesector die sneller dalen dan andere.

Toch deden sommige bedrijven het heel goed in deze omgeving. Het is niet verwonderlijk dat ze allemaal actief zijn in de energiesector, en de prijs van olie en aardgas hielp de winst.

Hier zijn vier aandelen om te kopen die de afgelopen twaalf maanden in prijs zijn verdubbeld: Devon Energy, Marathon Oil, Occidental Petroleum en Coterra Energy.

Devon Energy

Devon Energy is in de afgelopen twaalf maanden met 50% gestegen en met meer dan 160%. Het is actief in de olie- en gasexploratie- en -productie-industrie en profiteert van de stijging van de energieprijzen.

Devon Energy keert ook een dividend uit. Het dividendrendement op termijn is 7,29% en de uitbetalingsratio van het dividend is 53,94%.

Marathon Oil

Marathon Oil is een andere energiespeler uit de Verenigde Staten. Het werd opgericht in 1887 en is gevestigd in Houston, Texas, en biedt werk aan bijna 2.000 mensen.

De aandelenkoers van Marathon Oil is de afgelopen twaalf maanden met meer dan 140% gestegen, met meer dan 65% YTD. Het werkte met een brutowinstmarge van 78,65% in de afgelopen twaalf maanden, hoger dan de sectormediaan met 94,23%.

Occidental Petroleum

Occidental Petroleum is een Amerikaans geïntegreerd olie- en gasbedrijf. Zoals de meeste bedrijven in de energiesector, keert het ook dividend uit.

De aandelenkoers bereikte nieuwe hoogten in de huidige omgeving, waar de energieprijzen snel stijgen. Als zodanig won het meer dan 140% in de afgelopen twaalf maanden en meer dan 100% YTD.

Coterra Energy

Coterra Energy is gevestigd in Houston, Texas, en de aandelenkoers heeft de afgelopen twaalf maanden een totaalrendement van meer dan 100% opgeleverd. Het bedrijf opereerde de afgelopen twaalf maanden met een brutowinstmarge van 82,03% en tegen de huidige beurskoers bereikte de marktkapitalisatie $26,23 miljard.