Home » News » De 4 beste agribusiness-aandelen om te kopen ten tijde van stijgende voedselprijzen

De 4 beste agribusiness-aandelen om te kopen ten tijde van stijgende voedselprijzen


De voedselprijzen zijn in 2021 het hoogste in tien jaar tijd en blijven stijgen. Een manier om hiervan te profiteren is door te investeren in agribusiness.

De inflatie breidt zich uit in de ontwikkelde wereld, als gevolg van de monetaire en fiscale stimuleringsmaatregelen, een reactie op de COVID-19-pandemie. In 2021 bereikte de voedselprijsindex het hoogste punt in tien jaar – het hoogste tempo van de voedselprijsinflatie sinds 2008.

Het fenomeen is wijdverbreid. In de Verenigde Staten is de inflatie bijna vier decennia hoog en wordt een hogere inflatie ‘geëxporteerd’ naar haar handelspartners.

Het meest recente voorbeeld komt uit het Verenigd Koninkrijk. In een interview met de BBC waarschuwde Tesco’s voorzitter dat de ergste stijging van de voedselprijzen “nog moet komen”.

In het licht van dergelijke ontwikkelingen kunnen beleggers hun portefeuilleposities aanpassen door bedrijven binnen de landbouwsector toe te voegen. Dit zijn de vier beste agribusiness-aandelen om te kopen te midden van inflatie van de voedselprijzen: Zoetis, Deere & Company, Archer-Daniels-Midland en Tyson Foods.

Zoetis

Zoetis (NYSE:ZTS) is een Amerikaans bedrijf met hoofdkantoor in Parsippany, New Jersey. Het biedt verschillende diensten in de agribusiness, precisieveehouderij en diergeneesmiddelen, om maar een paar gebieden te noemen waarin het bedrijf werkzaam is.

Dit is een bedrijf dat dividend uitkeert – het dividendrendement op termijn is 0,65%. Zoetis heeft het jaarlijkse dividend de afgelopen acht opeenvolgende jaren verhoogd. Naast het kwartaaldividend zagen de beleggers van Zoetis de aandelenkoers de afgelopen twaalf maanden met +26,99% stijgen.

Deere & Bedrijf

Deere (NYSE:DE) is een Amerikaans bedrijf dat actief is in de landbouw(machine)industrie. De EBIT-marge van de afgelopen twaalf maanden is veel hoger dan de sectormediaan (18,41% vs. 9,59%) en keert ook een dividend uit.

Archer-Daniels-Midland

Archer-Daniels-Midland (NYSE:ADM) is een Amerikaans bedrijf uit Chicago, Illinois. Opgericht in 1902, is het actief in de landbouwproductenindustrie en is het een handelshandelaar van onder meer landbouwgrondstoffen.

De inkomsten groeien veel hoger dan de sectormediaan met 262,86%, en de aandelenkoers staat op recordhoogte. Bovendien keert Archer-Daniels-Midland een driemaandelijks dividend uit en heeft het zijn jaarlijkse dividendbetalingen voor de afgelopen achtentwintig opeenvolgende jaren verhoogd.

Tyson Foods

Tyson Foods (NYSE:TSN) is een Amerikaans bedrijf dat actief is in de verpakte voedingsmiddelen,- en vleesindustrie. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 130.000 mensen in dienst en maakte vandaag zijn kwartaalresultaten bekend. De omzet verpletterde de schattingen en de aandelenkoers steeg daardoor met meer dan 10%.

Het bedrijf heeft een aantrekkelijke waardering omdat de P/E Non-GAAP-ratio met een achterstand van twaalf maanden 41,76% lager is dan de sectormediaan.