Home » News » 4 blue chip aandelen die beter presteren dan de markt YTD

4 blue chip aandelen die beter presteren dan de markt YTD

Blue chip aandelen presteren doorgaans goed, zowel in goede als in slechte tijden. Dit zijn vier blue chip aandelen om te kopen terwijl ze de markt YTD verslaan: Schlumberger, Philip Morris International, Wells Fargo en Exxon Mobil.

2022 begon op de verkeerde voet voor beurshandelaren, aangezien de belangrijkste indices hebben gecorrigeerd van hun hoogtepunten. De techsector is het sterkst gedaald en de verkoop breidde zich ook snel uit naar andere sectoren.

Tijdens de COVID-19-pandemie negeerden beleggers blue chip bedrijven. Een blue chip bedrijf is er een die presteert in zowel goede als slechte tijden, en dit is wat deze vier bedrijven tot nu toe hebben gedaan in 2022.

Schlumberger

Schlumberger (SLG:NYSE) is een energiebedrijf dat oplossingen en technologie levert aan energiespelers over de hele wereld. De stijging van de olieprijs was een goed voorteken voor Schlumberger, die zijn aandelenkoers zag stijgen met 57% in de afgelopen 12 maanden en met 34,26% YTD.

Het aandeel wordt de afgelopen twaalf maanden verhandeld tegen een koers-boekwaarde van 3,76, wat 104,17% lager is dan de sectormediaan.

Philip Morris International

Philip Morris International (NYSE:PM) is een gigantisch bedrijf dat actief is in de tabaksindustrie. Er werken bijna 70.000 mensen en het hoofdkantoor is gevestigd in New York.

De aandelenkoers is YTD met 17,48% gestegen en het bedrijf staat erom bekend een flink dividend uit te keren. Het verhoogde het dividend voor de afgelopen 13 opeenvolgende jaren en de uitbetalingsratio van het dividend overschrijdt 80%.

Wells Fargo

Wells Fargo (NYSE:WFC) is een van de grootste gediversifieerde banken in de Verenigde Staten. De bank werd opgericht in 1852 en is gevestigd in Californië.

De aandelenkoers is YTD met 15,94% gestegen en het bedrijf keert ook driemaandelijks dividend uit – het dividendrendement op termijn is 1,8%.

Exxon Mobil

Exxon Mobil (NYSE:XOM) is een ander energiebedrijf dat zijn aandelenkoers zag stijgen in nauw verband met de stijging van de olieprijzen.

Exxon verhoogde zijn inkomsten sneller dan de sectormediaan – 58,88% versus 27,19% op jaarbasis. Het keert ook dividend uit, met een termijnrendement van 4,55% en een groeipercentage over vijf jaar van 3,13%.

Tegen de huidige beurskoers wordt het bedrijf gewaardeerd op $ 327,93 miljard en de ondernemingswaarde op $386,68 miljard. Exxon heeft de driemaandelijkse winstverwachtingen de afgelopen zes opeenvolgende kwartalen overtroffen.