Home » News » Apollo Global Management open voor financiering van Twitter-buy-out

Apollo Global Management open voor financiering van Twitter-buy-out

Elon Musk had aangeboden om Twitter over te nemen in een deal ter waarde van ongeveer $43 miljard.

Private equity firma Apollo Global Management is momenteel in gesprek om een mogelijke buy-out van social media bedrijf Twitter te financieren.

Volgens CNBC, dat anonieme bronnen citeerde, heeft het private equity-bedrijf geen interesse in de overname van de socialemediagigant. Het staat echter open voor financiering van Elon Musk of andere potentiële kopers van Twitter.

Uit de bronnen bleek dat elke financiering die Apollo verstrekt waarschijnlijk in de vorm van preferent eigen vermogen zou komen.

Elon Musk, de CEO van Tesla en SpaceX, heeft vorige week een bod van $43 miljard uitgebracht om Twitter over te nemen. Musk is momenteel de grootste aandeelhouder van Twitter en heeft verklaard dat hij zijn aandelen zou dumpen als het bestuur zijn aanbiedingen zou afwijzen.

Recente rapporten geven echter aan dat het Twitter-bord het uitkoopbod van Musk waarschijnlijk zal afwijzen. Musk’s recente tweet suggereert dat hij een bod zou kunnen doen om aandelen rechtstreeks van Twitter-aandeelhouders te kopen.

Elon Musk onthulde een paar weken geleden zijn 9% controle over Twitter. Binnen een paar dagen diende ‘s werelds rijkste persoon een bod in om het socialemediabedrijf over te nemen.

Op vrijdag nam Twitter een plan aan dat vaak de Poison Pill wordt genoemd om te voorkomen dat individuen, entiteiten en groepen soortgelijke bewegingen als Musk maken. Twitter legde uit:

“De Poison Pill zal de kans verkleinen dat een entiteit, persoon of groep controle over Twitter verkrijgt door accumulatie van de open markt zonder alle aandeelhouders een passende controlepremie te betalen of zonder de Raad van Bestuur voldoende tijd te geven om weloverwogen beslissingen te nemen en acties te ondernemen die in het beste belang zijn van aandeelhouders.”

Elon Musk heeft verklaard van plan te zijn Twitter privé te nemen als hij het socialemediabedrijf overneemt. Volgens Musk maakt Twitter zijn potentieel niet waar, eraan toevoegend dat het bedrijf zoveel meer te bieden heeft.