Home » News » Bank of England verhoogt de rente: waarom de FTSE 100 steeg na die beslissing

Bank of England verhoogt de rente: waarom de FTSE 100 steeg na die beslissing

Bank of England verhoogde de rente opnieuw, maar de FTSE 100-index knipperde niet eens. Waarom reageerden de Britse aandelen positief op de renteverhoging van de centrale bank?

Nadat de Federal Reserve van de Verenigde Staten gisteren de rente verhoogde, was het vandaag tijd voor de Bank of England om hetzelfde te doen. Het voldeed aan de verwachtingen van de markt en nu bereikte de rente in het Verenigd Koninkrijk 0,75%.

Net zoals gisteren gebeurde met de Amerikaanse aandelen die stegen na een renteverhoging, gebeurde hetzelfde vandaag met de Britse aandelen. FTSE 100 steeg na het nieuws en handelde dicht bij de dagelijkse hoogtepunten.

Waarom kochten beleggers Britse aandelen na verdere verkrapping door de centrale bank?

Bank of England onzeker over verdere verkrapping

De belangrijkste reden waarom de aandelen stegen na een nieuwe rentestijging, is dat de Bank of England te kennen gaf niet zeker te weten of een verdere verkrapping gepast is. Het nieuws kwam als een verrassing omdat de markt verdere renteverhogingen had ingeprijsd, en dus stegen de Britse aandelen, zoals blijkt uit de FTSE 100-index.

Bullish vlagpatroon suggereert verder opwaarts potentieel voor de FTSE 100-index

Over de FTSE 100 gesproken, deze handelt boven het bovenste kanaal van een mogelijk bullish vlagpatroon. De gemeten zet, hieronder in oranje weergegeven, wijst op veel hogere niveaus.

Met andere woorden, terwijl de FTSE 100 boven de 7.230 punten ligt, ziet het er bullish uit met een koersdoel van ongeveer 400 punten vanaf de bovenkant van de bullish vlag. Als het bullish scenario de komende dagen blijft gelden, kunnen we zeggen dat het besluit van de Bank of England om de rente verder te verhogen geen impact had op de aandelenmarkt.

Samenvattend: de reactie van de Britse aandelen op de renteverhoging van de Bank of England van vandaag lijkt op wat de Amerikaanse aandelen gisteren deden nadat de Federal Reserve een verkrappingscyclus begon. Met andere woorden, de renteverhogingen waren ruimschoots ingeprijsd en verrasten de marktdeelnemers helemaal niet.