HomeNewsBed, Bath & Beyond-voorraad fors lager omdat de dood van CFO Gustavo Arnal zelfmoord regeerde

Bed, Bath & Beyond-voorraad fors lager omdat de dood van CFO Gustavo Arnal zelfmoord regeerde

News Team

“Onze focus ligt op het ondersteunen van de familie van Gustavo Arnal en zijn team en onze gedachten zijn bij hen in deze droevige en moeilijke tijd”, aldus onafhankelijk voorzitter Harriet Edelman.

De aandelen van Bed Bath & Beyond Inc (NASDAQ: BBBY) stonden dinsdag fors lager na een weekendtragedie die het leven kostte van de onlangs benoemde CFO Gustavo Arnal.

Arnal viel vrijdagavond van een hoge verdieping van een wolkenkrabber in Manhattan, bekend als de Jenga-toren, om het leven, bevestigde de politie zondag, waarbij het kantoor van de New York City Medical Examiner de doodsoorzaak de volgende dag als zelfmoord vaststelde.

Arnal, 52, trad in 2020 in dienst bij Bed, Bath & Beyond, na een periode bij Procter & Gamble Co (PG) en Avon, en werd genoemd in een rechtszaak die was aangespannen bij de US District Court voor het District of Columbia dat beweerde dat hij de verkoop had geregeld van Bed, Bath & Beyond-aandelen voor bedrijfsleiders, en spande samen om de prijzen hoog te houden.

“Ik wil onze oprechte deelneming betuigen aan de familie van Gustavo. Gustavo zal herinnerd worden door iedereen met wie hij samenwerkte voor zijn leiderschap, talent en rentmeesterschap van ons bedrijf. Ik ben er trots op zijn collega te zijn geweest, en hij zal echt worden gemist door ons allemaal en iedereen die het genoegen had hem te kennen”, aldus Harriet Edelman, voorzitter van de raad van bestuur van de groep. “Onze focus ligt op het ondersteunen van zijn familie en zijn team en onze gedachten zijn bij hen in deze droevige en moeilijke tijd. Sluit u bij ons aan om de privacy van de familie te respecteren.”

Bed, Bath & Beyond-aandelen waren 16% lager in pre-market trading om een openingsbelprijs van $ 7,25 per stuk aan te geven.

Vorige week zei de worstelende thuiswinkelier dat het van plan is een niet nader genoemd bedrag aan kapitaal op te halen uit de verkoop van gewone aandelen, aangezien het probeert te profiteren van een stijging van 140% in de aandelenkoers van het bedrijf in de afgelopen maand, terwijl het bijdraagt aan de afnemende algehele liquiditeit.

De groep onthulde ook een nieuwe leningsovereenkomst van $ 500 miljoen, evenals plannen om ongeveer 150 winkels te sluiten en de totale kosten te verlagen tot ongeveer $ 250 miljoen, als onderdeel van de nauwlettende ommekeerplannen onder interim-CEO Sue Gove.

De aandelen van de groep waren met ongeveer 350% gestegen ten opzichte van hun dieptepunt van medio juni te midden van een hernieuwde interesse van particuliere beleggers, maar daalden met meer dan 40% in de maand augustus toen activistische belegger Ryan Cohen zijn volledige belang in de groep dumpte en ongeveer $ 60 miljoen van de door Reddit aangedreven rally.

Securities & Exchange Commission-aanmeldingen suggereren dat Arnal tussen 16 augustus en 17 augustus ongeveer 55.000 aandelen heeft verkocht, slechts één dag voordat Cohen’s eerste verkoop van 5 miljoen aandelen op 18 augustus openbaar werd gemaakt. Het aandeel daalde op 19 augustus met 40,5%.