HomeNewsBerkshire Hathaway sluit op record van meer dan $500.000 per aandeel

Berkshire Hathaway sluit op record van meer dan $500.000 per aandeel

Hassan Maishera

De aandelen van Berkshire Hathaway bereikten een nieuw record toen het bedrijf profiteerde van het aanhoudende economische herstel.

Op woensdag bereikten klasse A-aandelen van Berkshire Hathaway een nieuw record nadat ze de dag hadden afgesloten op $504.036. Dit is de eerste keer dat de aandelenkoers van het bedrijf een half miljoen dollar per aandeel bereikt.

Het aandeel steeg met bijna 6.000 punten en steeg met meer dan 1% in zijn waarde in de afgelopen 24 uur.

De nieuwe mijlpaal komt op het moment dat het veelzijdige conglomeraat van Warren Buffett enorme successen boekt tijdens het economisch herstel. Sinds het begin van het jaar is Berkshire Hathaway met meer dan 11% in waarde gestegen, waardoor het een van de best presterende aandelen van het land is.

De rally komt op een moment dat de aandelenmarkt het moeilijk heeft. De NASDAQ en S&P 500 hebben de afgelopen weken ondermaats gepresteerd als gevolg van de strijd van enkele van de toonaangevende technologiebedrijven ter wereld.

Berkshire Hathaway's rally van 11% sinds het begin van het jaar betekent dat het bedrijf het sinds het begin van het jaar beter heeft gedaan dan de bredere markt. Cathy Seifert, een Berkshire-analist bij CFRA Research, zei:

"Ik denk dat een rotatie naar waardenamen, in combinatie met Berkshire's blootstelling aan de energie- en nutsruimte…"

Na deze nieuwe mijlpaal overschrijdt de totale marktkapitalisatie van Berkshire Hathaway voor het eerst de $740 miljard. Het bedrijf heeft Meta Platforms (voorheen bekend als Facebook) nu overtroffen in termen van marktwaarde, waardoor Berkshire Hathaway de enige niet-technische entiteit is op de lijst van 10 meest waardevolle Amerikaanse bedrijven.

Berkshire Hathaway is het duurste aandeel op Wall Street en handelt momenteel boven $500k. Warren Buffet heeft consequent volgehouden dat hij niet van plan is de aandelen te splitsen, omdat hij gelooft dat de hoge aandelenkoers alleen maar meer langetermijn en kwaliteitsgerichte beleggers zal aantrekken en behouden.