Home » News » Beste 3 aluminiumaandelen om te kopen nu de prijs van metaal stijgt

Beste 3 aluminiumaandelen om te kopen nu de prijs van metaal stijgt

Er is veel vraag naar metalen omdat de oorlog tussen Rusland en Oekraïne de toeleveringsketens verder verstoort. Wat zijn de beste aluminiumaandelen om te kopen nu de prijs van metaal stijgt?

De metaalprijzen schieten door het dak, omdat de sterke vraag ze omhoog duwt. Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft de verstoringen van de toeleveringsketens verder geïntensiveerd, waardoor de prijzen stegen.

Neem bijvoorbeeld nikkel. Gisteren nog steeg het met 30%. Aluminium zit ook in een stijgende trend – de prijs per ton is de afgelopen jaren bijna verdrievoudigd.

Wat zijn de beste aluminiumaandelen om te kopen nu de prijs van metaal stijgt? Dit zijn er drie: Alcoa, Arconic en Constellium.

Alcoa

Alcoa (NYSE:AA) is een Amerikaanse aluminiumproducent met een waarde van meer dan $16 miljard tegen de huidige beurskoers. De aandelenkoers bevond zich de afgelopen jaren in een achtbaan, omdat de COVID-19-pandemie de vraag naar aluminium ernstig beïnvloedde.

De laatste tijd staat het aandeel echter in vuur en vlam en stijgt dicht bij het hoogste niveau ooit wanneer de aandelen in andere markthoeken opraken.

De aandelenkoers van Alcoa is de afgelopen twaalf maanden met meer dan 190% gestegen. Het bedrijf keert ook driemaandelijks dividend uit.

Arconic

Arconic (NYSE:ARCN) is een andere aluminiumproducent uit de Verenigde Staten. Nu de aluminiumprijzen naar nieuwe recordhoogtes zijn gestegen door de verscherpte sancties van Rusland, is deze aluminiumproducent, opgericht in 1888, een interessante optie om toe te voegen aan het portfolio om blootstelling aan de aluminiummarkt te krijgen.

De aandelenkoers van Arconic is de afgelopen twaalf maanden stabiel gebleven en de K/W-ratio bevindt zich momenteel onder de mediaan van de sector.

Constellium

Constellium (NYSE:CSTM) is een in Frankrijk gevestigde aluminiumproducent die internationaal zaken doet. De aandelenkoers is de afgelopen twaalf maanden met 17,79% gestegen en tegen de huidige prijs heeft het bedrijf een marktkapitalisatie van $2,53 miljard met een ondernemingswaarde van $4,8 miljard.