Home » News » Beste 3 large-cap groeiaandelen om te kopen nu de aandelenmarkt herstelt

Beste 3 large-cap groeiaandelen om te kopen nu de aandelenmarkt herstelt

De Amerikaanse aandelenmarkt veerde op van dieptepunten en stijgt nu naar nieuwe hoogtepunten. Apple, Microsoft en Costco zijn de beste large-cap groeiaandelen om te kopen.

Het kopen van de dip was de norm tijdens de COVID-19-pandemie, en dat gold ook voor 2022. Zelfs het nieuws dat de oorlog in Europa begon, dreef beleggers niet weg van de aandelenmarkt.

Wat zijn de beste large-cap groeiaandelen om te kopen, nu de aandelen van hun dieptepunt zijn verwijderd? Dit zijn drie bedrijven om te overwegen: Apple, Microsoft en Costco.

Apple

Apple heeft geen introductie nodig, aangezien zijn merk wereldwijde erkenning heeft gekregen. Zijn innovatieve producten hebben de wereld veranderd, en de aandelenkoers beloonde ook de aandeelhouders.

Een decennium geleden werd de aandelenkoers van Apple verhandeld tegen ongeveer $20 per aandeel, en nu is het $177 per aandeel. Dit ziet er voor sommige investeerders misschien niet zo indrukwekkend uit, maar het is de moeite waard om erop te wijzen dat Apple ook een bedrijf is dat dividend uitkeert.

Apple keert driemaandelijks dividend uit en het heeft het jaarlijkse bedrag de afgelopen 9 jaar verhoogd. Het bedrijf opereerde in de afgelopen twaalf maanden met een EBIT-marge van 30,90%, 246,19% hoger dan de sectormediaan. Dit is misschien de reden waarom beleggers Apple-aandelen blijven kopen ondanks de enigszins hoge koers.

Microsoft

Microsoft is een ander bedrijf met een lange geschiedenis van dividendbetalingen. Het verhoogde zijn jaarlijkse dividend in de afgelopen 18 jaar, en toch handelt de aandelenkoers in de buurt van all-time highs.

Microsoft opereert met een brutowinstmarge die 38,93% hoger ligt dan de sectormediaan en tegen de huidige beurskoers wordt deze gewaardeerd op $2,3 biljoen.

Costco

De aandelenkoers van Costco is stabiel YTD, maar is in de afgelopen twaalf maanden met meer dan 60% gestegen. Naast de koersstijging van het aandeel incasseerden de aandeelhouders forse dividenden.

Costco keert driemaandelijks dividend uit en heeft het jaarlijkse bedrag de afgelopen 18 jaar verhoogd. Bovendien is de dividenduitkeringsratio 26,05%.

Van de 99 analisten die de aandelenkoers van Costco bestuderen, heeft niemand een verkoopadvies afgegeven en 28 hebben een neutrale aanbeveling. 71 analisten hebben een koopadvies en begin maart handhaafde BMO Capital Markets zijn koopadvies met een koersdoel van $580/aandeel.