Home » News » Beste 3 lithium en batterij aandelen nu de acceptatie van EV toeneemt

Beste 3 lithium en batterij aandelen nu de acceptatie van EV toeneemt

De acceptatie van elektrische voertuigen neemt wereldwijd toe, wat leidt tot een sterke vraag naar lithium en batterijen. Dus wat zijn de beste lithium en batterij aandelen om te kopen?

De COVID-19-pandemie en nu de oorlog tussen Rusland en Oekraïne leidden tot verstoringen van de toeleveringsketen die nog steeds gevolgen hebben voor de wereldeconomie. Bovendien leidden de dringende, ongekende maatregelen van regeringen wereldwijd tot vertragingen in de plannen om klimaatdoelen te bereiken.

Er zijn echter plannen; de meeste geavanceerde economieën hebben ambitieuze doelstellingen om in de komende decennia een netto nuluitstoot te bereiken. Er zijn fondsen beschikbaar en er zijn diverse maatregelen aangekondigd om de bevolking te stimuleren de overstap naar een elektrisch voertuig (EV) te maken.

Lithium heeft tal van industriële toepassingen, maar het grootste potentieel wordt gezien in de batterijmarkt. Aangezien elke EV een batterij nodig heeft, wat zijn de beste lithium en batterij aandelen om te kopen nu de acceptatie van EV's toeneemt?

Albemarle Corporation

Albemarle Corporation (NYSE:ALB) is een speciaalchemiebedrijf uit de Verenigde Staten. Het werd opgericht in 1887 en heeft een speciaal lithiumsegment dat lithiumhydroxide, lithiumchloride en andere op lithium gebaseerde producten aanbiedt die in de EV-industrie worden gebruikt.

Albemarle is een dividendbetalend bedrijf met een groeipercentage van 5,04% over 5 jaar. Bovendien verhoogde het het jaarlijkse dividend in de afgelopen 27 opeenvolgende jaren.

De aandelenkoers piekte in november vorig jaar en is sindsdien aan het terugtrekken. Desalniettemin blijft de reeks van hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten intact, dus de bullish bias blijft bestaan.

Tesla

Tesla (NASDAQ:TSLA) behoeft geen introductie omdat het merk wereldwijd bekendheid verwierf. Het groeide uit tot een bedrijf met zo'n 100.000 medewerkers en maakt ook batterijen voor EV's.

De aandelenkoers daalde van meer dan $1.000 nadat Elon Musk, de CEO van het bedrijf, enkele van zijn aandelen had verkocht om geld in te zamelen voor het betalen van belastingen. Niettemin wordt het bedrijf gewaardeerd op 822 miljard dollar en heeft het een ondernemingswaarde van 814,59 miljard dollar.

PPG Industries

PPG Industries (NYSE:PPG) is een Amerikaans speciaalchemiebedrijf gevestigd in Pittsburgh, Pennsylvania. Het vervaardigt tal van producten, zoals producten die worden gebruikt als batterijscheiders, en het is een van de Amerikaanse bedrijven die zijn jaarlijkse dividend in de afgelopen 49 jaar heeft verhoogd.

Het dividendrendement op termijn is 1,94% en de uitbetalingsratio is 33,38%. Bovendien heeft PPG Industries het dividend de afgelopen vijf jaar met 7,62% verhoogd.