HomeNewsBeste 4 aandelen in landbouwchemicaliën ten tijde van stijgende voedselprijzen

Beste 4 aandelen in landbouwchemicaliën ten tijde van stijgende voedselprijzen

Mircea Vasiu

Chemische landbouwbedrijven die kunnen profiteren van stijgende voedselprijzen: American Vanguard Corporation, CF Industries Holdings, CVR Partners en FMC Corporation.

Inflatie ligt tegenwoordig op ieders lippen. Vorige week stegen de prijzen van goederen en diensten in de Verenigde Staten tot 7,9% op jaarbasis, het hoogste niveau in meer dan vier decennia.

Later deze week, op woensdag, zal de Federal Reserve van de Verenigde Staten naar verwachting voor het eerst sinds het begin van de COVID-19-pandemie de rente verhogen. Een van de redenen is de hogere inflatie, aangezien het mandaat van de Fed prijsstabiliteit omvat.

Ook de voedselprijzen zijn enorm gestegen.

Wat zijn de beste aandelen voor landbouwchemicaliën om te kopen, nu de voedselprijzen stijgen? Dit zijn vier aandelen om naar te kijken: American Vanguard Corporation, CF Industries Holdings, CVR Partners en FMC Corporation.

American Vanguard Corporation

American Vanguard Corporation (NYSE:AVD) is een Amerikaans bedrijf uit Newport Beach, Californië. Het is een belangrijke speler in de kunstmest,- en landbouwchemicaliënindustrie en doet wereldwijd zaken.

Het werkt met een brutowinstmarge voor de afgelopen twaalf maanden van 38,04%, wat 25,24% hoger is dan de sectormediaan. De aandelenkoers is 7,34% YTD gestegen en het keert dividend uit.

CF Industries Holdings

CF Industries Holdings (NYSE:CF) is een andere belangrijke speler in de kunstmest,- en landbouwchemicaliënindustrie. Nu de prijzen van meststoffen naar nieuwe recordhoogtes stegen en meer voedselinflatie met zich meebrachten, ging ook de aandelenkoers omhoog; die is met 88,78% gestegen in de afgelopen twaalf maanden.

Daarbovenop keert CF Industries Holdings een kwartaaldividend uit en is de pay-out ratio 19,81%.

CVR Partners

CVR Partners (NYSE:UAN) verkoopt ammoniakproducten aan onder meer agrarische klanten. Het werd opgericht in 2007 en is gevestigd in Sugar Land, Texas.

Het aandeel steeg in de afgelopen twaalf maanden met 187,36% en op het huidige niveau wordt het bedrijf gewaardeerd op $1,10 miljard.

FMC Corporation

FMC Corporation (NYSE:FMC) is gevestigd in Philadelphia en werd opgericht in 1883. Het verkoopt gewasbeschermingsmiddelen en keert elk kwartaal een dividend uit. Het dividendrendement op termijn is 1,72% en de uitbetalingsratio is 28,43%.

De aandelenkoers steeg met 11,91% YTD en in februari kondigde het een dividend van $0,53 aan.