Home » News » Beste 4 Amerikaanse mid-cap aandelen voor diversificatie van de portefeuille

Beste 4 Amerikaanse mid-cap aandelen voor diversificatie van de portefeuille

Mid-cap aandelen bieden diversificatievoordelen voor een portefeuille die uitsluitend bestemd is voor large-cap aandelen. Wat zijn de beste mid-cap aandelen om te kopen?

Mid-cap aandelen worden vaak gezien als veelbelovende bedrijven die midden in hun groeifase zitten. Om deze reden geven beleggers vaak de voorkeur aan mid-cap aandelen in plaats van aan large-cap aandelen. Mid-cap aandelen bieden ook diversificatievoordelen voor een portefeuille door groei en stabiliteit in evenwicht te brengen.

Dit zijn vier Amerikaanse mid-cap aandelen om te kopen voor portefeuillediversificatie: Palo Alto Networks, Pioneer Natural Resources, Datadog en Corteva.

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks (NASDAQ:PANW) is een IT-bedrijf uit Santa Clara, Californië. De aandelenkoers presteerde de afgelopen twaalf maanden beter dan de markt en YTD, met een stijging van 86,66% in de afgelopen twaalf maanden.

Pioneer Natural Resources

Pioneer Natural Resources (NYSE:PXD) is actief in de industrie van olie en gasexploratie,- en productie. Het is gevestigd in Irvin, Texas, en werd opgericht in 1997.

Nu de prijs van de oliehandel ruim boven de $100 per vat ligt, zullen de winstmarges van oliemaatschappijen naar verwachting verbeteren. Dit was ook het geval in de afgelopen twaalf maanden, toen de olieprijs steeg van onder nul in 2020 naar meer dan $100 in 2022.

De aandelenkoers leverde +36,35% YTD op.

Datadog

Datadog (NASDAQ:DDOG) is een IT-bedrijf uit New York, opgericht in 2010. De aandelenkoers steeg de afgelopen twaalf maanden met meer dan 70% en het bedrijf opereert met een brutowinstmarge van 77,26%, hoger dan de sectormediaan van 57,23%.

Als technologiebedrijf levert het diensten aan de cloudindustrie en de meeste analisten hebben een koopadvies voor de aandelenkoers van Datadog. Van de 74 analisten die het aandeel behandelen, heeft slechts 1 analist een verkoopaanbeveling. Bovendien hebben 50 een koopadvies en de rest neutraal.

Corteva

Corteva (NYSE:CTVA) is actief in de mest,- en landbouwchemicaliënindustrie en de stijging van de voedselprijzen en de prijzen van meststoffen zouden de bedrijfsmarges moeten verbeteren. De brutowinstmarge van Corteva over de afgelopen twaalf maanden ligt al met ongeveer 38,38% boven de sectormediaan.

De aandelenkoers van Corteva presteerde beter dan de markt YTD, met een positief rendement van 22,41%.