Home » News » Beste 4 REIT’s om te kopen als afdekking tegen inflatie

Beste 4 REIT’s om te kopen als afdekking tegen inflatie

Inflatie is een groot probleem in de Verenigde Staten, aangezien het YoY-percentage in februari 7,9% bereikte. Wat zijn de beste REIT's om te kopen als alternatieve belegging?

De inflatie in de Verenigde Staten loopt tegen een niveau dat in meer dan vier decennia niet is voorgekomen, wat een verandering in de retoriek van de Federal Reserve teweegbracht. De centrale bank verhoogde de rente vorige week met 25 bp en overweegt nu om ze tijdens de volgende vergadering weer te verhogen, dit keer met 50 bp.

Goud bood tot dusver geen bescherming tegen inflatie, maar andere alternatieve beleggingen zouden dit wel kunnen doen. Een daarvan is onroerend goed, en de meest kosteneffectieve manier om als beursinvesteerder blootstelling te krijgen aan de onroerendgoedsector, is door REIT's (Real Estate Investment Trusts) te kopen.

Deze bedrijven investeren in alle soorten vastgoedprojecten en geven meer dan 90% van hun inkomsten terug aan aandeelhouders. Hier zijn vier namen om te overwegen: CareTrust REIT (CTRE), New York Mortgage Trust (NYMT), Office Properties Income Trust (OPI) en Service Properties Trust (SVC).

CareTrust REIT (CTRE)

CareTrust is een REIT voor de gezondheidszorg die zich bezighoudt met het beheer en het bezit van seniorenwoningen en andere zorggerelateerde eigendommen. De inkomsten zullen naar verwachting $194,07 miljoen bedragen in december 2022, en de aandelenkoers kon de afgelopen drie jaar niet hoger zijn dan $24.

CareTrust heeft een toekomstig dividendrendement van 5,89% en de uitbetalingsratio is 145,21%.

New York Mortgage Trust (NYMT)

New York Mortgage Trust heeft een nog hoger dividendrendement, 10,72%, en de uitbetalingsratio is 105,26%. Dit is een REIT voor hypotheken die belegt in eengezins,- en meergezinswoningen in de VS.

Office Properties Income Trust  (OPI)

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een bedrijf dat opereert als een kantoor-REIT. Het verhuurt aan overheidsinstanties en alleenstaande huurders met een hoge kredietkwaliteit, en het dividendrendement op termijn is 8,86%.

Service Properties Trust (SVC)

Service Properties Trust opereert als een hotel en resort REIT uit Newton, Massachusetts. Het is eigenaar van hotels in de VS, Canada en Puerto Rico, en wordt tegen de huidige marktprijs gewaardeerd op $1,43 miljard.