Home » News » Beste aandelen om deze week te kopen voorafgaand aan winstprestaties

Beste aandelen om deze week te kopen voorafgaand aan winstprestaties

Home Depot, Barclays en Danone presenteren deze week hun financiële prestaties.

De financiële markten zijn de laatste tijd beïnvloed door de ontwikkelingen tussen Oekraïne en Rusland. Als zodanig richtten beleggers zich meer op de reactie van de beursindexen op de krantenkoppen dan op individuele bedrijven.

Desalniettemin gaat het resultatenseizoen door met enkele grote namen die deze week hun winsten rapporteren, zowel uit de Verenigde Staten als Europa. Vanuit Amerika zal Home Depot zijn kwartaalcijfers op 21 februari bekendmaken, terwijl vanuit Europa Barclays in het Verenigd Koninkrijk en Danone in Frankrijk in de schijnwerpers staan.

Home Depot

Home Depot investeerders verwachten een winst per aandeel van $3,18 voor het vierde kwartaal van FY2022 – in lijn met dezelfde periode van vorig jaar. De aandelenkoers is in 2022 met dubbele cijfers gedaald, maar op jaarbasis nog steeds positief.

Het bedrijf keert een fors dividend uit en heeft dit de afgelopen 12 jaar op rij verhoogd. Het dividendrendement op termijn is 1,90% en de uitbetalingsratio is 43,85%.

Naast het dividend, dat veel beleggers aanspreekt, heeft Home Depot de afgelopen twaalf maanden een EBIT-marge die 9,65% hoger ligt dan de sectormediaan.

De langetermijnbeleggers van Home Depot hebben geprofiteerd van de opmerkelijke stijging van de aandelenkoers. In het afgelopen decennium steeg de aandelenkoers bijvoorbeeld van $20 naar meer dan $400, terwijl Home Depot tegelijkertijd een dividend uitkeerde.

Barclays

Barclays is een van de grootste banken in het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor is gevestigd in Londen, er werken meer dan 80.000 mensen en de bank bedient klanten over de hele wereld.

Bedrijven in de financiële dienstverlening profiteerden van de agressieve twist in de taal van de centrale banken. Barclays is er een van.

De Bank of England is een verkrappingscyclus begonnen en de aandelenkoers is de afgelopen twaalf maanden met 26% gestegen. Bovendien groeide de omzet van Barclays op jaarbasis met 27,31%, wat 43,98% hoger was dan de sectormediaan.

Danone

Danone is een van 's werelds grootste voedingsmiddelen,- en drankenbedrijven met wereldwijde activiteiten. Het is gevestigd in Parijs, Frankrijk, heeft meer dan 100.000 mensen in dienst en de winst per aandeel voor 2022 wordt verwacht op EUR 3,46.

Danone is een bedrijf dat dividend uitkeert en wordt verhandeld tegen een K/W-ratio van 16,11, die naar verwachting zal dalen tot 13,81 in 2025.