Home » News » CE 100-index wint 3,3% als MongoDB, Snowflake Surge

CE 100-index wint 3,3% als MongoDB, Snowflake Surge

News Team

In een week waarin de belangrijkste indices in de VS een stijging zagen op het gebied van banengroei en de schijnbare oplossing voor het debat over het schuldenplafond, deed de CE 100-index het beter dan zijn bredere marktgenoten.

Daartoe won de CE 100-index 3,3% naarmate alle pijlers hoger marcheerden.

Mongo DB steeg met meer dan 32%, waardoor de enablers deze week 5,1% hoger stonden.

MongoDB zei dat voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2024 de hoogtepunten een omzetgroei van 40% van Atlas waren en wat het noemt de “meest netto nieuwe klantentoevoegingen in meer dan twee jaar”. Het management benadrukte de toegenomen vraag naar AI in softwareontwikkeling en verklaarde dat het dataplatform voor ontwikkelaars de komende jaren zou profiteren van de evolutie van AI-toepassingen. De inkomsten waren in het kwartaal 29% hoger tot $ 368,3 miljoen, en de operationele verliezen daalden tot $ 68,5 miljoen van $ 75,9 miljoen een jaar geleden.

Elders stegen de aandelen van Snowflake met 16,8%, wat de rally van de Enablers-groep ondersteunde. De aandelen van Snowflake herstelden zich na een dubbelcijferig verlies in de nasleep van de winst die op 24 mei werd gerapporteerd, waar de productomzet van $ 590,1 miljoen in het eerste kwartaal een winst van 50% vertegenwoordigde, en waar de vooruitzichten uitgaan van een groei van 34% in het huidige kwartaal, dat eindigt in Juli. Bloomberg had gemeld dat investeerders en analisten zich zorgen maakten over de vertragende groeipercentages – en dat verschillende analisten het aandeel hadden verlaagd en de koersdoelen hadden verlaagd.

Peloton stijgt op nieuwe lidmaatschapsniveaus

Peloton-aandelen wonnen 21,5%, waardoor het “Be Well” -segment 4,5% hoger stond. Zoals we eind vorige maand opmerkten, kondigde Peloton nieuwe lidmaatschapsniveaus aan, omdat het een nieuwe naam krijgt om zich te concentreren op lichaamsbeweging, niet op hardware.

“We verschuiven de perceptie van thuis naar overal, van fitnessliefhebbers naar mensen op alle niveaus, van exclusiviteit naar inclusiviteit bij alle huidige en toekomstige Peloton-leden”, zei Leslie Berland, de chief marketing officer van het fitnessbedrijf, als onderdeel van de aankondiging. Uit bedrijfsgegevens blijkt dat meer dan de helft van de trainingen tijdens het meest recente kwartaal niet fietsgerelateerd waren.

Zoals gemeld, heeft het bedrijf ook drie nieuwe lidmaatschapsniveaus voor zijn app toegevoegd: een gratis basislidmaatschap genaamd Peloton App Free, dat meer dan 50 lessen biedt; Peloton App One, een betaald abonnement dat toegang biedt tot duizenden lessen, en de Peloton App+ op premiumniveau, voor de gebruiker “die probleemloze, onbeperkte toegang wil tot de enorme bibliotheek van Peloton.”

iRobot-aandelen wonnen 19,2% en hielpen het “Live”-segment 3,6% hoger te krijgen. Zoals gemeld door Reuters, over iets meer dan een maand – tegen 6 juli – zullen de EU-antitrustregelgevers een duim omhoog of omlaag geven voor de door Amazon.com Inc voorgestelde overname van iRobot ter waarde van $ 1,7 miljard. Recente PYMNTS-gegevens onderstrepen het voortdurende gebruik van technologie en “slimme” apparaten in huis. Zoals blijkt uit ons lopende onderzoek naar Connected Economy, namen 21 miljoen meer consumenten deel aan activiteiten waarbij een of ander type smarthome-apparaat betrokken was, en omarmde 40% van de ondervraagde consumenten deze apparaten, een stijging van 31% op jaarbasis, zoals gemeten in de eerste maanden van dit jaar. jaar.

Binnen het Shop-segment gaven Ocado-aandelen 11,3% op, waardoor de winst van het segment op 0,1% bleef. De aandelen daalden, zoals Reuters meldde, toen de aandelen van het bedrijf werden “gedegradeerd” van de FTSE 100 en werden toegevoegd aan de FTSE 250 beursindex in het VK

Source: https://buystocks.co.uk/news/ce-100-index-gains-3-3-as-mongodb-snowflake-surge/