Home » News » Coca-Cola-aandelen kopen na rapportage goede kwartaalresultaten?

Coca-Cola-aandelen kopen na rapportage goede kwartaalresultaten?

Coca-Cola rapporteerde vandaag beter dan verwachte kwartaalcijfers. Het bedrijf overtrof de organische verkoopverwachtingen voor het eerste kwartaal en de aandelenkoers won aan pre-market handelsuren.

The Coca-Cola Company (NYSE:KO) rapporteerde zijn financiële prestaties voor het eerste kwartaal en de aandelenkoers is hoger in pre-market trading. Coca-Cola rapporteerde een beter dan verwachte organische omzet en heeft de verwachtingen overtroffen voor zowel de driemaandelijkse winst per aandeel als de omzet.

De beurskoers reageerde positief nadat deze afgelopen vrijdag lager sloot en handelt op recordhoogtes. Het bedrijf keert ook dividend uit.

Coca-Cola heeft zijn dividend de afgelopen 59 opeenvolgende jaren verhoogd en het dividendrendement op termijn bedraagt 2,70%. Ook is de uitbetalingsratio 72,10% en het dividendgroeipercentage over 5 jaar 3,66%.

Hoogtepunten van de resultaten van Q1 2022

De inkomsten, operationele marge en winst per aandeel (WPA) groeiden in het kwartaal. De netto-inkomsten in het eerste kwartaal van het jaar stegen met 16% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, terwijl de operationele marge 32,5% bedroeg, hoger dan de 30,2% in het voorgaande jaar. Bovendien groeide de winst per aandeel met 23% tot $0,64.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Coca-Cola?

Van de 20 analisten die de aandelenkoers van Coca-Cola bestuderen, hebben er 16 een koopadvies gegeven en 4 een neutraal. Geen enkele analist heeft een verkoopadvies afgegeven.

Onlangs heeft JP Morgan zijn koopadvies gehandhaafd met een koersdoel van $68/aandeel. Morgan Stanley deed hetzelfde, maar deze keer met een koersdoel van $76.

Coca-Cola opereerde de afgelopen twaalf maanden met een brutowinstmarge van 60,27%, 34,72% hoger dan de sectormediaan. Tegen de huidige marktprijs bereikte de marktkapitalisatie van het bedrijf $282/89 miljard en de ondernemingswaarde $316,37 miljard.

Coca-Cola heeft zijn activiteiten in Rusland stopgezet als gevolg van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Als gevolg hiervan verwacht het dat de resultaten voor het volledige jaar 2022 worden beïnvloed met 1% tot 2% in termen van netto-inkomsten en bedrijfsresultaat.