Home » News » Coinbase aandelen dalen meer dan 20% na volumedaling kwartaal

Coinbase aandelen dalen meer dan 20% na volumedaling kwartaal

Coinbase rapporteerde gisteren de financiële resultaten voor Q1 2022. De netto-omzet halveerde en de aandelenkoers daalde met meer dan 20% in de handel van vandaag.

Coinbase is een van de toonaangevende beursgenoteerde bedrijven die actief zijn in de cryptocurrency-industrie. Het rapporteerde de financiële prestaties voor het eerste kwartaal van 2022 en beleggers werden niet blij van wat ze zagen.

Als zodanig daalde de aandelenkoers in de handel van vandaag met meer dan -20%, zonder tekenen van herstel. De prijsdaling komt bovenop het huidige bearish sentiment in de cryptomarkt, door het falen van één stablecoin.

Hoogtepunten Q1 2022

Coinbase rapporteerde veel lagere netto-inkomsten in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bovendien rapporteerde het een verlies voor het kwartaal van $430 miljoen.

Beleggers waren niet blij met het feit dat het aantal gebruikers met maandelijkse transacties daalde in vergelijking met het laatste kwartaal van 2021. Het laat zien dat de interesse in de cryptomarkt aan het afnemen is, en dit heeft een grote impact op de activiteiten van Coinbase.

Aandelenkoers Coinbase verloor sinds IPO meer dan 80%

Sinds de beursgang vorig jaar heeft de aandelenkoers van Coinbase geen nieuw hoogtepunt bereikt. Het is nu met meer dan 80% gedaald ten opzichte van zijn IPO-hoogtes, en je zou kunnen zeggen dat de IPO de top markeerde in de cryptomarkt.

De aandelenkoers veerde pas vorig jaar oktober op, maar tegen het einde van het handelsjaar werd de beweging snel teruggedraaid. in 2022 vormde het een voortzettingspatroon dat eindigde na het eerste kwartaal.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Coinbase?

De meeste analisten blijven bullish en hebben koopaanbevelingen, maar het rapport van gisteren werd Goldman Sachs, die het aandeel verlaagde naar neutraal.

De cryptovaluta marktroute helpt niet

De zwakke kwartaalprestaties van Coinbase komen bovenop de problemen waarmee de cryptocurrency-gemeenschap wordt geconfronteerd. Een stablecoin, UST, bleek niet zo stabiel meer te zijn.

In plaats van gekoppeld te blijven aan de dollar, zakte hij onder de 30 cent. De verhuizing had een impact op alle cryptomarkten en op het vertrouwen van de gelovigen.