Home » News » Coinbase-boost door hogere rentetarieven is ‘zeer ondergewaardeerd’

Coinbase-boost door hogere rentetarieven is ‘zeer ondergewaardeerd’

Oppenheimer-analist herhaalt bullish standpunt over crypto-handelsplatform en ziet een potentieel opwaarts potentieel voor aandelen van meer dan 40%.

De aandelen van Coinbase Global Inc (NASDAQ: COIN) hebben het potentieel om meer dan 40% te stijgen ten opzichte van het huidige niveau, volgens Oppenheimer-analist Owen Lau, die zei dat de potentiële voordelen voor het cryptocurrency-platform van hogere rentetarieven “zeer ondergewaardeerd” zijn.

Lau herhaalde de outperform-rating die hij sinds mei 2021 op het aandeel had, net nadat Coinbase naar de beurs ging. Hij hield zijn koersdoel op $ 107, wat een stijging van 43,6% betekende ten opzichte van de slotkoers van dinsdag van $ 74,50.

“Het is gemakkelijker om Coinbase te associëren met handel dan met rente-inkomsten, maar deze perceptie kan op korte termijn veranderen”, schreef Lau in een notitie aan klanten. “Hoewel stijgende rentetarieven een negatieve invloed hebben gehad op de handelsinkomsten, zullen ze waarschijnlijk de rente-inkomsten ten goede komen.”

Het aandeel COIN, -2,05%, zakte woensdag met 2,9% in premarket-handel, na een stijging van 20,3% in de afgelopen drie sessies tot en met dinsdag. Bitcoin BTCUSD, 0,72% daalde begin woensdag met 1,6%, na de afgelopen drie dagen 4,1% te hebben gewonnen.

De kwartaalresultaten van Coinbase hebben de afgelopen twee kwartalen de verwachtingen overtroffen, aangezien het handelsvolume in het eerste kwartaal met 7,8% daalde ten opzichte van een jaar geleden en in het tweede kwartaal met 53,0% daalde.

Ondertussen stegen de nettorentebaten in het eerste kwartaal met 218% tot 0,9% van de totale omzet, en stegen vervolgens met 400% om 4,0% van de totale omzet in het tweede kwartaal te vertegenwoordigen. De Federal Reserve had haar doelbereik voor daggeldrentes verhoogd van nul tot 0,25% eind 2021 tot 1,50% tot 1,75% tot eind juni, en heeft het sindsdien verhoogd tot 3,00% tot 3,25%.

Lau van Oppenheimer zei dat er drie delen van de activiteiten van Coinbase zijn die een boost kunnen krijgen van stijgende koersen: 1) de USC Coin stablecoin (USDC); 2) bewaargeld van de klant; en 3) bedrijfsgeld.

“Onze analyse van Circle [stablecoin] en USDC laat zien dat het volledige voordeel van tarieven voor Coinbase nog moet komen, en Coinbase is uniek gepositioneerd om te profiteren van dit groeiende stablecoin-ecosysteem”, schreef Lau.

De aandelen van Coinbase zijn tot en met dinsdag 69,0% gedaald tot en met dinsdag, terwijl bitcoin 61,3% is gezonken en de S&P 500-index SPX, -0,20% heeft 12,8% verloren.