Home » News » Conagra Brands aandelen kopen voorafgaand aan de kwartaalcijfers?

Conagra Brands aandelen kopen voorafgaand aan de kwartaalcijfers?

Conagra Brands zal morgen, 7 april, om 09:30 uur EDT haar financiële prestaties voor het derde kwartaal van FY22 rapporteren. Beleggers verwachten voor het kwartaal een winst per aandeel van $0,58.

Een van de grote bedrijven die deze week zijn financiële prestaties rapporteerde, is Conagra Brands (NYSE:CAG). Conagra is een actieve speler in de verpakte levensmiddelen- en vleesindustrie en werd opgericht in 1919.

Beleggers verwachten een winst per aandeel van $0,58 voor het kwartaal, en de jaarlijkse schatting van de winst per aandeel is $2,42. Conagra keert driemaandelijks dividend uit en het dividendrendement voor 2022 is 3,55%.

De EBIT-marge over de afgelopen twaalf maanden was 63,76% hoger dan de sectormediaan en tegen de huidige beurskoers wordt het bedrijf gewaardeerd op $16,35 miljard.

Over de beurskoers gesproken, deze is vlak YTD en met ongeveer 10% gedaald in de afgelopen twaalf maanden. Het bedrijf kon niet profiteren van de stijgende voedselprijzen om de marges te verbeteren, maar de aandelen worden in 2022 verhandeld tegen een aantrekkelijke K/W-ratio van 14,10.

Aandelen Conagra Brands hebben grootste deel van de verliezen 2022 goedgemaakt

Het aandeel werd sinds het begin van het jaar zwaar verkocht. Het daalde van $36 naar $30, maar bij de dieptepunten vormde het een mogelijk dubbel bodempatroon. Als dat klopt, is er meer ruimte voor verdere winsten, vooral als we een dagelijkse afsluiting boven $36 zien.

Niet iedereen optimistisch over Conagra Brands

De meeste analisten hebben een neutrale rating voor de aandelenkoers van Conagra Brands. Van de 17 analisten die de aandelenkoers bestuderen, hebben er 2 een koopadvies afgegeven en 12 een neutraal advies. Aan de andere kant hebben 3 analisten verkoopaanbevelingen gedaan.

Recentelijk handhaafde UBS zijn aanbeveling voor het vasthouden van de aandelenkoers van Conagra Brands, met een koersdoel van $34.

Nu de oorlog in Oekraïne de knelpunten in de toeleveringsketen vergroot, vrezen velen dat een recessie in de Verenigde Staten op handen is. Als dat het geval is, zullen consumenten snijden in alle discretionaire bestedingscategorieën voordat ze snijden in essentiële zaken, zoals voedsel.

Samenvattend blijft Conagra Brands een aantrekkelijke optie om aan de portefeuille toe te voegen, vooral als de aandelenkoers boven $36 stijgt. Aangezien het bedrijf ook een fors dividend uitkeert, is het aandeel nog aantrekkelijker.