Home » News » Corrie Barry: belang van Berkshire in HP bevestigd mening van Best Buy

Corrie Barry: belang van Berkshire in HP bevestigd mening van Best Buy

Het grote belang van Berkshire Hathaway in HP blijft de aandacht van het bedrijfsleven trekken.

Corie Barry, de CEO van Best Buy, vertelde donderdag Jim Cramer van CNBC dat het grote belang van Berkshire Hathaway in HP overeenkomt met de marktvisie van het bedrijf.

Volgens Barry is het standpunt van het bedrijf dat de vraag van consumenten naar upgrades van hun technologie zal blijven bestaan. Ze zei:

“Ik kan je niet vertellen wat Warren Buffet, CEO van Berkshire, denkt, maar ik denk dat zijn investering een voorbeeld is van ons algemene punt, namelijk dat mensen meer dan ooit technologie gaan gebruiken en dat ze de technologie meer willen upgraden dan ooit.”

HP is een van de grootste computerfabrikanten ter wereld. Volgens de ingediende effecten heeft Berkshire bijna 121 miljoen aandelen van HP gekocht, of ongeveer een belang van 11%.

Het nieuws heeft geleid tot een stijging van de aandelen van HP met meer dan 14% sinds het op donderdag naar buiten kwam. De CEO van Best Buy voegde  toe:

“We zien nu al dat de upgradecycli voor onze klanten korter worden op gebieden als computers en thuisbioscoop. Dus mensen zijn geïnteresseerd in deze nieuwe technologie.”

Ze zei ook dat de invoering van hybride arbeidsomstandigheden meer mensen ertoe aanzet hun technologieën te upgraden, zodat ze werk gemakkelijk van huis naar kantoor kunnen overdragen. Barry zei:

“Je hebt die dingen nodig om samen te werken. Ik moet mijn werkcomputer mee naar huis kunnen nemen en deze op mijn thuisnetwerk en mijn thuisprinter kunnen laten werken. En dan moet ik mijn iPad thuis meenemen naar het werk, zodat ik de inhoud kan zien terwijl ik in een vergadering zit. Al die dingen werken constant samen, en die wil je blijven upgraden.”

Innovatie in de industrie is nodig omdat de markt zich blijft ontwikkelen. Ze concludeerde dat:

"Dus dit idee van constante innovatie in onze branche is waarschijnlijk een van de minst begrepen factoren."