Home » News » Dax-index nadert grote weerstand: dit is wat de grafieken laten zien

Dax-index nadert grote weerstand: dit is wat de grafieken laten zien

De Dax-index herstelde van zijn recente dieptepunten en nadert nu grote weerstand. Lukt het de Duitse beursindex naar een nieuwe all-time high te stijgen?

De Europese aandelenbeurzen stortten in op het nieuws dat Rusland Oekraïne was binnengevallen. Maar na de eerste schok besloten beleggers de dip te kopen, en dus veerden alle grote Europese indices sterk op.

De grote vraag is nu of de bounce een berenmarktrally is of het begin van een nieuwe bullish trend? Hoewel de geopolitieke spanningen voorzichtigheid suggereren, ziet het beeld van de technische analyse er optimistisch uit.

15.000 – een cruciaal niveau voor Dax

Dax bereikte meer dan 16.000 punten, en toen namen de bears de controle over. Vóór de uitverkoop kan men echter opmerken dat de markt sterke steun vond bij 15.000.

Die steun veranderde in weerstand en daarom aarzelt de Dax op het huidige niveau. Bij een dagelijkse afsluiting boven de 15.000 zal de Dax waarschijnlijk meer kopers vinden.

Omgekeerd hoofd-schouderpatroon suggereert meer opwaartse kracht

Terwijl de horizontale weerstand van 15.000 sterk genoeg lijkt om investeerders weg te jagen, komt een omgekeerd kop-en-schouderpatroon de bullish stelling ondersteunen. De markt lijkt de halslijn opnieuw te testen en de gemeten beweging wijst op een nieuw record.

Hoofd en schouders zijn omkeringspatronen en hun gemeten beweging vertegenwoordigt slechts de minimale afstand die de markt zou moeten afleggen. Als zodanig kan de rally van de Dax zelfs verder gaan dan de all-time highs van eind 2022.

Conflict Rusland-Oekraïne niet genoeg om beleggers op de aandelenmarkten bang te maken

Een risico voor de Europese beurzen is de aanhoudende oorlog in Oost-Europa. En ja hoor, redenen om optimistisch te zijn kwamen later naar boven.

Volgens de persberichten heeft bijvoorbeeld de ontmoeting van gisteren tussen de twee landen in oorlog enige vooruitgang opgeleverd. Als gevolg daarvan stegen de aandelenmarkten, maar het sentiment kan in een oogwenk weer omslaan.

Al met al waren beleggers op de Europese beurzen niet bang voor het conflict. Ze kochten de dip, zoals blijkt uit de Dax-index die meer dan 2.000 punten deed stijgen en het technische beeld ziet er voor de toekomst constructief uit.

15.000 vertegenwoordigt een cruciaal niveau. Elke close erboven kan meer kracht veroorzaken.