HomeNewsDe 4 beste aandelen in biotech tijdens stijgende uitgaven voor gezondheidszorg

De 4 beste aandelen in biotech tijdens stijgende uitgaven voor gezondheidszorg

Mircea Vasiu

Biotech-aandelen bieden diversificatievoordelen aan een portefeuille. Wat zijn de beste biotech-aandelen om te kopen als de uitgaven voor gezondheidszorg toenemen?

De zorguitgaven stijgen overal ter wereld en groei in de biotechsector ondersteunt innovatie. Biotech richt zich op de behandeling van zeldzame ziekten en succes is nooit gegarandeerd.

Toch besluiten tal van beleggers om een deel van hun portefeuilles aan de sector toe te wijzen, in de hoop dat een doorbraak zou kunnen leiden tot een sterke opwaartse beweging. Hier zijn vier biotech-aandelen die u kunt kopen naarmate de uitgaven voor gezondheidszorg wereldwijd toenemen: Agilent Technologies, Avantor, Waters Corporation en PerkinElmer.

Agilent Technologies

Agilent Technologies (NYSE:AGL) is actief in de sector van life sciences-tools en -diensten en is gevestigd in Santa Clara, Californië. Agilent Technologies, opgericht in 1999, is een dividendbetalend bedrijf dat zijn jaarlijkse dividend in de afgelopen negen jaar heeft verhoogd.

De uitbetalingsratio is 17,64% en het dividendrendement op termijn is 0,62%.

Avantor

Avantor (NYSE:AVTR) is actief in dezelfde sector als Agilent Technologies, en de markt schat een omzet van $8 miljard voor 2022. De EBIT-marge van Avantor over de afgelopen twaalf maanden overschrijdt de sectormediaan met 1288,84%.

Waters Corporation

Waters Corporation (NYSE:WAT) is een ander Amerikaans bedrijf dat in dezelfde sector actief is. Het keert geen dividend uit, maar het werkt met een brutowinstmarge die de sectormediaan met 5,03% over de afgelopen twaalf maanden overschrijdt. Bovendien is de EBIT-marge van het afgelopen jaar 2727,12% hoger dan de sectormediaan.

De aandelenkoers is het afgelopen jaar met meer dan 15% gestegen en op het huidige niveau wordt het bedrijf gewaardeerd op $19,73 miljard.

PerkinElmer

De aandelenkoers van PerkinElmer (NYSE:PKI) is de afgelopen twaalf maanden met meer dan 40% gestegen. Het bedrijf levert oplossingen voor diagnostische en life sciences-markten over de hele wereld en de geschatte jaarlijkse omzet voor de fiscale periode eindigend op december 2022 is $4,48 miljard.

Dit is een ander bedrijf waarvan de EBIT-marge met 2739,55% veel hoger is dan de sectormediaan. PerkinElmer keert driemaandelijks dividend uit en de uitbetalingsratio van het dividend is 2,45%