Home » News » De batterijvoorraden in Zuid-Korea stijgen weer nadat de aandelen van Tesla sterk zijn gestegen

De batterijvoorraden in Zuid-Korea stijgen weer nadat de aandelen van Tesla sterk zijn gestegen

News Team

Batterijaandelen winnen weer terrein op de Zuid-Koreaanse aandelenmarkt nu de aandelen van Tesla Inc. onlangs zijn gestegen op de Amerikaanse markt. Hoewel er geen twijfel bestaat over het potentieel van deze aandelen, neemt de bezorgdheid toe dat ze in een snel tempo stijgen.

De aandelen van LG Energy Solution Ltd., ‘s werelds op een na grootste batterijfabrikant voor elektrische voertuigen, stegen dinsdag met 2,5 procent, Samsung SDI Co. won 1,43 procent en POSCO Future M Co. 3,09 procent. Op de secundaire Kosdaq-markt stegen ook de voorraden batterijmateriaal: EcoPro BM Co. steeg met 2,96 procent, EcoPro Co., het moederbedrijf van EcoPro BM, met 0,53 procent en L&F Co. met 5,18 procent.

Gezien het feit dat de aandelen van Samsung Electronics Co. en SK hynix Inc. licht daalden en andere aandelen in de industrie bijna vlak bleven, leidden de batterijaandelen praktisch de markt, aangedreven door een verbeterd beleggerssentiment nadat elektrische voertuigen-gerelateerde aandelen onder leiding van Tesla een hoge vlucht namen op de New York Stock Overnacht wisselen.

Tesla-aandelen stegen maandag lokale tijd met 4,85 procent tot $ 188,87, waarmee de opwaartse trend gedurende vijf opeenvolgende handelsdagen werd voortgezet. Andere bedrijven in elektrische voertuigen zagen hun aandelen ook stijgen, met Nikola Corp. een stijging van 7,16 procent en Rivian Automotive Inc. 5,64 procent.

Nu de aandelen van huishoudelijke batterijen, die als overgewaardeerd werden beschouwd, weer zijn gestegen, neemt de controverse over de vraag of hun aandelen op een passend niveau zijn weer toe. “Het maakt niet uit hoe duidelijk hun prestaties over drie tot vijf jaar kunnen worden verwacht, het lijkt buitensporig dat aandelenkoersen in korte tijd verviervoudigen of meer”, zei een naamloze functionaris van de financiële investeringsindustrie. “De recente daling van de batterijvoorraden is een natuurlijk correctieproces.”

Kim Tae-hong, chief executive officer van Growth Hill Asset Management, merkte daarentegen op dat kathodematerialenbedrijven hun capaciteitsuitbreiding versnellen en tegelijkertijd orders binnenhalen ter waarde van ten minste tientallen biljoenen gewonnen. “We zijn niet in een stadium om ons zorgen te maken over een daling van hun winstgroei”, zei hij.

Kim Hyun-soo, een analist bij Hana Securities Co., bracht ook de mogelijkheid naar voren dat binnenlandse batterijbedrijven een langetermijngroei zullen realiseren als gevolg van het versterken van het milieuvriendelijke beleid in de VS en Europa en de beperkingen waarmee Chinese bedrijven worden geconfronteerd bij het betreden van de Amerikaanse markt. .

Deskundigen wezen ook op de noodzaak van een selectieve benadering van batterijvoorraden, gezien het niveau van hun winst in korte tijd. In feite lijken buitenlandse investeerders deze strategie te gebruiken. Buitenlandse investeerders kochten dinsdag voor netto 28,8 miljard won ($ 21,9 miljoen) aan LG Energy Solution-aandelen, de grootste van alle aandelen. Ze verhoogden ook hun aankopen van L&F-aandelen tot 27,4 miljard won. Aan de andere kant waren ze nettoverkopers van POSCO Future M-, EcoPro- en EcoPro BM-aandelen.

Sommigen suggereren zelfs dat beleggers aandacht moeten besteden aan de productiecapaciteiten van bedrijven in kathodemateriaal, aangezien er een tekort aan precursoren is. “In een tijd waarin de binnenlandse batterij-industrie zich inzet voor het stabiliseren van de levering van precursoren, wordt aangenomen dat aandelen die deze waarde kunnen toevoegen aan de bedrijfswaarde voldoende ruimte hebben om verder te stijgen”, aldus Kim.

Ondertussen kondigde EcoPro BM na sluiting van de markt aan dat het 473,2 miljard won zou investeren in zijn fabriek in Pohang, ten zuiden van Seoul, om zijn productie van actieve kathodematerialen uit te breiden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/south-koreas-battery-stocks-rise-again-after-tesla-shares-surge/