Home » News » De beste 4 aandelen bij een nieuwe ATH deze week

De beste 4 aandelen bij een nieuwe ATH deze week

De Amerikaanse aandelenindices hebben het de laatste tijd misschien moeilijk gehad, maar sommige aandelen blijven stijgen. Welke aandelen maakten deze week een nieuwe All-Time High (ATH)?

Het conflict in Oekraïne heeft misschien een negatieve invloed gehad op de algemene Amerikaanse aandelenmarkt, maar sommige namen bereikten deze week een nieuwe ATH. Interessant genoeg betalen deze bedrijven ook een dividend, waardoor ze een extra stimulans bieden om aandelen te bezitten.

Archer-Daniels-Midland

Archer-Daniels-Midland (NYSE:ADM) is een van de namen die deze week op all-time highs worden verhandeld. Archer-Daniels-Midland, een van de belangrijkste spelers in de landbouwproductenindustrie, steeg als gevolg van het Oekraïense conflict.

De tarweprijzen schieten de pan uit, aangezien Oekraïne een van de grootste producenten ter wereld is. Omdat het bedrijf zich ook bezighoudt met de distributie van landbouwgrondstoffen, zoals tarwe, kan het profiteren van de stijging van de tarweprijs, aangezien ook de winstmarges toenemen.

Archer-Daniels-Midland is een dividend betalend bedrijf dat het jaarlijkse dividend in de afgelopen 28 opeenvolgende jaren heeft verhoogd. Het dividendrendement op termijn is 1,91% en de uitbetalingsratio is 28,52%.

Hormel Foods

Hormel Foods Corporation (NYSE: HRL) is een Amerikaans bedrijf gevestigd in Austin, actief in de verpakte voedsel- en vleesindustrie. Het bedrijf kondigde onlangs een recordomzet aan in het eerste kwartaal van zijn fiscale jaar en de aandelenkoers handelt op een nieuwe recordhoogte.

Hormel keert ook een dividend uit en de dividenduitkeringsratio is 56,53%. Het dividend groeide de afgelopen vijf jaar met 10,46% en het dividendrendement op termijn bedraagt 1,99%.

Union Pacific

Union Pacific (NYSE:UNP) biedt vracht,- en spoorvervoersdiensten in de Verenigde Staten en aangrenzende landen. Het wordt verhandeld tegen een koers-winstverhouding van 23,23 en de aandelenkoers heeft deze week een nieuw record bereikt.

Union staat bekend om zijn forse dividend. Het dividendrendement voor 2022 is 1,77% en zal naar verwachting 2,36% bedragen in 2026.

The Hershey Company

The Hershey Company (NYSE:HSY) is een andere Amerikaanse speler in de verpakte voedingsmiddelen,- en vleesindustrie die zijn aandelenkoers naar een nieuw recordniveau zag stijgen. Het verkoopt voorraadartikelen en zoetwaren en is opgericht in 1894.