Home » News » De pandemie zit mogelijk in de eindfase, zegt CEO van Moderna

De pandemie zit mogelijk in de eindfase, zegt CEO van Moderna

Het Coronavirus heeft de afgelopen twee jaar de wereldeconomie getroffen, maar daar komt mogelijk binnenkort een einde aan.

Moderna's CEO Stephane Bance vertelde CNBC in een recent interview dat het redelijk is om te denken dat de pandemie zich in de eindfase bevindt.

Covid-19 bestaat nu ruim twee jaar. In die periode kreeg de wereldeconomie een nieuwe vorm toen bedrijven en regeringen nieuwe manieren leerden te gebruiken om dingen te laten werken.

In zijn interview van vandaag zei Bance dat de Covid-19-pandemie zich nu mogelijk in de eindfase bevindt. De CEO van Moderna zei;

“Er is een kans van 80% dat als omicron evolueert of het SarsCov-2-virus evolueert, we steeds minder virulente virussen zullen zien. Ik denk dat we als wereld geluk hebben gehad dat omicron niet erg virulent was, maar toch zien we elke dag duizenden mensen sterven over de hele planeet vanwege omicron.'

Moderna wil haar aanwezigheid in Azië uitbreiden en Bance besprak waarom het bedrijf naar het continent kijkt. Hij verklaart;

“De reden dat we willen uitbreiden in Azië is het belang van die regio. Het feit dat dit virus niet weggaat … dit virus zal voor altijd bij mensen blijven, zoals griep, en we zullen ermee moeten leven.”

De CEO van Moderna wees erop dat hij de uitbreiding van het bedrijf naar Azië erg spannend vindt. Moderna is van plan nieuwe dochterondernemingen te openen in Maleisië, Taiwan, Singapore en Hong Kong.

De uitbreiding komt omdat het farmaceutische bedrijf de productie en distributie van zijn COVID-19-vaccin en toekomstige mRNA-vaccins en -therapieën blijft vergroten.

Op dit moment is het messenger RNA-vaccin van Moderna nog niet beschikbaar in Hong Kong, ondanks de recente toename van Covid-gevallen. Bance concludeerde echter dat het bedrijf er hard aan werkt om de nodige wettelijke goedkeuringen te krijgen om het vaccin in Hong Kong beschikbaar te maken.