Home » News » De Thaise aandelenmarkt lijdt onder het faillissement van Stark Corporation

De Thaise aandelenmarkt lijdt onder het faillissement van Stark Corporation

News Team

Beleggers werden gewaarschuwd door toezichthouders op de aandelenmarkt met betrekking tot de aandelen van Stark Corporation, aangezien het bedrijf naar verwachting in gebreke zal blijven bij betalingen voor bedrijfsobligaties ter waarde van bijna 9,2 miljard baht. Na een vergadering van obligatiehouders kondigde Stark zijn voornemen aan om binnen een maand “in gebreke te blijven” op twee obligatieseries ter waarde van 2,24 miljard baht, wat aanleiding gaf tot bezorgdheid over het vermogen van het bedrijf om te betalen voor drie andere obligatieseries ter waarde van ongeveer 6,96 miljard baht.

Vonnarat Tangkaravakoon, een grootaandeelhouder en directeur, verklaarde in een aanvraag bij de Stock Exchange of Thailand (SET) dat de beslissing van het bedrijf om failliet te gaan het hoogst onwaarschijnlijk maakt dat Stark in staat zal zijn om te betalen voor de drie andere obligatieseries, ook wel bekend als “kruis standaard”. Kasikornbank is de vertegenwoordiger van vier van de vijf reeksen bedrijfsobligaties waarop Stark naar verwachting in gebreke zal blijven.

De Securities and Exchange Commission (SEC) opende een obligatie-informatiecentrum om beleggers de nodige informatie over de obligaties te verstrekken, terwijl de vertegenwoordigers van obligatiehouders het wettelijke schuldaflossingsproces moeten opvolgen. De SET gaf ook een waarschuwing voor het verhandelen van Stark-aandelen, die na een schorsing van drie maanden werd hervat.

Vonnarat Tangkaravakoon zei dat andere financiële schuldeisers mogelijk ook om dezelfde behandeling vragen als obligatiehouders, en het bedrijf overweegt om met schuldeisers over een oplossing te onderhandelen. Hij benadrukte ook dat voorzichtigheid geboden is bij het betalen van een groep schuldeisers, aangezien dit een negatieve invloed kan hebben op de onderhandelingen met andere groepen.

Vonnarat Tangkaravakoons zei…

“De betaling van een schuld moet worden ingehouden totdat we een conclusie hebben bereikt over de methode om schuldbetalingen gelijkelijk te beheren tussen obligatiehouders en andere schuldeisers.”

Stark werkt momenteel aan bedrijfsplannen voor de korte en lange termijn, evenals alternatieve bedrijfsplannen, die moeten worden opgenomen in de jaarrekening voor 2022, die naar verwachting op 16 juni zal worden ingediend. De managementplannen van het bedrijf om toezichthouders, crediteuren, en aandeelhouders over de te nemen stappen en procedures.

Door de SET kunnen Stark-aandelen tijdelijk worden verhandeld van 1 tot 30 juni. Stark-aandelen kenden kort na opening van de beurs een aanzienlijke daling van meer dan 90% van 2,38 baht naar 0,25 baht, meldt Bangkok Post.

Source: https://buystocks.co.uk/news/thai-stock-market-suffers-as-stark-corporation-defaults/