Home » News » De voorraad van ADNOC Logistics & Services baant zich een weg naar Dh3 op de ADX-lijst, een stijging van 50% in enkele minuten

De voorraad van ADNOC Logistics & Services baant zich een weg naar Dh3 op de ADX-lijst, een stijging van 50% in enkele minuten

News Team

Het aandeel van ADNOC Logistics & Services boekte onmiddellijk een winst van 50 procent en overschreed de Dh3-markering in de eerste minuten van de notering op ADX. ‘s Werelds meest succesvolle IPO van het jaar – op over-inschrijvingen – had tot nu toe zijn aandelen verkocht voor Dh2.01.

Dit is de zesde ADNOC-entiteit die op ADX wordt vermeld, en de vorige – ADNOC Gas – was op de openingsdag met 25 procent gestegen voordat hij zich vestigde op ongeveer 18 procent.

ADNOC L&S komt binnen na 163 keer overtekend te zijn en daarbij $ 125 miljard binnen te halen.

“De zes IPO’s van ADNOC tot nu toe hebben meer dan 385 miljard dollar aan totale vraag opgeleverd, wat de positie van Abu Dhabi als een go-to-bestemming voor wereldwijd kapitaal verder versterkt”, aldus Khaled Al Zaabi, Group Chief Financial Officer van ADNOC. “Het recordbrekende marktdebuut van ADNOC L&S markeert de volgende buitengewone prestatie in onze voortdurende waardecreatiereis, en we verwelkomen onze nieuwe investeerders om deel te nemen aan onze voortdurende groeireis.”

ADNOC L&S is van plan een vast dividend uit te keren van $195 miljoen voor het tweede kwartaal en de tweede helft van 2023 (equivalent aan $260 miljoen op jaarbasis). Daarna verwacht het het jaarlijkse dividend per aandeel met minimaal 5 procent per jaar te verhogen.

Aan het einde van de eerste 30 minuten als beursgenoteerde onderneming stond het aandeel van ADNOC L&S op Dh2,96, op volumes van 84,7 miljoen.

De bredere ADX-index is tot nu toe met 7,9 procent gedaald en de ADNOC L&S-notering en de aantrekkingskracht ervan zullen tot op zekere hoogte worden rechtgezet. Beleggers op ADX hadden hun weddenschappen ingedekt rond een reeks kleine tegenwind die door de wereldeconomie waaide.

Sterke binnenlandse basis

Net als bij ADNOC Gas putte de divisie logistiek en services uit een sterke bron van investeerders die in de VAE woonden voor de beursgang. Dit was een kenmerk van IPO’s in de VAE dit jaar, waaronder die voor Al Ansari Financial Services op DFM.

“Voortbouwend op een sterke start van 2023 met 14 procent van de wereldwijde IPO-activiteit in Q1, zet ADX zijn snelle traject en activiteit op de kapitaalmarkt voort”, aldus Abdulla Salem Alnuaimi, CEO van ADX.

“Het recordniveau van overinschrijvingen dat ADNOC L&S tijdens zijn IPO heeft behaald, is een duidelijke demonstratie van de waarde die wordt geboden in de kernindustrieën, sectoren en marktleidende entiteiten van Abu Dhabi. Abu Dhabi’s sterke marktfundamentals en macro-economische vooruitzichten blijven ADX’s robuuste notering versterken pijplijn, met ADX stevig gepositioneerd als een vooraanstaande investeringsbestemming voor internationaal en institutioneel kapitaal, evenals een bloeiend thuis voor emittenten.

Meer IPO’s volgen

Aan het begin van het jaar was er sprake van dat ADX in 2023 ongeveer 10 vermeldingen zou zien.

ADNOC L&S bood via de beursgang 19 procent aan. Op basis van de uiteindelijke biedprijs van Dh2,01 per aandeel, bedroeg de marktkapitalisatie van ADNOC L&S op het moment van notering ongeveer Dh14,9 miljard.

“De aandelenkoers van ADNOC Logistics zou altijd een belangrijke waardepropositie zijn voor investeerders”, aldus een analist. “Het zet de traditie van het moederbedrijf voort om concurrerende waarderingen aan te bieden voor investeerders om deel te nemen.

“ADNOC Logistics werd aangeboden met een korting van meer dan 25 procent. Hoewel marktbewegingen op de korte termijn de krantenkoppen halen, blijven de fundamenten op de lange termijn getuigen van groeiende binnenlandse – en internationale – belangstelling voor de ADNOC-groep en de binnenlandse kapitaalmarkt. “

Source: https://buystocks.co.uk/news/adnoc-logistics-services-stock-drills-its-way-to-dh3-on-adx-listing-up-50-in-minutes/