Home » News » Disney aandelen kopen voorafgaand aan de resultaten over Q2 FY2022?

Disney aandelen kopen voorafgaand aan de resultaten over Q2 FY2022?

Disney zal woensdag zijn financiële resultaten voor het tweede kwartaal van 2022 presenteren. De markt verwacht een winst per aandeel van $1,19 voor het kwartaal. Moet je Disney-aandelen kopen voor de release?

The Walt Disney Company presenteert op woensdag 11 mei haar financiële prestaties voor het tweede kwartaal van FY2022. Beleggers verwachten een winst per aandeel van $1,19 voor het kwartaal en de geschatte jaarlijkse omzet voor de fiscale periode die eindigt in september 2022 is $84,67 miljard.

Disney keert momenteel geen dividend uit. Het bedrijf werkte de afgelopen twaalf maanden met een brutowinstmarge van 34,34%. Het bedrijfsmodel van het bedrijf werd drastisch beïnvloed door de COVID-19-pandemie, aangezien Disney gedwongen werd zijn parken over de hele wereld te sluiten.

Hoe presteerde de aandelenkoers de laatste tijd?

Ondanks de verstoringen als gevolg van COVID-19 bereikte de aandelenkoers van Disney nieuwe all-time highs. Het piekte ongeveer een jaar geleden op ongeveer $200 en is sindsdien gecorrigeerd.

Wat laat de technische analyse zien?

De grafieken laten een aanhoudende zwakte zien. Aan de top vormde de markt een patroon met kop en schouders en de prijs bereikte begin 2022 de gemeten beweging.

Maar de gemeten beweging is slechts de minimale afstand die de markt moet afleggen om het patroon te bevestigen. Met andere woorden, tenzij de prijs omkeert en de reeks van lagere dieptepunten en lagere hoogtepunten doorbreekt, blijft de bias bearish.

Momenteel volgde de aandelenkoers de meeste van de COVID-19-winsten. Het ronde niveau van $100 dreigt een hindernis te worden voor Disney, aangezien een dagelijkse afsluiting hieronder kan leiden tot wat meer stops.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Disney?

Analisten zijn overwegend bullish. Van de 60 analisten die Disney behandelen, hebben er 50 koopaanbevelingen en 9 neutrale. Slechts 1 analist heeft een verkoopadvies uitgebracht.

Meest recentelijk werd Disney gehandhaafd als een koop bij Rosenblat, JP Morgan en Citigroup, met een koersdoel van respectievelijk $177, $175 en $200.