Home » News » Dow Jones kopen of verkopen voor de renteverhoging van de Fed?

Dow Jones kopen of verkopen voor de renteverhoging van de Fed?

Amerikaanse aandelen begonnen het tweede kwartaal met winst, maar de angst voor agressieve renteverhogingen kan beleggers afschrikken. Dus moet je Dow Jones kopen of verkopen voor de volgende Fed vergadering?

De aandelenmarkt kende een moeizame start van het handelsjaar. Het corrigeerde van het hoogste niveau ooit dat eind 2021 in de handel werd gebracht, en voor veel beleggers was een bearmarkt onvermijdelijk.

Alles wees tenslotte op meer tegenslagen: de Fed begon een verkrappingscyclus, de inflatie liep uit de hand en er begon oorlog in Oost-Europa. Als zodanig hadden beleggers alle redenen om bang te zijn en hun winst te verzilveren die ze hadden gemaakt met het kopen van de pandemische dip van COVID-19.

Maar handelen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Tops en bottoms kiezen is puur geluk, en vaak beweegt de markt irrationeel.

En dat deed het onlangs ook. Ondanks alles wat hierboven is vermeld, herstelde de aandelenmarkt zich en herstelde het grootste deel van zijn verliezen.

Dow Jones liep voorop. Het veerde met 3.000 punten terug van zijn dieptepunten in 2022 – maar is deze sprong slechts een bearmarktrally? Of gaan we binnenkort een nieuwe all-time high zien?

De bearish kant

De dagelijkse grafiek suggereert dat er mogelijk een hoofd-en-schouderpatroon in de maak is. Als dat correct is, zouden de bears graag een afsluiting zien onder het cruciale gebied dat op de bovenstaande grafiek is gemarkeerd.

Een dagelijkse afsluiting onder het gebied zou meer neerwaartse druk moeten veroorzaken. Omdat de gemeten beweging een daling onder de 30.000 punten aangeeft, zou het waarschijnlijk meer verkopers aantrekken.

De bullish kant

Aan de andere kant is de markt nog niet onder het spilgebied uitgekomen. Dit cruciale gebied fungeert als de neklijn van hoofd en schouders, maar Dow Jones heeft tot nu toe uitstekend werk geleverd.

Met andere woorden, ondanks het mogelijke omkeringspatroon blijft de bias bullish terwijl de markt boven de neklijn handelt. Zolang het dat doet, moet een nieuwe poging naar all-time highs niet worden uitgesloten.

Wat signaleert de Fed?

De Fed is overal aanwezig en signaleert een snellere monetaire verkrapping. Van een renteverhoging van 50 bp in mei tot renteverhogingen van 50 bp bij elke vergadering, benadrukten de leden van de Fed de noodzaak om de inflatie aan te pakken met veel hogere tarieven.

Bovendien begint de balansafbouw binnenkort. Als zodanig zullen de financiële omstandigheden verkrappen, wat een negatief effect zou moeten hebben op de aandelenmarkt.

Maar de aandelenmarkt gedroeg zich niet zoals gewoonlijk sinds de COVID-19-pandemie begon. Dus waarom zou het dat nu moeten doen?