Home » News » Elon Musk: het inflatieniveau in de VS is slechter dan gerapporteerd

Elon Musk: het inflatieniveau in de VS is slechter dan gerapporteerd

Elon Musk sprak de aandeelhouders toe tijdens de presentatie van Tesla’s Q1-winstrapport op woensdag.

De Verenigde Staten hebben, net als andere toonaangevende economieën in de wereld, de afgelopen maanden te kampen gehad met hoge inflatie. Elon Musk denkt echter dat de cijfers slechter zijn dan verwacht.

Dat zei Musk woensdag tijdens Tesla’s oproep over het eerste kwartaal. Volgens de CEO van Tesla verwacht hij dat het inflatiepeil tot het einde van het jaar aanhoudt:

“Ik denk dat de officiële cijfers de werkelijke omvang van de inflatie eigenlijk onderschatten. De inflatie lijkt in ieder geval de rest van dit jaar aan te houden.”

Musk zei dat hij elektrische voertuigen (EV’s) betaalbaar wil maken, maar de prijsstijging van de meeste onderdelen betekent dat hij dit doel nog niet kan bereiken. Hij onthulde dat Tesla-leveranciers 20% tot 30% kostenverhogingen vragen voor onderdelen van 2021 tot 2022. Tesla voegde toe:

“Wat de kosten laag houdt, althans op korte termijn, is dat we contracten hebben afgesloten met leveranciers. Die modulaire contracten zullen natuurlijk opraken, en dan zullen we potentieel aanzienlijke kostenstijgingen gaan zien.”

Tesla worstelt, net als andere grote bedrijven in de Verenigde Staten, met stijgende kosten voor grondstoffen, grondstoffen en uitgaande logistiek. Het bedrijf liet weten:

“Uitdagingen rond de toeleveringsketen zijn hardnekkig gebleven en ons team navigeert er al meer dan een jaar doorheen. Naast chiptekorten, hebben recente uitbraken van COVID-19 een zware wissel getrokken op onze toeleveringsketen en fabrieksactiviteiten. Bovendien zijn de prijzen van sommige grondstoffen de afgelopen maanden meervoudig gestegen.”

Lithium blijft een van de uitdagende aspecten van Tesla’s operatie, en Elon Musk moedigde ondernemers aan om te overwegen om lithium te gaan produceren:

“Lithiummarges zijn op dit moment praktisch softwaremarges. Het is zoiets als, hou je ervan om geld te slaan? Nou, de lithiumbusiness is voor jou.”

Elon Musk werd onlangs door Forbes uitgeroepen tot ‘s werelds rijkste persoon, met een vermogen van meer dan $260 miljard. Hij heeft onlangs een bod van $43 miljard uitgebracht op de socialemediagigant Twitter.