Home » News » Evergrande-aandelen kelderen met 25% nadat personeel voor vermogensbeheer is gearresteerd

Evergrande-aandelen kelderen met 25% nadat personeel voor vermogensbeheer is gearresteerd

News Team

De aandelen van de omstreden ontwikkelaar China Evergrande Group daalden maandag met 25% nadat de politie een deel van het personeel van de vermogensbeheereenheid had aangehouden, wat duidt op een nieuw onderzoek dat de problemen van het vastgoedbedrijf zou kunnen vergroten.

Evergrande, ‘s werelds vastgoedontwikkelaar met de grootste schuldenlast, bevindt zich in het centrum van een crisis in de Chinese vastgoedsector, die sinds eind 2021 een reeks wanbetalingen kent die de mondiale markten in beroering hebben gebracht en de vrees voor besmetting hebben aangewakkerd. De handel in de aandelen van het bedrijf werd voor 17 maanden opgeschort tot 28 augustus.

Tijdens protesten van ontevreden investeerders op het hoofdkantoor van Evergrande in Shenzhen in 2021 werd Du Liang door het personeel geïdentificeerd als algemeen directeur en juridisch vertegenwoordiger van de vermogensbeheerdivisie van Evergrande.

“Onlangs hebben openbare veiligheidsorganen strafrechtelijke dwangmaatregelen genomen tegen Du en andere vermoedelijke criminelen bij Evergrande Financial Wealth Management Co”, zei de politie in de zuidelijke stad Shenzhen zaterdagavond in een verklaring op sociale media.

Reuters kon niet bevestigen dat Du tot de arrestanten behoorde, en de politieverklaring specificeerde niet het aantal arrestanten, de aanklachten of de datum waarop ze in hechtenis werden genomen.

Evergrande heeft niet gereageerd op verzoeken om commentaar op het politieoptreden.

Het aandeel daalde in de vroege ochtendhandel met maar liefst 25% naar HK$0,465, het laagste in twee weken. Tegen 02.00 uur GMT werden de verliezen met 11% verminderd, waarmee de daling van 0,9% in de bredere Hang Seng Index achterbleef.

Vorige maand boekte de Chinese ontwikkelaar tussen januari en juni een nettoverlies van 33 miljard yuan ($4,5 miljard), tegenover een verlies van 66,4 miljard yuan in dezelfde periode vorig jaar.

Eerder deze maand zei Evergrande dat het het nemen van een besluit over de herstructurering van buitenlandse schulden van september naar volgende maand had uitgesteld, zodat de houders van zijn schulden meer tijd hadden om over zijn herstructureringsplan na te denken.

Source: https://buystocks.co.uk/news/evergrande-shares-tumble-25-after-wealth-management-staff-detained/