Home » News » Home Depot aandelen kopen voor de Q4 FY2021 winstpresentatie?

Home Depot aandelen kopen voor de Q4 FY2021 winstpresentatie?

De winstprestatie van Home Depot wordt nauwlettend gevolgd door investeerders. De markt verwacht voor het kwartaal een winst per aandeel van $3,18 en $34,85 miljard aan inkomsten.

Home Depot (NYSE:HD) presenteert morgen, 22 februari, om 09:00 AM ET haar financiële prestaties voor het vierde kwartaal van FY2021. Naast de resultaten voor 2021 zal het bedrijf ook een eerste indicatie geven voor het boekjaar 2022.

Home Depot, een van de grootste spelers in de detailhandel in woningverbetering, heeft een half miljoen mensen in dienst en werd opgericht in 1978. Voor het laatste kwartaal van het fiscale jaar 2021 zal het bedrijf naar verwachting een winst per aandeel van $3,18 en een omzet van $34,85 miljard rapporteren.

Als we bedenken dat Home Depot de afgelopen zes opeenvolgende kwartalen de verwachtingen over zowel de winst per aandeel als de omzet heeft overtroffen, dan is de verwachting dat het dit opnieuw zal doen. De geschatte jaarlijkse omzet voor de fiscale periode die eindigt in januari 2022 is $150 miljard en voor de periode die eindigt in januari 2023 $153,5 miljard. Tijdens de winstoproep van morgen zullen beleggers zich concentreren op de forward guidance voor het komende jaar en hoe het management het bedrijf in het komende jaar ziet.

De aandelenkoers van Home Depot is meer dan 16% gedaald YTD

De aandelenkoers van Home Depot bereikte de top in de laatste handelsmaanden van vorig jaar. Het vormde een dubbel toppatroon boven $400 en vanaf dat niveau daalde het met meer dan 16%.

Hoewel het technisch gezien niet in een bear market zit (een bear market begint wanneer de aandelenkoers met meer dan 20% daalt ten opzichte van het meest recente hoogtepunt), is de verwachting bearish gezien het omkeringspatroon. Bovendien heeft de aandelenkoers de afgemeten beweging van de dubbele top bereikt.

Er is echter ook enige hoop voor de bulls. Ten eerste was de daling niet sterk genoeg om de reeks hogere dieptepunten te doorbreken. Ten tweede vond de prijsactie steun in een eerder weerstandsgebied.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Home Depot?

Analisten houden van het aandeel. Van de 80 analisten die de aandelen bestuderen, hebben 67 koopaanbevelingen gedaan en 13 neutrale. Geen enkele analist heeft een verkoopadvies uitgebracht voor de aandelenkoers van Home Depot.

Tegen de huidige beurskoers wordt het bedrijf gewaardeerd op $362,22 miljard, en de ondernemingswaarde is $402,41 miljard.