Home » News » KKR stemt in met overname ContourGlobal in Londen voor $2,2 miljard

KKR stemt in met overname ContourGlobal in Londen voor $2,2 miljard

KKR wil zijn aanwezigheid in de sector van de hernieuwbare energie uitbreiden na overeenstemming te hebben bereikt over een deal van 2,2 miljard dollar om het in Londen gevestigde ContourGlobal over te nemen.

Het in de Verenigde Staten gevestigde private equity-bedrijf KKR heeft eerder vandaag aangekondigd dat het heeft ingestemd met de overname van het in Londen gevestigde ContourGlobal in een deal ter waarde van ongeveer $2,2 miljard.

Met deze nieuwste ontwikkeling zou Kohlberg Kravis Roberts & Co. LP (KKR) zijn aanwezigheid op het gebied van hernieuwbare energie uitbreiden.

Volgens de vandaag door KKR aangekondigde deal, zei het bedrijf dat het 263,6 pence zal betalen voor elk aandeel van ContourGlobal. Dit vertegenwoordigt een stijging van 36% ten opzichte van de slotkoers van ContourGlobal op maandag.

De deal zou worden afgehandeld door Cretaceous Bidco, een nieuw opgericht bedrijf dat volledig in handen is van fondsen die worden geadviseerd door KKR en zijn gelieerde ondernemingen.

ContourGlobal richt zich op hernieuwbare energie en de huidige 138 thermische en hernieuwbare energiecentrales in Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Afrika. Het bedrijf zei dat het zijn aandeelhouders zal adviseren het bod van KKR te accepteren.

De overname van ContourGlobal zal bijdragen aan de infrastructuurinvesteringen van KKR. KKR heeft enorme investeringen gedaan in tal van sectoren, waaronder hernieuwbare energiebronnen, nutsvoorzieningen, transport, water en communicatie.

Het team van KKR liet dinsdag in een verklaring weten:

“KKR gelooft dat het ContourGlobal kan ondersteunen … dat streeft naar een zinvolle vermindering van 40% van de CO2-emissie-intensiteit tegen 2030 en om tegen 2050 netto nul koolstof te zijn.”

De aandelen van CounterGlobal zijn op de London Stock Exchange met meer dan 33% gestegen sinds de deal eerder vandaag werd aangekondigd.

AJ Bell investeringsdirecteur Russ Mold merkte op:

“Energieopwekkingsbedrijf ContourGlobal, dat moeite heeft gehad om grip te krijgen op de aandelenmarkt na een IPO in 2017, lijkt uit Londen te verdwijnen als private equity-onderneming KKR naar zijn portfolio van energieprojecten van over de hele wereld dook. Nu Contour klaar is om het overnamebod, dat tegen een gezonde premie wordt aangeboden, aan te bevelen, lijkt de deal in dit stadium een voldongen feit.”

De twee bedrijven zouden de komende dagen en weken meer details over de deal kunnen verstrekken.