Home » News » Kohl’s zegt dat het meerdere voorlopige uitkoopaanbiedingen heeft ontvangen

Kohl’s zegt dat het meerdere voorlopige uitkoopaanbiedingen heeft ontvangen

Warenhuisketen Kohl's zou binnenkort in het bezit kunnen zijn van een nieuwe eigenaar, aangezien het bedrijf meerdere uitkoopaanbiedingen ontvangt.

Warenhuisketen Kohl's maakte maandag bekend dat het meerdere voorlopige aanbiedingen heeft ontvangen van entiteiten die geïnteresseerd zijn in de overname van de warenhuisketen.

Volgens het bedrijf zijn de voorstellen die het tot nu toe heeft ontvangen niet-bindend en zonder vastgelegde financiering. Als gevolg hiervan heeft het bestuur bankiers van Goldman Sachs ingehuurd om de bieders af te handelen.

Een bron dicht bij de zaak vertelde CNBC eerder vandaag dat Hudson's Bay Co., een Canadese warenhuisuitbater die eigendom is van HBC, tot de bieders behoort. Bovendien waardeert private equity firma Sycamore Kohl's op $9 miljard en is van plan een bod uit te brengen op het warenhuis.

De marktwaarde van Kohl bedraagt momenteel ongeveer $7,9 miljard. De interesse in de warenhuisketen komt nadat Kohl's een bod van het door Starboard gesteunde Acacia Research voor $64 per aandeel heeft afgewezen. Kohl's zei destijds dat het bod van Acacia Research te laag was.

De warenhuisketen wil de komende maanden haar prestaties verbeteren en heeft enkele initiatieven genomen. Eerder deze maand maakte Kohl's nieuwe financiële langetermijndoelstellingen voor zijn bedrijf bekend, waaronder ook een jaarlijkse omzetgroei met een laag eencijferig percentage.

Ondanks de overnamegesprekken heeft de koers van het aandeel sinds het begin van het jaar uitstekend gepresteerd. Bij het ter perse gaan handelt KSS tegen 62,01 dollar per aandeel, een stijging van meer dan 25% sinds het begin van het jaar.

Kohl's presteerde beter dan andere giganten in de detailhandel, waaronder Walmart, dat sinds het begin van het jaar met minder dan 1% is gedaald. Online retailgigant Amazon heeft tot nu toe ook meer dan 5% verloren.

Kohl's staat sinds het begin van het jaar onder druk toen hedgefonds Macellum Advisors opriep om het warenhuis te verkopen. Volgens Macellum presteerde Kohl's de afgelopen jaren ondermaats in vergelijking met de andere retailgiganten.