Home » News » Kopen van Alphabet aandelen veilig na missen van kwartaalresultaten?

Kopen van Alphabet aandelen veilig na missen van kwartaalresultaten?

Nadat de techgigant zijn kwartaalresultaten miste, daalden de aandelen van Alphabet met meer dan 4%. Is het veilig om de dip te kopen, of ligt er meer nadeel in het verschiet?

De technologiesector blijft onder druk staan omdat Alphabet, een van de toonaangevende Amerikaanse technologiebedrijven, de verwachtingen voor de financiële resultaten van Q1 FY2022 niet heeft gehaald. Het bedrijf rapporteerde minder winst per aandeel dan de marktramingen en het aandeel daalde met meer dan 4%.

Het moederbedrijf van Google rapporteerde een omzetstijging van 23% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook het bedrijfsresultaat nam toe.

Het nettoresultaat daalde echter, evenals de WPA. Google Zoeken blijft de belangrijkste motor achter de groei van Alphabet, gevolgd door YouTube-advertenties.

De misser op de driemaandelijkse schattingen werd op de een of andere manier “gezoet” door het bedrijf dat een plan voor de terugkoop van aandelen aankondigde. De raad van bestuur keurde de inkoop goed van $70 miljard aan klasse A- en C-aandelen die op de open markt konden worden gekocht of via privédeals konden worden onderhandeld.

Wat zeggen de grafieken?

De aandelenkoers van Alphabet vormde een dubbel toppatroon op $3.000. Sindsdien is de koers gedaald, en nu is er steun te zien bij het volgende ronde getal, $2.000.

Wat zeggen analisten over de aandelenkoers van Alphabet?

Analisten waren overwegend optimistisch over de aandelenkoers van Alphabet voorafgaand aan de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal. Als zodanig had van de 96 analisten die het aandeel bestudeerden, geen enkele een verkoopaanbeveling uitgebracht.

Bovendien hadden slechts 4 analisten een neutrale rating, terwijl de rest een buy-rating afgaf.

Recentelijk, in de dagen voorafgaand aan het kwartaalverslag, handhaafde Credit Suisse zijn koopadvies met een koersdoel van $3.450/aandeel. Ook heeft Citigroup het aandeel opgewaardeerd om te kopen met een koersdoel van $3.500 per aandeel.