Home » News » Kunnen Amazon en Apple aandelen hoger blijven leiden?

Kunnen Amazon en Apple aandelen hoger blijven leiden?

Amazon en Apple hebben ertoe bijgedragen dat de aandelenmarkt met aanzienlijke rally’s omhoog is gegaan. Staan die rally’s op stoom?

FAANG is een enorm deel van de markt, niet alleen vanwege zijn omvang, maar ook vanwege het sentiment.

Hoewel het een aantal sterke namen in de groep heeft, mist het enkele van de andere belangrijke aandelen die er zijn, zoals Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) en Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT). Toch speelt FAANG een cruciale rol op de aandelenmarkt.

Neem Apple Inc (NASDAQ: AAPL) – het grootste aandeel op de markt met een marktkapitalisatie van $ 2,75 biljoen – en Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN). Beide aandelen zijn veel hoger gestegen, respectievelijk 33% en 42% ten opzichte van de dieptepunten van 2022.

De rally’s waren ronduit geweldig. De vraag die veel beleggers nu hebben is: kunnen deze participaties de bredere marktbeweging hoger blijven leiden?

Apple-aandelen verhandelen

Dagelijkse grafiek van Apple-aandelen.

Grafiek met dank aan TrendSpider.com.

Apple-aandelen zijn in zes opeenvolgende weken hoger verhandeld en in zeven van de afgelopen acht weken. De bovenstaande grafiek laat zien hoe snel en furieus de verhuizing is geweest.

Nu Apple-aandelen in een interessegebied in de hitlijsten komen, ben ik benieuwd hoe het omgaat met de huidige zone. De 78,6% retracement komt in het spel in de buurt van $ 171,50, terwijl de neerwaartse trendweerstand net boven deze maat ligt (blauwe lijn).

Als Apple dit gebied kan doorbreken, zou de stap zeer indrukwekkend kunnen zijn, waardoor een potentiële duw in de zone van $ 177,50 tot $ 180 wordt ontgrendeld. Elke verhuizing naar of boven $ 180 was moeilijk voor Apple-aandelen om grip te houden, en ik vermoed hetzelfde in dit scenario.

Aan de andere kant was het voortschrijdend gemiddelde over 10 dagen actieve ondersteuning. Dat zal de verwachting zijn wanneer Apple-aandelen zich eindelijk terugtrekken.

Als dit niveau niet standhoudt, is $ 160 een redelijk doel voor terugtrekking. Dit niveau was niet alleen ondersteuning na de winst, maar het is ook waar we het 200-daags voortschrijdend gemiddelde vinden.

Amazon-aandelen verhandelen

Dagelijkse grafiek van Amazon-aandelen.

Grafiek met dank aan TrendSpider.com.

De push van Amazon was minder consistent, maar krachtiger. De aandelen zijn gestegen in vier opeenvolgende weken en in vijf van de afgelopen zes. Een groot deel van de rally kan worden toegeschreven aan de winst, waar Amazon-aandelen op één dag na de resultaten met 10,4% zijn gestegen.

Het hielp dat de aandelen ook in de twee sessies voorafgaand aan het rapport met 6,5% waren gestegen.

Hoe dan ook, de Amazon-aandelen komen in de buurt van de huidige niveaus op een moeilijk punt. Het niveau van $ 145 was eerdere steun en hoewel het aandeel in het eerste kwartaal van 2022 volatiel was, hield de zone van $ 140 tot $ 145 goed stand.

Het mislukte echter als ondersteuning in het tweede kwartaal: de aandelen doken onder deze zone. Bovendien komt de retracement van 50% in het spel in de buurt van het niveau van $ 145, evenals het voortschrijdend gemiddelde over 10 maanden.

Bij al deze maatregelen sta ik even stil. Maar als Amazon-aandelen hoger kunnen worden, zou het voortschrijdend gemiddelde over 50 weken in de buurt van $ 150 kunnen liggen, en dan de 61,8% retracement daarboven.

Aan de andere kant valt mij $ 128 op. Momenteel vinden de stieren de voortschrijdende gemiddelden van 10, 21 en 200 weken in deze zone, evenals de 38,2% retracement van de huidige rally.

Als AMZN-aandelen zo ver dalen, kan dat het eerste belangrijke steunpunt zijn.