Home » News » LMC omgekeerde aandelensplitsing verhoogt de waarde van het aandeel

LMC omgekeerde aandelensplitsing verhoogt de waarde van het aandeel

News Team

Een poging om de verlaagde prijs van de gewone aandelen van Lordstown Motors Corp. op te krikken, bereikte het gewenste resultaat op de eerste handelsdag nadat de omgekeerde aandelensplitsing van kracht was: een stijging van de aandelenwaarde.

Nu moet de startende fabrikant van elektrische voertuigen nog negen dagen op rij gaan met een slotkoers van ten minste $ 1 per aandeel om weer te voldoen aan de minimale biedprijsvereiste van Nasdaq, anders loopt hij het risico van de beurs te worden geschrapt.

De beurs op 21 april meldde aan Lordstown Motors dat het de regel niet naleefde omdat het aandeel – verhandeld onder de RIDE-ticker – gedurende 30 opeenvolgende dagen, van 7 maart tot 18 april, onder de $ 1 per aandeel was gedaald.

Het bedrijf kreeg tot 16 oktober de tijd om weer aan de regels te voldoen. Lordstown Motors kan zelfs aan de regel voldoen als het gedurende 10 opeenvolgende dagen een slotkoers van meer dan $ 1 per aandeel heeft met die periode van 180 dagen.

Ook daarna kan Lordstown Motors de ruil om meer tijd vragen.

Op woensdag, twee dagen nadat de aandeelhouders de splitsing op hun jaarlijkse vergadering hadden goedgekeurd, opende het aandeel de handel tegen $ 4,19 per aandeel en sloot het op $ 3,78 per aandeel, volgens Nasdaq.

Volgens Nasdaq bereikte het een hoge waarde van $ 4,97 per aandeel en werd het verhandeld tegen een dieptepunt van $ 3,60 per aandeel.

Ter vergelijking: het aandeel sloot dinsdag de handel op 28 cent per aandeel.

De splitsing van 1:15, bepaald door de raad van bestuur van het bedrijf, zorgde ervoor dat elke 15 aandelen van de uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van het bedrijf werden gecombineerd tot één aandeel van uitgegeven en uitstaande gewone aandelen.

De splitsing kan ook helpen bij het besparen van een investering van $ 170 miljoen van Foxconn, het Taiwanese technologie- en elektronicabedrijf dat zijn auto-assemblagefabriek in Lordstown in mei 2022 van Lordstown Motors heeft overgenomen.

Lordstown Motors gaf dinsdag echter geen zekerheid dat de splitsing voldoende zou zijn om Foxconn over te halen een aandelenaankoop van ongeveer $ 47,3 miljoen af te ronden – financiering die cruciaal is voor het voortbestaan van het bedrijf.

Als de aandelen van Lordstown Motors gedurende 10 opeenvolgende dagen ten minste $ 1 of meer kunnen blijven en de beurs het bedrijf laat weten dat het weer binnen de regels valt, “kan dat voldoen aan Foxconn’s (onjuiste) interpretatie van de sluitingsvoorwaarde en ervoor zorgen dat Foxconn de transactie sluit”, Dat meldt het bedrijf dinsdag.

Lordstown Motors en Foxconn tekenden in november een investeringsovereenkomst van $ 170 miljoen waarin Foxconn werd opgeroepen om een tweede investeringsronde af te sluiten. in strijd met de overeenkomst.

Lordstown Motors was het daar niet mee eens. Dinsdag zei het bedrijf klaar en bereid te blijven om de deal te sluiten.

Source: https://buystocks.co.uk/news/lmc-reverse-stock-split-increases-share-value/