Home » News » Lyft aandelen dalen na bekendmaken richtlijnen voor tweede kwartaal

Lyft aandelen dalen na bekendmaken richtlijnen voor tweede kwartaal

De aandelen van Lyft zijn tijdens de pre-market handelssessie van woensdag met meer dan 27% gedaald.

De aandelen van taxibedrijf Lyft zijn de afgelopen uren met ruim 27% gedaald. De dip kwam nadat het bedrijf zijn omzetprognose voor het tweede kwartaal van het jaar had verstrekt.

Voor het tweede kwartaal van 2022 verwacht Lyft een omzet tussen $950 miljoen en $1 miljard. Deze cijfers liggen onder de schatting van Wall Street, van $1,02 miljard.

De prijsdaling is de meest heftige die Lyft heeft meegemaakt sinds oktober 2020, tijdens het hoogtepunt van de Coronavirus-pandemie. Lyft presenteerde dinsdag zijn resultaten over het eerste kwartaal.

Volgens het bedrijf bedroeg de omzet voor het eerste kwartaal $876 miljoen, wat de schatting van Wall Street, van $846 miljoen, overtrof. De winst per aandeel bedroeg 7 cent gecorrigeerd tegen het verwachte verlies van 7 cent in een Refinitiv-enquête onder analisten.

Lyft rapporteerde 17,8 miljoen actieve gebruikers, waarbij schattingen net niet werden gehaald. Het aantal chauffeurs op het platform is gedaald ten opzichte van de 18,73 miljoen actieve rijders die het aan het einde van het vierde kwartaal van 2021 meldde.

Het ride-hailing-bedrijf moest tijdens de Covid-pandemie en het herstel enorm veel geld uitgeven aan incentives voor chauffeurs. De investering had de afgelopen kwartalen een negatieve invloed op de financiële resultaten van het bedrijf.

De recente stijging van de gasprijs als gevolg van de aanhoudende oorlog in Oekraïne heeft investeerders doen vrezen dat chauffeurs hun respectievelijke platforms en Lyft zouden verlaten en dat de anderen hun prikkels zouden moeten verhogen.

Deze factoren dragen ertoe bij dat de aandelen van Lyft de afgelopen uren een enorme daling doormaken. Uber, de belangrijkste concurrent van Lyft, lijdt ook aan een malaise omdat het de afgelopen uren meer dan 3% van zijn waarde heeft verloren.

Het blijft onduidelijk hoeveel middelen de taxibedrijven bereid zijn in te zetten om chauffeurs de komende maanden te behouden.