Home » News » Markthoogtepunten: de aandelen die maandag het nieuws haalden

Markthoogtepunten: de aandelen die maandag het nieuws haalden

  • Verwachte renteverhoging door de Fed zou kunnen leiden tot een rally van Amerikaanse aandelen
  • Coupa Software kondigt omzet Q4 2021 aan van $193,3 miljoen
  • Tencent riskeert hoge boetes voor overtreding van antiwitwaswetten, en Rio Tinto koopt Turquoise Hill

Amerikaanse aandelen kunnen stijgen door renteverhogingen

Barry Knapp, onderzoeksdirecteur van Ironside Macro economie, heeft laten doorschemeren dat Amerikaanse aandelen woensdag waarschijnlijk zullen stijgen, aangezien de markten verwachten dat Fed-voorzitter Jerome Powell een renteverhoging van 25 basispunten zal ondertekenen. Knapp geeft aan dat de renteverhoging al is ingeprijsd in de S&P-index, die 13% lager is dan YTD.

In februari liep de inflatie op tot 7,9% en de Fed zal naar verwachting minder agressief zijn ten opzichte van eerdere voorspellingen vanwege de economische gevolgen van het aanhoudende conflict in Oekraïne.

Coupa Software aandelen dalen op bearish begeleiding

De aandelen van Coupa Software Inc. (NASDAQ: COUP) daalden met bijna 30% na uren nadat het in San Mateo gevestigde bedrijf een advies had uitgebracht dat niet onder de indruk was van Street Estimates. Het bedrijf kondigde aan dat het verlies in het vierde kwartaal was toegenomen tot $61,4 miljoen of $1,29 per aandeel, van $61,4 miljoen of $0,85 per aandeel een jaar geleden. De aangepaste winst per aandeel tijdens het kwartaal bedroeg $0,19 per aandeel.

De omzet steeg met 18% op jaarbasis tot $193,3 miljoen, beter dan de consensusramingen. In het vierde kwartaal stegen de berekende miljarden met 18% op jaarbasis. Het bedrijf verwacht voor het huidige kwartaal een omzet van tussen de $189 miljoen en 191 miljoen en een aangepaste winst per aandeel van $0,03 tot $0,06 per aandeel.

Tencent Holding riskeert boete voor overtreden antiwitwaswetten

Tencent Holdings Ltd. wordt geconfronteerd met ongekende straffen voor overtreding van de antiwitwasregels van de People's Bank of China. The Wall Street Journal meldde maandag dat WeChat Pay van het bedrijf werd beschuldigd van het niet naleven van regels die vereisen dat het de identiteit van gebruikers en verkopers op het platform en de bron van hun geld verifieert.

De PBOC ontdekte illegale transacties tijdens een routinecontrole van de digitale walletservices en mobiele betalingen van het platform.

Rio Tinto koopt Turquoise Hill Resources voor $2,7 miljard

De aandelen van Turquoise Hill Resources Ltd. (NYSE: TRQ) stegen met 30% na het voorstel van Rio Tinto Plc (NYSE: RIO) om het mining exploratie,- en ontwikkelingsbedrijf te kopen voor een contante vergoeding van $ 2,7 miljard. Rio stelde voor om de resterende 49% van de Turquoise-aandeel te kopen, wat neerkomt op C$34 per aandeel. Dit is een premie van 32% ten opzichte van de premie die Turquoise vrijdag sloot.