HomeNewsMarkthoogtepunt: waarom deze vijf aandelen trending zijn

Markthoogtepunt: waarom deze vijf aandelen trending zijn

Ruchi Gupta

  • Southern Co overtreft winst,- en omzetramingen in het vierde kwartaal
  • Fastly biedt dovish guidance, nadat Kraft Heinz een bullish FY2022-vooruitzicht uitgeeft
  • Roku produceert gemengde Q4-resultaten, nadat Walmart 10,1% WPA-groei rapporteert

Southern Co overtreft winst- en omzetramingen in het vierde kwartaal

Southern Co. (NYSE: SO) rapporteerde over het vierde kwartaal inkomsten die hoger waren dan de winstverwachtingen. Het bedrijf had een winst per aandeel van $0,36 in Q $2021, waarmee het de schattingen van $0,35 overtrof. De omzet tijdens het kwartaal bedroeg $5,8 miljard, waarmee de schattingen van $4,78 miljard werden overtroffen. Het verlies tijdens het kwartaal bedroeg $215 miljoen of $0,20 per aandeel.

Voor het volledige jaar had het bedrijf een winst van $2,39 miljard of $2,26 per aandeel, vergeleken met $2,95 miljard of $3,12 per aandeel een jaar geleden.

Fastly daalt na dovish verwachting

De aandelen van Fastly Inc. (NYSE: FSLY) daalden donderdag met 30%, ondanks het feit dat het bedrijf resultaten leverde die de schattingen van analisten overtroffen. De daling van de aandelenkoers is het gevolg van een gematigde omzetvooruitzichten voor het hele jaar die het bedrijf uitgaf.

Het bedrijf had een omzet van $97,7 miljoen, een stijging van 18% op jaarbasis. Het bedrijf verloor echter 57,5 miljoen of $0,10 vergeleken met $0,09 een jaar geleden in het vierde kwartaal. Analisten hadden een verlies per aandeel verwacht van $0,16 op een omzet van $92,5 miljoen.

Kraft Heinz: fiscale richtlijnen 2022 bullish

De aandelen van Kraft Heinz Company (NASDAQ: KHC) stijgen nadat het bedrijf zijn winst over het vierde kwartaal rapporteerde en bullish omzetprognoses gaf voor het fiscale jaar 2022. Het bedrijf rapporteerde een omzetdaling van 3,3% tot $6,71 miljard in het vierde kwartaal met niet-GAAP EPS van $0,79, waardoor de verwachtingen met $0,16 werden overtroffen.

De organische omzet steeg in het vierde kwartaal met 3,9%, waarbij de prijzen met 3,8 procentpunten stegen in vergelijking met vorig jaar. Voor fiscaal 2022 verwacht het bedrijf een organische omzet met een laag eencijferig percentage.

Roku verwacht een omzet van $720 miljoen in Q1

De aandelen van Roku Inc. (NYSE: ROKU) daalden met 20% nadat het bedrijf de omzet over het vierde kwartaal bekendmaakte die de schattingen niet had gehaald, en het bedrijf gaf een bescheiden vooruitzicht vanwege de uitdagingen in de toeleveringsketen.

De omzet steeg met 33% tot $865,3 miljoen, terwijl de nettowinst $23,7 miljoen of $0,18 per aandeel bedroeg. Het bedrijf overtrof de winstramingen van analisten van $0,05, maar de omzet bleef achter bij de Wall Street verwachtingen van $894 miljoen. Voor het fiscale eerste kwartaal verwacht het bedrijf een aangepaste EBITDA van $55 miljoen op een omzet van $720 miljoen.

Walmart rapporteert 10,1% WPA-groei

De aandelen van Walmart Inc. (NYSE: WMT) stegen van $135 naar $137 nadat het bedrijf resultaten had vrijgegeven, wat wijst op een jaarlijkse WPA-groei van 10,1% tot $1,53. Het bedrijf heeft een goede week achter de rug met analisten die de schattingen van de WPA-ratio naar boven bijstelden na de uitzonderlijke prestaties. Het management waarschuwt echter dat de inflatie ondanks deze prestatie vanaf nu een groot probleem zal zijn.