Home » News » Markthoogtepunten: dit is waarom deze vier aandelen trending zijn

Markthoogtepunten: dit is waarom deze vier aandelen trending zijn


  • Rentokil neemt Terminix over voor 6,7 miljard
  • Toyota investeert $ 35 miljard in initiatieven voor de productie van elektrische voertuigen
  • Kroger beëindigt uitkeringen voor niet-gevaccineerde werknemers

Rentokil neemt Terminix over voor $ 4,7 miljard

De aandelen van Terminix Global Holdings Inc. (NYSE: TMX) stegen dinsdag met 30% na de aankondiging dat Rentokil Initial plc van plan was het ongediertebestrijdingsbedrijf over te nemen. Rentokil zal Terminix overnemen voor $ 6,7 miljard in aandelen en contanten. De waarde die Rentokil betaalt voor Terminix-aandelen is $ 55 per aandeel, wat neerkomt op een premie van 47% vanaf de afsluiting van maandag. Het in het VK gevestigde bedrijf zal de transactie, die waarschijnlijk in 2H 2022 wordt afgerond, financieren met 20% in contanten en de rest in voorraad.

Toyota Motor zet $ 35 miljard in voor EV-activiteiten

Toyota Motor Corp verlegt zijn focus naar elektrische auto’s nu de wereldwijde auto-industrie neigt naar elektrische voertuigen. De Japanse autofabrikant kondigde dinsdag een investering van $ 35 miljard aan om tegen de eeuwwisseling 30 volledig elektrische auto’s in zijn portfolio te lanceren. Tegen 2030 wil het bedrijf jaarlijks 3,5 miljoen elektrische auto’s produceren. Ongeveer 4,4 miljard dollar van de totale investering in EV gaat naar batterijtechnologie. Bovendien zal de luxedivisie, Lexus, naar verwachting tegen 2035 volledig elektrische auto’s hebben.

Tesla CEO verkoopt zijn aandelen terwijl de voorraad daalt

Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA) aandelen daalden dinsdag bijna 5% nadat CEO, en oprichter Elon Musk 934.091 aandelen van zijn belang in het EV-bedrijf verkocht voor $ 906,49 miljoen. Naast de aandelenverkoop oefende Musk de optie uit om 2.134 miljoen aandelen Tesla te verwerven tegen een uitoefenprijs van ongeveer $ 6,24. Hij ontving de opties via het compensatiepakket van 2021 en moet de opties vóór augustus 2022 uitoefenen. Als gevolg hiervan biedt de dip in TSLA-aandelen een koopkans voor de aandelen, maar analisten denken dat de dip van korte duur zal zijn en Tesla-aandelen zullen spring snel.

Kroger stopt uitkeringen voor niet-gevaccineerde werknemers

Kroger Co (NYSE: KR) heeft aangekondigd dat het bepaalde COVID-19-gerelateerde voordelen zal afschaffen voor werknemers die nog moeten worden gevaccineerd. De supermarktketen uit Cincinnati neemt de stap om haar werknemers aan te moedigen zich te laten vaccineren. Vorige week vertelde het bedrijf werknemers dat degenen die niet zijn gevaccineerd geen betaald verlof van twee weken krijgen als ze het virus oplopen, tenzij een lokale jurisdictie dit vereist. De kruidenier past zijn COVID-19-regels aan om veilig gedrag aan te moedigen.